Ogólne > Edukacja
IA sprogskole - kto skonczyl?
malinkaaa0071:
Witam,
Czy poskonczeniu tej szkoly dostaje sie jakis certyfikat jezykowy?
Czy jest ktos na forum kto juz skonczyl edukacje w tej szkole?
Juta:
"Jakis" certyfikat sie dostaje, w zaleznosci od tego, co skonczysz i do jakiego egzaminu przystapisz. Wszystkie informacje sa zreszta na stronie szkoly.
Znam osoby, ktore konczyly IA, z tym, ze byl to kurs intensywny, konczacy sie egzaminem studieprøve. Chcialas o cos zapytac?
Bron Boze nie zaczynaj u nich nauki dunskiego po polsku, strata czasu, a i tak sie niczego nie nauczysz.
malinkaaa0071:
Jestem na II module dopabuse, klasa angielsko - dunska.
Zajecia prowadzone sa w jezyku angielskim i oczywiscie dunskim.
Glownie chodzi mi o to, czy taki certyfikat bedzie tez "aktywny" w Polsce i w przypadku gdy chciala bym zaczac studia na filologii dunskiej, czy skandynawskiej.
Juta:
Musisz zapytac o to dziekanat filologii, na jaka sie wybierasz, bo ja nie wiem i nie sadze, by szkola Ci potrafila na to pytanie odpowiedziec. Ale na logike, skoro PD3 to egzamin, ktorego zdanie jest jednym z warunkow otrzymania obywatelstwa, to powinien rowniez byc przepustka na filologie, zwazywszy na to, ze nauke jezykow skandynawskich na skandynawistyce zaczyna sie od poziomu zero.
kaja83:
Aby studiować w Polsce będzie ci raczej potrzebne studieprøven i dansk tzw. 6 moduł.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej