poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: KURSY Z CERTYFIKATEM W JĘZYKU ANGIELSKIM  (Przeczytany 16086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aro rac

• Gość
KURSY Z CERTYFIKATEM W JĘZYKU ANGIELSKIM
« dnia: 25 Lut 2011, 20:00:05 »
Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem .
Współpracuję z firmą Polską jako przedstawiciel terenowy w Danii która organizuje kursy dla osób które potrzebują certyfikatów np. na wózek widłowy, ADR, suwnice itp.
Kurs odbywa się w Danii, w zależności czy grupa jest osobami z praktyką kurs ten może trwać przez weckend . Zakończony egzaminem i otrzymaniem uprawnień - certyfikatem w języku angielskim ( na życzenie tłumaczę na duński przysięgły).

Chętni mogą się kontaktować tel 50107736 lub email arekdudzinski@poczta.onet.pl

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
Odp: KURSY Z CERTYFIKATEM W JĘZYKU ANGIELSKIM
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lut 2011, 20:16:38 »
Potrzebują uprawnień czyli dokumenty a nie umiejętności.?

Na suwnice z egzaminem państwowym UDT, w Polsce ?, czy tutaj ,czy bez egzaminu?
Kurs na wózek widłowy przez weekend ?czyli 46 godzin teorii i 21 praktyki plus egzamin?
Oczywiście zgodny z prawem UE.
Jeżeli taki kurs wykonam i mój duński pracodawca będzie chciał potwierdzenia uprawnień kursu przez AMU , to nie ma problemu?

aro rac

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lut 2011, 20:40:22 »
Potrzebują uprawnień czyli dokumenty a nie umiejętności.?

Na suwnice z egzaminem państwowym UDT, w Polsce ?, czy tutaj ,czy bez egzaminu?
Kurs na wózek widłowy przez weekend ?czyli 46 godzin teorii i 21 praktyki plus egzamin?
Oczywiście zgodny z prawem UE.
Jeżeli taki kurs wykonam i mój duński pracodawca będzie chciał potwierdzenia uprawnień kursu przez AMU , to nie ma problemu?

nikt ci nie da certyfikatu bez umiejętności- to po pierwsze
kurs w zależności od tego jakie osoby przystępują ( grupa osób które mają jakieś wiadomości i praktykę) mogą liczyć na to że będzie to trwać dwa dni - jak wspomniałem to zależy od grupy bo nikt nie będzie ryzykować wydając uprawnienia osobie która nie ma pojęcia o obsłudze i zasadach bhp - to po drugie
ja terz zrobiłem kurs na wózek w tej firmie jakiś czas temu i był wystawiony certyfikat w języku angielskim i został uznany- po trzecie

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lut 2011, 21:08:55 »
Ja już widziałem osoby które pytały się "co to jest z tyłu na wózku "(butla z gazem ) a miały dokumenty na wózek.
Jeżeli się nie mylę w dokumentach na wózek jest napisane 46 teorii i 21 praktyki , jeżeli tak jest napisane i takie jest prawo to powinno się tyle godzin brać udział w kursie. to i tak więcej o chyba 2 godziny niż w Danii.

Co z egzaminami UDT

Jeżeli AMU wyda opinie że na podstawie waszych dokumentów nie można kabusewać sprzętem na który organizujecie kurs to oczywiście oddacie pieniądze.

aro rac

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lut 2011, 21:46:44 »
nie było takiej sytuacji jeszcze , kursy robiliśmy dla danii norwegii niemiec i w szędzie były chonorowane - jedynie w niektórych przypadkach certyfikat miał być przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lut 2011, 23:22:46 »
Jeżeli oczywiście to nie tajemnica to jak nazywa się firma która takowe szkolenia prowadzi. Nazwa firmy dla której pracujesz.

aro rac

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Mar 2011, 01:48:23 »
z udt nie ma problemu wszystko będzie na miejscu.
Firma to Professional z Opola

[Posted on: 25 Lut 2011, 23:48:04]

W związku z pytaniami, udzielam szczegułów w sprawie kursu na wózki widłowe.
KOSZT kursu dla 15 osobowej grupy to 950 złotych w tym jest wszystko związane z przeprowadzeniem takiego kursu .
Przewidziane szkolenie odbędzie się tylko w jeden dzień i zakończy się zdaniem egzaminu z wydaniem certyfikatu dwu w języku polskim i angielskim.
ktoś mógł by spytać dlaczego tyle? koszt przylotu egzaminatorów , oraz wypisania certyfikatów po kursie i egzaminie, wynajęcia od firmy sprzętu do praktycznego egzaminu jest wliczony w cenę.
Korzyści - szkolenie w języku polskim , przedstawienie kluczowych zagadnień z dziedzin praktycznej kabusewania i obsługi oraz bhp,
oraz egzamin w języku polskim. co wy na to??? ???

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 23 Mar 2011, 01:48:23 »

varszafiak

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Mar 2011, 05:47:12 »
a do Kopenhagi kiedys zawitacie? Strzelilbym sobie taki kursik moze kiedys sie przyda.

[Posted on: 23 Mar 2011, 05:42:02]

to jest taki kurs jak w Polsce?  czy uwzglednione sa jakies zmiany/wymagania na rynek dunski.

Offline nora

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Mar 2011, 12:42:30 »
aro rac!
Na życzenie tlumaczysz na duński przysięgły... I piszesz "terz", "chonorowane", "szczegułów", "weckend".
Jaka to instytucja nadała ci uprawnienia tłumacza przysięgłego?   :)   Bez komentarza.

Offline dania_d

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 38
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Mar 2011, 13:01:54 »
Tak dla naiwnych duńskie firmy tolerują duńskie certyfikaty. Nie interesują ich robione poza granicami Danii i mogą być nawet tłumaczone w pięciu językach i tak ci nic nie dadzą. Liczy się tylko " Miejsce egzaminu - Dania oraz TYLKO duńska frima( nie żadna delegacja z Polski itd.)

aro rac

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Mar 2011, 10:37:21 »
po pierwsze ja sam nie tłumaczę - a robi to tłumacz przysięgły .
po drugie jak już pisałem kursy tego typu przeprowadzane były już w wielu krajach na tych samych warunkach i każdy kto go zdał nie miał problemów z certyfikatem zasady i bhp są takie same wszędzie więc nie widzę problemów

jeśli macie chętnych do takiego kursu to nie ma sprawy zebrać i robimy to w kopenchadze
a ten pan co pisze niby dla naiwnych ja zrobiłem w polsce certyfikat i to przez te samą firmę dostarczyłem certyfikat w j. angielskim i otrzymałem potwierdzenie od firmy o iż mój certyfikat jest uznany przez duńczyków

[Posted on: 24 Mar 2011, 14:28:14]

Tak dla naiwnych duńskie firmy tolerują duńskie certyfikaty. Nie interesują ich robione poza granicami Danii i mogą być nawet tłumaczone w pięciu językach i tak ci nic nie dadzą. Liczy się tylko " Miejsce egzaminu - Dania oraz TYLKO duńska frima( nie żadna delegacja z Polski itd.)

BZDURA BZDURZYSTA - MNUSTWO LUDZI KTÓRYCH ZNAM MIAŁO SWOJE UPRAWNIENIA I CI CO TU ZOSTALI OTRZYMALI DUŃSKIE UPRAWNIENIA PO OKAZANIU PRZEZ FIRMY W KTÓRYCH ROBILI

Offline dania_d

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 38
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Mar 2011, 11:46:29 »
No to super, możesz się cieszyć, że Ci uznano taki certyfikat. Bo wiele firm wymaga duńskiego certyfikatu( nie tłumaczenia z polskiego na duński) albo udokumentowanego 2-go doświadczenia.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #11 dnia: 28 Mar 2011, 11:46:29 »

Kursy dostępne podczas A-kasse

Zaczęty przez jelonidas777Dział Podatki

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 7642
Ostatnia wiadomość 10 Paź 2016, 22:21:30
wysłana przez RybkaWillego
kursy dla spawaczy we Viborgu

Zaczęty przez znaczekDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 12890
Ostatnia wiadomość 21 Lis 2018, 22:27:23
wysłana przez tomzajk
darmowe kursy dunskiego

Zaczęty przez maggie23Dział Hydepark

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 2690
Ostatnia wiadomość 28 Sie 2012, 13:09:25
wysłana przez maggie23
KURSY ZAWODOWE

Zaczęty przez rey2000Dział Pomoc!