poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Dunski Vikar  (Przeczytany 6974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EVA77

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +2/-3
Dunski Vikar
« dnia: 04 Mar 2011, 19:08:43 »
Czy ktos ma moze doswiadczenie w pracy przez dunskie vikar biura. Ktos wie jakie maja stawki i czy jest mozliwosc pracowania 37 godzin w tygodniu.Chce sie zglosic do VKaren.dk. Moze ktos pracowal u nich?

Offline witiaw

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +1/-0
Odp: Dunski Vikar
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Mar 2011, 20:09:50 »
Stawki rozne, zalezy od branzy. Zaczynaja sie od ok 100 dk. Oczywiscie jest szansza na 37h/tydzien ale raczej nie na dlugo.
Vkarem ma fajne oferty ale niestety wymaga dunskiego

Offline vikar

• Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Mar 2011, 23:30:53 »
 A ja cos od siebie dodam fragment meila jaki dostalem od swojego biura psrednictwa pracy

"Witamy

W zwiazku z coraz czesciej powtarzajacymi sie zgloszeniami dni chorobowych przez pracownikow oraz wyrazeniem zaniepokojenia tym faktem przez klienta- firme XXXXXXXXX informujemy, ze z chorujacymi osobami nie bedziemy mogli kontynuowac wspolpracy. Spowodowane jest to zbyt wielka skala strat zarowno po stronie pracodawcy jak i firmy, do ktorej sa delegowani - XXXXXXXXXXX .

W zwiazku z powyzszym prosimy pracownikow o dbanie o swoja kondycje oraz stan zdrowia w celu wyeliminowania podobnych sytuacji w przyszlosci.

Pozdrawiamy

Med venlig hilsen/Best regards
BlueCollar ApS    "

pozostawiam  to bez komentarza

Offline witiaw

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Mar 2011, 09:25:43 »
To i ja dorzuce odpowiedz z vkaren :

I am sorry that I can not help you. We have a company rule that says that when you work as a temp you have to be able to speak danish - Not read nor write, just speak.

Take some courses, learn the Danish language and then call us on the phone, and we will be able to help you.

Best regards

Offline kopytko

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Mar 2011, 11:27:05 »
Znam kilku Polaków, którym udało zarejestrować się w Vikarze w zeszłym roku lub jeszcze wcześniej bez znajomości duńskiego. Moja mama, która nie zna nawet angielskiego zarejestrowała się w biurze w ostatnie wakacje i do dziś do niej dzwonią. Telefon odbieram ja i rozmawiam po angielsku. W pracy mama problemów nie ma. Po duńsku parę słów zna, a na migi zawsze idzie się dogadać ;) Ja byłam u nich miesiąc temu. Odpowiedź: przykro nam, nie zatrudniamy bez duńskiego...

Offline EVA77

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +2/-3
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Mar 2011, 11:34:45 »
Z jezykiem mysle ze nie bedzie problemu,koncze 4 modul.Chodzi mi o to glownie czy jest mozliwosc wypracowania przynajmniej 30 godzin w tygodniu. Moze wlasnie ktos pracuje w Vkaren.dk.

Offline kopytko

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Mar 2011, 13:07:38 »
Myślę,ze z Vikarem nigdy nie ma pewności. To jest praca na telefon. Kiedy Cię potrzebują to dzwonią. Czasami pracujesz 5 dni w tygodniu, czasem ani jednego, bo akurat nie ma zapotrzebowania.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Mar 2011, 13:07:38 »

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Mar 2011, 17:12:21 »
W dunskim vikarze sa stawki dunskie – ja nie mialam ani jednej godziny pracy ponizej 112 kr.na godz.czasem 123, czasem 145
to oczywiste/normalne ze trzeba mowic po dunsku

Praca w vikarze jest ok, mozna w formularzu okreslic jakim chce sie byc vikarem- czy tylko ”od czasu do czasu”, czy tylko lub takze ”weekendy”,jakiej sie szuka pracy,wiele osob ze stalym zatrudnieniem takze jest vikarem i w niczym to nie przeszkadza,zawsze mozna dorobic,zdobyc nowe doswiadczenie i miec z tego satysfakcje po prostu...

glownie chodzi o prace dorywcza,bo malo kiedy zdarza sie zeby vikar proponowal prace etatowa, czasem jesli jest oferta od pracodawcy ale to zazwyczaj 1,lub 2 miesiace czasem 3,moze byc nawet 6 miesiecy czasem mozna przejsc z vikara na stale zatrudnienie ale to juz zalezy do pracodawcy, to sie nazywa w vikarbureau Try & Hire

Tak,to glownie praca na telefon,sms – czyli zastepstwa w miejscach pracy w konretnym dniu,lub kiedy jest nawal pracy w jakiejs firmie wtedy ”bierze sie vikara”praca moze trwac rowniez kilka godzin – 4,5 ...etc

Aha,czesto bywa ze zwolnienie vikara moze nastapic ”bez wczesniejszego/jakiegokolwiek wypowiedzenia”

Mase informacji na temat rodzaju pracy vikar jest na stronach roznych vikarbureau

Blue Collar to dziadostwo a jego poczatkiem byl slynny JobServer, brat /kuzyn  JSConsulting

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #7 dnia: 05 Mar 2011, 17:12:21 »

Czy moglby ktos przetlumaczyc zalaczony dunski tekst?

Zaczęty przez core82Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 11115
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2016, 19:51:30
wysłana przez Emill
gdzie wymienic polski certyfikat na dunski ( wozki widlowe )

Zaczęty przez kumcokDział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 28029
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2022, 20:01:03
wysłana przez wafl
jezyk dunski

Zaczęty przez FuzzeDział Edukacja

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 10938
Ostatnia wiadomość 21 Wrz 2017, 13:32:12
wysłana przez Jomir
Ktos pomoze mi przetlumaczyc na jezyk dunski