poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: nieuczciwi pracownicy  (Przeczytany 21129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafalk

• Gość
Odp: nieuczciwi pracownicy
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Gru 2010, 15:58:20 »
Zapomnialem  dodac  ze  w  tej  sprawie  o  ekstradycje  polska  zazadala od  Danii aresztu  tymczasowego  co  Dunczycy odrzucili jako  bzdure  . Przyjechalo po  tego  goscia  2  tlumokow  ktorzy  w ogole  nie mowili  po  angielsku . Wiec  on  sam  musial  tlumaczyc  miedzy  dunczykami  a  polskimi  cwokami z  policji  w  drodze na  i na  samym  lotnisku . 
Ciekawe  kto ma  pokrywa  koszty  takich  cyrkow .  Gdzies  czytalem  ze  niektore  kraje  unii oficjalnie  skarzyly  sie  ze  Polska wystosowuje  europejskie  nakazy  aresztowania w  zupelnie  idiotycznych  sprawach .  >:(

polka40

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Gru 2010, 16:06:34 »
ach ten nasz kochany kraj i te tłumoki ,co zwią sie stróżami prawa ::)

rafalk

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Gru 2010, 17:02:24 »
  Cos  na  temat  wariactwa  polskich  sadow  ........  zlodzieje czekolady  ..strzezcie  sie  ;D

http://www.wiadomosci.goniec.com/news/15/15_wyspy_skazancow.html

myszol

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Lut 2011, 00:08:56 »
  Cos  na  temat  wariactwa  polskich  sadow  ........  zlodzieje czekolady  ..strzezcie  sie  ;D

http://www.wiadomosci.goniec.com/news/15/15_wyspy_skazancow.html
A to dobre .ten temat zazębia sie z nowo zaczętym tematem,,brak kultury,, ;D

Offline czysio

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Mar 2011, 13:24:42 »
Powiem tak , czytam ogłoszenia i żal się robi ludzi , którzy nie mają pracy ani środków do życia. Myślę sobie , mnie się udało czemu mam komuś nie pomóc. Pracuję w duńskiej firmie i póki co to jest uczciwie i bez większych problemów. Jak tylko się dowiedziałem , że gdzieś jest wolny wakat to wysyłałem namiary tych właśnie osób z ogłoszeń do firmy. Wszystko za darmo z mojej strony oprócz tego ,że sam musiałem wydzwaniać do nich i do firmy prosząć o przyjęcie ich do pracy. Finał taki , że jeden po trzech dniach uznał , że jest już starym pracownikiem w firmie i może sobie pół dnia siedzieć na papabusesku (palenie w pracy surowo wzbronione) , drugi po kilku dniach kłóci się w firmie bo miał zły humor (kłótnia w domu) , trzeci to porażka - nie chce mu się pracować. Praca lekka stawki duńskie , wszystkie świadczenia. Wiecie co olać to wszystko. Myślę , że pracowici rodacy mają zajęcie a duża ilość to tacy właśnie , bez języka , wykształcenia a szukają pracy na managera. Tylko wstyd mi przynieśli i wyszło tak , że polacy nie chcą pracować...

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Mar 2011, 20:57:36 »
no widzisz, teraz juz wiesz jak taka "pomoc" wyglada i ile potem sie trzeba "najeść wstydu" za innych, to znaczy "swoich" rodakow ;D

nie jest to dla mnie jakas wyjatkowa nowina, ja sobie juz dawno dalam spokoj z bycia "milosiernym samarytaninem"

byc moze, sa tacy ktorzy by taka prace uszanowali ale akurat nie znalezli sie we wlasciwym miejscu i o wlasciwej porze

Offline hektor_wektor

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Kwi 2011, 18:12:46 »
(...) Myślę , że pracowici rodacy mają zajęcie a duża ilość to tacy właśnie , bez języka , wykształcenia a szukają pracy na managera. Tylko wstyd mi przynieśli i wyszło tak , że polacy nie chcą pracować...
Oczywiście są wyjątki. Ja na przykład szukam pracy nawet na "najniższym szczeblu", jestem pracowity (i jak to się zwykło mawiać) wysoce zmotywowany. Mimo wyższego wykształcenia, doświadczenia, znajomości języka angielskiego na poziomie 4- oraz z biernym duńskim, jakoś tej pracy nie mogę znaleźć*. Nikt mnie nie chce zatrudnić. I widzę, że jak nie przeskoczę bariery języka duńskiego, to prędzej czy później będę musiał zwinąć żagle.

Rozbrajają mnie ludzie, którym nie dość, że się pomaga, to jeszcze na koniec pokazują środkowy palec. Przykre.

* - nie wiem może wybrałem sobie zły region (środkowa Jutlandia)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 06 Kwi 2011, 18:12:46 »

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Kwi 2011, 18:34:57 »
Ciekawi mnie czy ktos z polskich akademikow/technikow/specjalistow, z uzytecznym tutaj wyksztalceniem, szuka pracy dajac orginalne/ciekawe anonse w fachowej prasie, rowniez Børsen i Erhversbladet (wszystkie gazety mozna znalezc w kazdej bibliotece)?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #37 dnia: 06 Kwi 2011, 18:34:57 »

pracownicy medyczni

Zaczęty przez Tomek StachowiczDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3071
Ostatnia wiadomość 02 Lut 2008, 04:50:05
wysłana przez Tomek Stachowicz
A-kasse i pracownicy przygraniczni

Zaczęty przez nodanDział Hydepark

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4704
Ostatnia wiadomość 15 Gru 2011, 09:54:28
wysłana przez greg1969
Poszukiwani pracownicy do przemyslu metalowego .

Zaczęty przez grzegorz_odenseDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5896
Ostatnia wiadomość 07 Cze 2007, 11:28:32
wysłana przez polak
Potrzebni pracownicy do pracy okolice kopenhagi

Zaczęty przez klaudia.stolarska@vp.plDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5164
Ostatnia wiadomość 13 Sty 2022, 18:06:30
wysłana przez klaudia.stolarska@vp.pl
Tym razem pracownicy oszuści - pamietnik Fachurry wcielony w życie -