Ogólne > Rodzina ...

Pozwolenie o pobyt

<< < (2/5) > >>

varszafiak:
napisalas " nie przywrócił do pracy" ...kontrakt masz , czy mialas ? ...kto placi macierzyński.? ...jezeli otrzymujesz to pracujesz.
Pracujesz = pobyt
Papiery o twoim statusie beda przeslane do Twojej kommune , obojętnie czy sie zgłosisz czy nie. Wiec załatw sprawe do konca.

monika25:
Moj chlopak,a ojciec dziecka,rowniez tu pracuje,moze to jakos pomoze??Odpowiedz cos bo zdolowalam strasznie i mam taki metlik w glowie.

[Posted on: 02 Kwi 2011, 14:09:12]
Kontrakt mam owszem,ale dostalam adnotacje ze z powodu bed economy nie wroce juz do pracy i ze fajnie sie ze mna pracowalo i takie duperele,a macierzynski wyplaca komuna

varszafiak:
najpierw dostarcz do urzedu wszystkie wymagane papiery.
w razie problemów:
Zarajestrowany Ojciec dziecka (akt urodzenia)  i dlugi wspólny pobyt ( 2 lata) pod tym samym adresem w Danii wystarcza do laczenia rodzin lub Slub  ;) .
Mam nadzieje ze nie korzystałas ze swiadczen na "samotna matkę"!

monika25:
to tak slubu nie mamy,meldunki mamy rozne,bo wynajmujemy pokoje,a z tego a z ostatniego nie korzystalam,a jakbym korzystala to co wtedy??

[Posted on: 02 Kwi 2011, 14:26:00]
A jakbym korzystala ze swiadczen na samotna matke to co wtedy??

jamjurand:
Sadze, ze powinnas zapytac w borgerservice jaki jest twoj status i przyszlosciowe perspektywy. W kazdej instytucji powinnas podkreslic, ze zaraz po macierzynskim idziesz do pracy.Status ciebie i ojca dziecka (jego zarobki i czy mieszkacie razem) moga wplynac na zapomogi z komuny.Na rozmowy powinnas isc w towarzystwie pomagiera m/k z dobra znajomoscia dunskiego.Mozesz tez wyslac sernik wiedenski albo makowiec do prof. Rogi ktory na pewno przerabial ten temat wielokrotnie i prawdopodobnie plynnie odpowie na wszystkie pytania (byc moze tylko doradzi), obudzony w srodku nocy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej