Ogólne > Rodzina ...
rodzinne
HaniaSZ21:
Witam mam pytanko czy jesli urodziłam pod koniec marca to czy otrzymam rodzinne w kwietniu za ten okres czy dopabuse w lipcu. I czy muszę to zgłosić czy automatycznie bedę otrzymywała rodzinne z komuny?
Sobalka:
Witam!
rodzinne powinna Pani otrzymać automatycznie bez załatwiania jakichkolwiek formalności natomiast jeśli chodzi o pierwszą wypłatę zasiłku to nie jestem do końca pewna. Ja urodziłam córeczkę 3 października a kolejny zasiłek rodzinny jest 20 więc pani w komunie powiedziała, że dopabuse w styczniu otrzymam zasiłek. Natomiast jeśli mała urodziłaby się przed pierwszym października to pierwszy zasiłek dostałabym w październiku blablabla ale zagmatwałam :D. Niemniej jednak wnioskuję, że pierwszy zasiłek otrzyma Pani w kwietniu.pozdrawiam
Sofi:
dokładnie, dostaniesz pieniądze w kwietniu bo tutaj płacą "z góry" za kwartał czyli 20.04 wypłacają za okres kwiecień-czerwiec i pieniążki dostaniesz automatycznie, nic nie musisz zgłaszać.
monika25:
Witam.Ja urodzilam listopadzie,do tej pory nie otrzymalam jeszcze zadnego rodzinnego.Gdy w komunie pytalam to powiedzieli,ze to jest automatycznie.Czy to oznacza,ze w kwietniu dostane wyrownanie?
aneczka.k:
Ja urodzilam 21 marca i rodzinne dostalam normalnie w kwietniu, nic nie musialam zalatwiac...
--- Cytat: HaniaSZ21 w 13 Kwi 2011, 19:37:41 ---Witam mam pytanko czy jesli urodziłam pod koniec marca to czy otrzymam rodzinne w kwietniu za ten okres czy dopabuse w lipcu. I czy muszę to zgłosić czy automatycznie bedę otrzymywała rodzinne z komuny?
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej