Regionalne > Århus, Aalborg ...
Swiecenie potraw
rocznik 1971:
Kraje protestanckie sa lepiej zorganizowane niz katolickie ..to sie chyba jednak z reformacja na poczatku 16 wieku wiaze .... Mniej korupcji itd.. A zmieniac nie mam czego ... a wysmiewac z czyjejs glupoty nie jest zakazane ...zwlaszcza tutaj .. no chyba ze muzulmanie beda wiekszoscia ..ale to juz chyba po tym jak sie stad zwine .
piotrus69:
Dziękuję za odpowiedż Marti
roga:
--- Cytat: faja w 20 Kwi 2011, 22:43:48 ---Sprawy religii to twoja prywatna sprawa, nie spotkalam sie z gorszym traktowaniem w kommune z uwagi na religie jaka wyznajesz, nie wazne czy jestes katolikiem, zydem czy muzulmaninem.
Moze zle traktowanie Polakow bierze sie stad, ze zawsze mowimy, ze nam sie nalezy?
--- Koniec cytatu ---
Chyba jest tak jak piszesz, bo sprawy religii, to w Danii niezbyt ciekawy temat - sprawa prywatna, ktora nikogo nie interesuje, Natomiast "bo mi sie nalezy" - to juz zupelnie inna sprawa, na ktora dunczycy, i slusznie, bardzo sa wyczuleni. Istnieje tez inny sposob, niestety nie bardzo nam znany, zwracania sie w takich sprawach z zapytaniem jak np. "czy mi przysluguje?".
Nawigacja
Idź do wersji pełnej