Regionalne > Århus, Aalborg ...

Swiecenie potraw

<< < (5/5)

rocznik 1971:
Kraje  protestanckie  sa  lepiej zorganizowane  niz  katolickie  ..to  sie  chyba jednak  z  reformacja  na poczatku  16  wieku  wiaze .... Mniej  korupcji  itd..   A zmieniac  nie mam  czego  ...  a  wysmiewac  z  czyjejs  glupoty nie jest  zakazane  ...zwlaszcza  tutaj  .. no  chyba  ze  muzulmanie  beda  wiekszoscia  ..ale  to  juz  chyba  po  tym  jak  sie  stad  zwine  .

piotrus69:
Dziękuję za odpowiedż Marti

roga:

--- Cytat: faja w 20 Kwi 2011, 22:43:48 ---Sprawy religii to twoja prywatna sprawa, nie spotkalam sie z gorszym traktowaniem w kommune z uwagi na religie jaka wyznajesz, nie wazne czy jestes katolikiem, zydem czy muzulmaninem.
Moze zle traktowanie Polakow bierze sie stad, ze zawsze mowimy, ze nam sie nalezy?

--- Koniec cytatu ---
Chyba jest tak jak piszesz, bo sprawy religii, to w Danii niezbyt ciekawy temat - sprawa prywatna, ktora nikogo nie interesuje, Natomiast "bo mi sie nalezy" - to juz zupelnie inna sprawa, na ktora dunczycy, i slusznie, bardzo sa wyczuleni. Istnieje tez inny sposob, niestety nie bardzo nam znany, zwracania sie w takich sprawach z zapytaniem jak np. "czy mi przysluguje?".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej