Ogólne > Rodzina ...

choroba lokomocyjna

<< < (2/4) > >>

dir333:
Ja równierz znam ten sposób z Polski. Nie pisalem nic o wynalazku Dunów, tylko o dostepnych lekach w Dk. No , ale ile charakterów , tyle pomysłów :):)

Jomir:
Zapytam niesmialo....
Czy wy o tych pepkach to tak serio????

vaxa_rys:
jak najbardziej serio, ja takze mam chorobe lokomocyjna, ale metody z pępkiem nie sprawdzalam.
Mi pomaga jak ja kieruje, ewentualnie siedze z przodu. jazda na tylnym siedzeniu zdecydowania odpada  :-\

Jomir:
Coz...
Ja myslalam, ze takie zabobony to tutaj wymyslaja.
Bo akurat to by mnie nie zdziwilo :) Znam przypadki, gdy na migreny kaza pic wode, a z przepuklna rdzeniowa uciskajaca uklad miesniowy wysylaja do reumatologa, by zobaczyc czemu ta noga tak boli.
Ostatnio tez uslyszalam, ze branie vitaminy C w przypadku przeziebienia nie ma sensu, bo dziala jak placebo.
No i jeszcze, ze Zyrtec to na skorne reakcje alergiczne nie dziala...
Totez  i ten pepek mnie nie dziwil.

Mdlosci w chorobie lokomocyjnej maja zwiazek z zaburzona praca blednika,  dodam, ze tenze abolutnie nie miesci sie w okolicach pepka.

katia963:
 Ja natomiast czytałam, że problem tkwi w mózgu, gdzie informacje przekazywane przez oczy nie pokrywają się z sygnałami odbieranymi za pośrednictwem ucha wewnętrznego. Na przykład kiedy ktoś znajduje się na rozkołysanym statku, porusza się wraz z nim i oczy oglądają stabilny obraz, podczas gdy ucho wewnętrzne wykrywa ruch ciała. Mózg rejestruje sprzeczne dane, wskutek czego wyzwalają się hormony związane ze stresem i wzrasta częstość impulsów elektrycznych w mięśniach żołądka, co po jakimś czasie kończy się nudnościami i wymiotami. Chcąc uniknąć takich skutków, należy na przykład: spożywać przed podróżą posiłki skromne, o niskiej zawartości tłuszczu i bogate w skrobię; podczas jazdy samochodem po krętej drodze wpatrywać się w zakręty, a na statku obserwować horyzont, aby oczy widziały to, co wyczuwa ucho wewnętrzne; ograniczać do minimum ruchy głowy i ciała; starać się zająć umysł czymś innym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej