poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Ofiary z Bilki  (Przeczytany 20214 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kingamagda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
  • W życiu zdarzają się chwile, o które warto walczyć
Odp: Ofiary z Bilki
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Cze 2011, 11:10:42 »
Hm ja wam moge powiedziec jaka jest prawda o eventforce. Prawda jest taka że pracuje się na nocki za kwote 18 tys brutto, za nadgodziny nie płacą co jest wyszczególnione w kontrakcie, że za każdą nadgodzinę placić powinni ponad 160 dkk, a się okazuje, ze tych pieniędzy nie widać, tylko niby daja dzień wolny a się okazuje ze wtedy dostajesz o ile dostaniesz ten dzień kiedy sie to spodoba kabusewnikowi. Od wypłat odciągają cholera wie co i dostaje się na rekę jakies 11 tys dkk, o ile się tą kwotę dostanie. Ja tam też pracowaałam teraz tam pracują moi znajomi, nikt z nich nie dostał całej wypłaty, od kilku mieięcy proszą o resztę pieniędzy których nie widać, przepracujesz z 2 tyg na konto dostaniesz 3 tys koron a o resztę musisz sie kłucic miesiacami, a jak juz wypłacą to w nastepnym miesiącu dostaniecie minus tą kwote ktorą wam dali hahah smiech na sali. A najlepsze jeszcze jest to iż pracowało się tam na 2 stopery, jeden który liczył ilość wykladanych produktow na pułki a drugi a jakim czasie się to zrobiło. Jak czas był wysoki miałeś niezła jazdę. Nikomu nuie polecam tej firmy i tej pracy, jeden wielki wyzysk i oszustwo.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Cze 2011, 11:29:31 »
Jeśli związki mają to gdzieś to idź porozmawiać z jakimś dziennikarzem np. Næstved-Bladet oni są głodni takich tematów .Jak przeczytają w związkach to na pewno ruszą tyłki a i pewnie skat się pokłoni taka moja rada.

Offline *edyta*

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Cze 2011, 16:29:56 »

Uważasz czytających ten w/w tekst za kretynów nie takie rzeczy tu sie działy , dzisiaj zgłoszę to tam  gdzie powinno byc  i niech ktos jeszcze mnie zdubluje .
pozdrawiam uczciwych rodaków.

nie wiem czy dobrze zrozumiełam, ale nie uważam nikogo za kretyna, jeśli to do mnie było skabusewane.

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Cze 2011, 17:08:49 »
nie przejmuj sie "edyta" ludzie rozne rzeczy pisza w pospiechu  ;)

a tak na serio, to trzeba takie firmy wykańczać tak jak to zrobił chłopak z firma FlexWork chyba tak to sie nazywalo ,konsekwentnie i do konca  >:(

jakis czas temu pojawilo sie takze w 3F Fagbladet ,ze Dania bedzie walczyc z tymi wszystkimi polsko-dunskimi oszustami,biurami vikar i tym podobne,zanizone stawki,brak platnosci feriepenge i tak dalej,lista dluga..........................

znalazlam taki artykul na temat pracy/ współpracy "naszych" za granica

http://polonia.wp.pl/page,2,title,Kto-jest-najwiekszym-wrogiem-Polaka-za-granica,wid,13503587,wiadomosc.html

i wycinek ktory moze warto zapamietac   " Być może największą bolączką Polaków jest nieumiejętność wykorzystania wspólnego pochodzenia, mentalności i doświadczeń do realizacji wspólnych przedsięwzięć ekonomicznych, bo w kwestii działań kulturalnych Polonusi mają sporo osiągnięć. "

Offline *edyta*

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Cze 2011, 20:58:45 »
trzeba, trzeba. jak tam pracowałam, to nikt na wypłate nie narzekał, bo pytałam czy dostaja na czas, ale rzeczywiscie wszyscy sobie zdaja sprawe z tego ze duza kasa za te prace to to nie jest :/ i wlansie, nie potrafimy wspolpracowac plus boimy sie stracic prace, dlatego dajemy sie ponizac i wykorzystywac... :/

Offline kingamagda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Cze 2011, 22:36:46 »
a czy uwazasz ze jak sie pytasz ludzi ktorzy pracuja w eventforce  o wyplaty i terminowe je wyplacanie pracownikowi to ktos ci powie prawde ze sie nie dostaje jej calej tylko prosi o reszte miesiacami  ?? to chyba sie pomylilas bo tak jak mowisz ze kazdy sie boi o prace ale ze piszesz ze nikt nie narzekal to chyba nie wiesz jak sie tak naprawde pracuje ja wiem bo pracowalam dobrych kilka miesiecy i same cyrki sie tam dzialy i nadal dzieja...

Offline poziomka95

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Cze 2011, 23:42:58 »
 ;Dpierwsza podastawowa rzecz jak pisza ze oszukoja to niepracowac nieraz juz bylo otej firmie pisane to zart... nic prostrzego zapisac sie do zwiazkow a nie nazekac jak pracowalem to wszystkich namawialem zeby sie zapisywali .to sie tylko oprocz mnie zapisaly trzy osobny reszta glosno sie burzyli a co do czego przyszlo normalnie sie wycowala .fakt ze troche to potrwalo ale my zesmy swoje wywalczyli to co nam sie nalezalo i jeszcze wiecej a jelenie ktorzy sie wycofali co maja gowno pstrykacvze na rece strach w oczach i na czas robia jak ktos chce pomocy to niech idzie do HK I powie ze jest w sprawie eventforce oni juz wiedza jak to zrobic ,a wiem ze to co wam sie nalezy to wyplaca

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 13 Cze 2011, 23:42:58 »

Offline Pan Tadeusz

• Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Cze 2011, 14:32:04 »
Kto ma czas w tym tygodniu zeby pojechac do Bilki i zglosic ta sprawe, im nas bedzie wiecej tym lepiej. Wlosy sie normalnie jeza, ze facet sobie bezczelnie wykorzystuje ludzi i nikt z tym nic nie robi...a z tego co tutaj przeczytalem to na pisaniu i narzekaniu pewnie sie skonczy. Umowmy sie przed wejsciem glownym do Filds na dana godzine i dzien.

Offline kingamagda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Cze 2011, 15:23:32 »
Hm...ja proponuje aby wszyscy poszli do zwiazkow wtedy bedzie lepiej. A moze zbierzmy sie w grupe i idzmi wszyscy razem??? im wiecej tym lepiej i wreszcie cos z tym zrobia a sprawa sie naglosni.

Offline Pan Tadeusz

• Podziękowania
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Cze 2011, 15:38:57 »
Hm...ja proponuje aby wszyscy poszli do zwiazkow wtedy bedzie lepiej. A moze zbierzmy sie w grupe i idzmi wszyscy razem??? im wiecej tym lepiej i wreszcie cos z tym zrobia a sprawa sie naglosni.
Popieram

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Cze 2011, 16:33:49 »
Pamietajcie, ze zwiazki to nie milicja obywatwelska ani organizacja charytatywna; trzeba byc czlonkiem zeby skorzystac z ich pomocy.

Offline maximus1012

• Podziękowania
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Cze 2011, 17:47:16 »
To co w takim wypadku najlepiej zrobić??????............ Skoro związki nie pomogą???

Offline mariuszk

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Cze 2011, 18:08:33 »
A kto powiedzial ze zwiazki nie pomoga,bylem dzisiaj w 3f Næstved i nikt z polakow sie nie zglosil z ta sprawa.
Jesli ktos ma ochote naprawde cos zalatwic w tej sprawie to jest proszony o kontakt z Ole Jakobsen z 3f Næstved.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Cze 2011, 18:20:16 »
Opiszecie sprawe, wstrzasniety i oburzony zwiazkowiec, sluchajac wreczy wam blankiety czlonkowskie do wypelnienia z giro do zaplacenia i pewnie pomoze chyba, ze Eventforce zrobi "padanko".

Offline CHOINA

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Cze 2011, 23:28:39 »
Tak , tak, pewnie *pomoze* , zapewne za 2 do 3 lat , he he  :D
 Chyba zapomnieliscie narodowego powiedzienia  , ze w tym kraju * alt går stille og roligt * ( w tlumaczeniu - wszystko idzie po cichutku i po malutku ) .

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 15 Cze 2011, 23:28:39 »