Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
Sos Duński
vera:
też nie jem remulady, aczkolwiek spróbowałem parę razy. Smakiem szału to nie robi więc przestałem to zajadać. Remulada zabija jeszcze gorzej jak pety ;D
Klingon:
--- Cytat: Mirra w 01 Paź 2008, 14:18:25 ---.. jem sosy... ale nie do frytek :P
--- Koniec cytatu ---
Nastepnym razem jak zrobisz mieso z sosem, np. gulasz, to zamiast kartofli zrob frytki - do goracego pierkarnika, bodajze 220 oC (inaczej ugotuja sie a nie usmaza), rzucasz frytki na blache bez smarowania tluszczem (jest we frytkach). Po 20 min. sa gotowe do jedzenia. Szybko, smacznie i nie zdrowo.
kaska08:
Mozna patrzec na zawartosc tluszczu we frytkach, bedzie troche mniej niezdrowo, a z sosow to znam swietny do poledvicy whisky sos, robiony z papryka i dodatkiem whisky.
Pamietam swoja pierwsza wpadke kulinarna , jak na obiad zrobilam steki z poledwicy wolowa, mieciutka, rozowa, mase roznych dodatkow, frytki, ryz zwarzywami, surowki i gotowane warzywa, a nie zrobilam sosu :(
Potem sie dowiedzialam, ze to byl kardynalny blad.
Manior:
Dobry whisky Sos można dostać np w Bilce pod nazwą Jensen´s. Właściciel restauracji Jensen´s Bøfhus produkuje sporo rarytasów pod swoją nazwą. Między innymi opisany sos: http://www.jensens.com/page.asp?sideid=26&zcs=18
mawi:
a do czego ten sos można podać ? bo do obiadu to raczej nie pasuje :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej