Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
kicia:
Jomir widzę że lubisz łapać za słówka no znam i takich ;D zastanawia mnie tylko jak organizm nawet i dorosłego człowieka ma produkować sobie żelazo :P
a co do spotkań to nie wiem jak jest u Ciebie tutaj nie możesz zmieniać godzin ewentualnie grupy albo umawiać się prywatnie w ściśle swoim gronie
Solvej:
Ja mam zelaza zamalo i nie produkuje sie sam :D
Kicia , godziny mozna zmieniac jak juz dzieci sa duze, po roku jakos. Wtedy juz nie spotykaja sie co dwa tygodnie tylko jeden lub dwa razy do roku robia spotkania wieczorne i najczesciej juz bez dzieci :) A co najwazniejsze , to nie sa przymusowe spotkania wiec mozna z nich zrezygnowac :) Czesto slysze , ze to takie spotkania snobek ::) W grupie syna byly fajne matkii, a u corki juz nie, wiec bylam na kilku spotkaniach tylko :)
kicia:
muszę przyznać że ja też sobie bardzo te spotkania chwalę zawsze to jakoś tak fajniej spotkać się w większym gronie pośmiać się pogadać i wymienić spostrzeżeniami ,a i oczywiście porównać umiejętności maluszków :D takie wiecie małe chwalonko ;)
Jomir:
Z tym zelazem to Kicia masz poniekad racje. Ja dokonalam skrotu myslowego i wyszlo jak wyszlo.
CHodzilo mi o erytrocyty. To je niemowle otrzymuje od matki (okolo 5-6 mln) jako gotowiec. Pierwszych 6 miesiecy organizm malucha jedzie sobie na zapasach. Miedzy 2 a 6 miesiacem zapasy sie powoli wyczerpuja, a liczba erytrocytow spada nawet do 3 mln. Norma dla dzieci powyzej 6 miesiaca sa 4 mln. W Danii zleca sie po prostu standardowe podawanie zelaza, zakladajac, ze lepiej podac zelazo niz czekac czy organizm podejmie produkcje erytrocytow czy nie.
W Polsce obserwuje sie dzieci i w razie czego sprawdza poziom hemoglobiny i erytrocytow, by orzec czy podawac zelazo czy nie.
Badz co badz, organizm nie produkuje zelaza (punky dla Ciebei), ale niemowle nie dostaje go tez od matki (punkt dla mnie ) :)
1:1
Co do grupy, my umawiamy sie w dowolne dni, w dowolnych godzinach, tak zeby pasowalo wszystkim. Tak bylo od poczatku i tak jest teraz.
Grupy tez sie nam mieszaja, bo jak sie na przyklad umawiamy na basen, czy do kafejki, to do grupy sie przylaczaja czasem mamy z innych grup.
Z zalozenia grupy maja byc dla mam, forma przeciwdzialania samotnosci, depresjom poporodowym itp.
Bezsensem jest robienie z tego obowiazku.
Solvej:
Dobra, dobra ,remis´- koniec zawodow ! ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej