Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (33/94) > >>

agg:
pozwole sobie wkleic ten link z "artykuly w prasie polskiej " , mysle ,ze bedzie on interesujacy tez tutaj  ;)

http://wyborcza.pl/rodzicpoludzku/1,114118,10553874,Dunki_sa_bardziej_wyluzowane.html

przeczytalam i mysle ze jest ciekawy ten artykul ... Czy ktoras z was rodzila w domu ? Powiem Wam,ze nawet sobie wyobrazam siebie rodzaca w domu ... ogladalam troche filmow z porodow i przeraza mnie to ,ze lekarze sie tak spiesza z pomoca rodzacej - mam na mysli nacinanie , cisniecie na brzuch ,ciagniecie za glowke .Nie wiem ... moze sie myle ?Nie mam doswiadczenia w tych sprawach ale dla mnie wyglada to jak przyspieszanie tego wszystkiego na sile ...

aneczka.k:
Ja balabym sie porodu w domu... mojácar kolezanka tydzien tenu urodzila w domu, nie planowala tego ale tak wyszlo, na telefonie miala polozna a maz odbieral porod, pozniej dopabuse przyjechalo pogotowie i zabrali ja dó szpitala i tak naprawde tylko i wylacznie z powodu cukrzycy... ( bylo to w pl )

Jomir:
Porod w domu jest ok. tak dlugo jak przebiega bez problemow i rodzi sie zdrowe dzieciatko.
Gdy niestety zaczyna sie cos dziac, z mama lub dzieckiem, kazda sekunda zaczyna miec znaczenie.
W szpitalu, trzeba ewentualnie skorzystac z dostepnej aparatury, w najgorszym przypadku przewiezc z oddzialu na oddzial.

W warunkach domowych, trzeba zadzwonic po pogotowie, karetka musi dojechac, pozniej trzeba dojechac do szpitala...
Tak naprawde nigdy nie wiadomo co sie moze wydarzyc.

A tak wogole, to mialam napisac zupelnie co innego.
Jak ktos lubi ubranka MOLO, to w jest wlasnie wyprzedaz fabryczna w Kopenhadze - Baltikavej 25.

agg:
Wybralabym sie na taka wyprzedaz ,ale to troche za daleko  :)

Wlasnie znalazlam inf na temat kolejnej paczki startowej dla noworodkow w Rema1000

oto link ( trzeba ta paczke zamowic )  http://www.rema1000.dk/Varer%20i%20REMA%201000/Babystartpakke.aspx

franek:
czy z kazdej ciazy  trzeba robic problem zapytajcie swoje matki  albo babcie zgroza jakie slabe to pokolenie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej