Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (91/94) > >>

MalaCzarna:
Petycja Online STOP PRZYMUSOWYM SZCZEPIENIOM

http://www.petycjeonline.pl/petycja/stop-przymusowi-szczepien/912

Ostatnie zdanie brzmi

Stanowczo protestuję przeciwko wprowadzaniu projektu nowelizacji ustawy, która łamie podstawowe prawa człowieka i pacjenta szczególnie w państwie gdzie nikt nie ponosi odpowiedzialności za powikłania, które mogą wystąpić po przymusowych szczepieniach.

@ae@:
Ja sie zgadzam.

Brakuje tylko punktu: rodzice którzy nie zgodzili sie na szczepienie swoich dzieci sami i calkowicie ponosza koszty leczenia i prawnicze w przypadku gdy ich dzieci zachoruja, zostana stwierdzone dozywotnie powiklania, wypadki smiertelne oraz ewentualne koszty procesu i odszkodowania innych rodziców, których dzieci zostaly narazone na zachorowanie poprzez brak szczepienia w/w dzieci.

Pelnoletnie dzieci (ewnt. ich spadkobiercy), które w wyniku decyzji swoich rodziców zostaly narazone na choroby, powiklania, inwalidztwo moga prawnie dochodzic odszkodowania od rodziców. Roszczenia nie ulegaja przedawnieniu.

agnieszka1234:
witam,
mam termin na poród na 16 stycznia w Randers, czy mozecie cos powiedziec o tym szpitalu, ja spotkalam sie z bardzo nie miłą panią doktor, być moze dlatego, że zapytałam o możliwości zrobienia cesarskiego cięcia na żądanie ze wzgledu na wadę wzroku. Zastanawiam sie nad zmianą lekarza. Czy któraś z Was miała, lub słyszała coś na temat cesarki w Danii, czy można sobie wybrać, czy est tak jak w Polsce.

Jomir:

--- Cytat: agnieszka1234 w 17 Lip 2012, 22:29:05 ---witam,
mam termin na poród na 16 stycznia w Randers, czy mozecie cos powiedziec o tym szpitalu, ja spotkalam sie z bardzo nie miłą panią doktor, być moze dlatego, że zapytałam o możliwości zrobienia cesarskiego cięcia na żądanie ze wzgledu na wadę wzroku. Zastanawiam sie nad zmianą lekarza. Czy któraś z Was miała, lub słyszała coś na temat cesarki w Danii, czy można sobie wybrać, czy est tak jak w Polsce.

--- Koniec cytatu ---
Mozna sobie wybrac, ale zostanie sie gruntownie pouczonym o negatywnych konsekwencjach i beda do konca przekonywali, ze to nie jest najlepsze wyjscie.
Aczkolwiek tylko wada wzroku, grozaca odklejeniem sie siatkowki w trakcie porodu jest wskazaniem. Zwykla "slepota", nawet na poziomie minus 8, nie .

Reksio:

--- Cytat: agnieszka1234 w 17 Lip 2012, 22:29:05 ---witam,

--- Koniec cytatu ---

Nie zrobią Ci cesarki na życzenie, przerabiałam temat w Aalborg. Za duże koszta i jak to mówią, nie robią tego na życzenie. Kiedyś tak było, ale zostało to zmienione. Wada wzroku nie jest niestety dla nich wskaźnikiem. Ja robiłam tutaj badania wzroku w ósmym miesiącu, wtedy już można stwierdzić czy istnieje ryzyko odklejenia siatkówki, co jest powodem do cesarki. Poleciła mi te badania polska lekarka, zrobiłam je tutaj ale wszystko było ok. Sama jestem krótkowidzem, więc się obawiałam porodu ale wszystko poszło dobrze  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej