Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
mary79mary:
--- Cytat: agnieszka1234 w 22 Lip 2012, 12:06:08 ---Angelika jak Ci sie udało to załatwić, i od kiedy juz wiedziałaś, że będziesz miała cesarke. Byc może trafilas na milego lekarza. Poradz proszę jak powinnam rozmawiać z lekarzem.
--- Koniec cytatu ---
Kazda moze miec cesarke "na zyczenie". Jestem tego przykladem i moja kolezanka tez. Na stronie szpitala jest nawet informacja o tym, ze mozna miec cesarke jak boisz sie porodu naturalnego. Nie trzeba trafiac na fajnego lekarza. Ja od poczatku mowilam, ze sie boje ale moja kolezanka powiedziala, ze wiem, ze moze miec cesarke i nie ma sesu jej namawiac wiec jej nie namawiali. Oczywiscie jezeli jestes nie pewna tego i mowisz poloznej, ze sama nie wiesz luz, ze moze chcesz to beda Cie namawiac na porod sn i jest to oczywiste i normalne. Poszukaj na ten temat informacji w swoim szpitalu! Powodzenia!
mary79mary:
--- Cytat: Reksio w 20 Lip 2012, 10:11:48 ---Gdyby strach był powodem to każda by miała cesarkę ;D U Ciebie widocznie ocenili sytuację jako mogącą skomplikować poród naturalny.
--- Koniec cytatu ---
Wlasnie strach jest powodem :) Po prostu strach nawet przy zdrowo rozwijajacej sie ciazy, bez zadnych powiklan. Po prostu strach. W Herlev Hospital to na szczescie wystarcza.
klerka:
Mam pytanko co do przygotowania sie do porodu. Slyszalam, ze lewatywa jest tutaj opcjonalna, nie zmuszaja.
A jak sprawa ma sie z goleniem?
natalia.you:
witam!Jestem w 29 tyg ciąży i mam od nie dawna pewien problem- żylaki sromu. Jest to moja druga ciąża i problem pojawił się dopabuse teraz. Czytałam na forach ze jest to czasami wskazanie do cc i nie wiem co mam robić, podobno takie żylaki mogą popekać także (czasami sięgają do brzucha). przyznam że wolałabym rodzić naturalnie ale zaczynam się bać ponieważ podczas pierwszego prorodu miałam podobna sytuacje tzn. poród był szybki ale po pękło mi gdzieś naczynie i krew zaczeła się zbierać. Skończyło się na otworzeniu mnie ze znieczuleniem jak do cc, założeniu drenu co za tym idzię duższy pobyt w szpitalu już nie mówiąc o stresie. Straciłam także dużo krwi.Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?czy miałyście ten sam problem z zylakami i czy to własnie było wskazaniem do cc? proszę o podpowiedź, wizyte u położnej mam dopabuse 20.10 i nie wiem jak powinnam rozmawiac z położną.
siudemka1972:
to żadne wskazanie do cesarki..przed porodem szczególnie zadbaj o nie aby zmniejszy się Tobie jak najbardziej a jak będziesz parła to ból tego żylaka jest większy jak najgorsze bóle porodowe-wiem bo mam w tej kwestii doświadczenie;-)Potem będzie bolał Cie tylko ten żylak a o innym bólu nic nie będziesz wiedziała..nie myl bólu żylaka z bólami porodowymi jak przesz-łatwo to zrobić ja zorientowałam się dopabuse po dłuższym czasie.Przy większym szczęściu przeżyjesz a mniejszym po wszystkim będzie wielkości 5zl i bolał jak cholera..a tydzień po porodzie od parcia wyjdzie coś więcej-taka promocja;-).To mi się przydarzylo a Tobie nie musi!powodzenia i auuuuu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej