poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CIĄŻA  (Przeczytany 244833 razy)

Offline siudemka1972

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +3/-1
Odp: CIĄŻA
« Odpowiedź #465 dnia: 26 Sie 2012, 19:04:35 »
Mam pytanko co do przygotowania sie do porodu. Slyszalam, ze lewatywa jest tutaj opcjonalna, nie zmuszaja.
A jak sprawa ma sie z goleniem?
[/quote

Pewnie wszędzie jest inaczej-ja rok temu sama chciałam lewatywę choć nie była potrzebna w moim przypadku-skurcze miałam parę dni i nie mogłam nic jeść-a golić położna powiedział ze lepiej nie bo w razie pękniesz i szyja wtedy włosy wrastają i inne historie..ale wybór jest Twój..
"Straszną namiętnością ludzką jest owa pycha, która każe nam zmuszać innych ludzi, aby myśleli tak jak my"

Offline natalia.you

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #466 dnia: 26 Sie 2012, 19:48:11 »
witam!Jestem w 29 tyg ciąży i mam od nie dawna pewien problem- żylaki sromu. Jest to moja druga ciąża i problem pojawił się dopabuse teraz. Czytałam na forach ze jest to czasami wskazanie do cc i nie wiem co mam robić, podobno takie żylaki mogą popekać także (czasami sięgają do brzucha). przyznam że wolałabym rodzić naturalnie ale zaczynam się bać ponieważ podczas pierwszego prorodu miałam podobna sytuacje tzn. poród był szybki ale po pękło mi gdzieś naczynie i krew zaczeła się zbierać. Skończyło się na otworzeniu mnie ze znieczuleniem jak do cc, założeniu drenu co za tym idzię duższy pobyt w szpitalu już nie mówiąc o stresie. Straciłam także dużo krwi.Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?czy miałyście ten sam problem z zylakami i czy to własnie było wskazaniem do cc? proszę o podpowiedź, wizyte u położnej mam dopabuse 20.10 i nie wiem jak powinnam rozmawiac z położną.

No to mnie pocieszyłaś, co prawda nie jestem przekonana co do wiarygodnosci twojej wypowiedzi bowiem napisałaś(eś) z konta mężczyzny...? Czy któraś z Pań ma jakieś inne doświadczenie lub może coś dodać?

Offline siudemka1972

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #467 dnia: 26 Sie 2012, 20:26:04 »
co za bzdura!i głupia konkluzja!nicki mogą być..a kato jest wspólne męża i moje blondynko
"Straszną namiętnością ludzką jest owa pycha, która każe nam zmuszać innych ludzi, aby myśleli tak jak my"

Offline self-sufficient

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #468 dnia: 27 Sie 2012, 14:21:49 »
Witam mamusie ;)) jestem w 22 tc,więc jeszcze druga połowa przede mną, ale jestem ciekawa czy któraś z was rodziła lub będzie rodziła w Aalborg? :) Jakieś opinie,czy może cokolwiek słyszałyście o opiece i jak jest po porodzie. Dziękuję za odpowiedzi ! :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #468 dnia: 27 Sie 2012, 14:21:49 »

ciaza

Zaczęty przez kjoopDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6850
Ostatnia wiadomość 30 Gru 2014, 08:58:30
wysłana przez Jomir
Ciąża

Zaczęty przez Hania1111Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8202
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2022, 21:41:32
wysłana przez RybkaWillego
Ciąża a akasse

Zaczęty przez ewkasDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6793
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2014, 10:21:42
wysłana przez letniak
Ciąża a praca na farmie norek

Zaczęty przez asienka17225Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9060
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2018, 09:34:26
wysłana przez Michalina3838
Ciąża i bezrobocie.

Zaczęty przez ewelina_corazonDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12466
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2012, 17:55:33
wysłana przez roga