poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CIĄŻA  (Przeczytany 244920 razy)

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
Odp: CIĄŻA
« Odpowiedź #420 dnia: 12 Cze 2012, 01:03:30 »
A jeśli ktoś zechce poczytać o faktach (piszę przeczytać artykuł a nie sugerować się jedynie tytułem) to polecam poniższy link. Napisany przez dr. Jerzego Jaśkowskiego po 1. w Polsce (2008 rok) międzynarodowej konferencji dot. powikłań poszczepiennych:

http://www.dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=780&Itemid=53

Miłego czytania MC  :), jesteś kumata w tych tematach, ale może o tym nie słyszałaś  ;)

I jescze jedna perełka (suche fakty):

http://www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/List_do_wakcynologow_poprawiony%5B3%5D%20adobe.pdf

"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 45
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #421 dnia: 12 Cze 2012, 01:12:13 »
JOMIR nie ma już żadnych wątpliwości SCZEPIENIA = AUTYZM

Mala czarna na jakiej podstawie stawiasz znak rownosci miedzy szczepieniami i autyzmem?
Na podstawie artykulow z " wolne media" bo jesli tak to musze stwierdzic, ze takiego pseudo naukowego belkotu juz dawno nie czytalam. Artykul, ktory tak naprawde nie dowodzi niczego.
A co do demonizowania szczepien naprawde uwazacie, ze szczepienia przeciwko ospie byly zle? Polio, odrze, rozyczce?

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +4/-6
« Odpowiedź #422 dnia: 12 Cze 2012, 11:31:02 »
No to masz sporo wolnego czasu, bo ciagle tu jesteś; jak zwykle rozindyczyłaś się i walisz z błędami.
I nie, nie zrobiło mi się wstyd, bo do tego trzeba byłoby godnej osoby żeby mnie zawstydzić, a ty nie jesteś i nigdy nie będziesz w stanie mnie zawstydzić. Byle kto z wyrośniętym ego nie będzie też mi mówił co mam robić, słonko. Też tyle razy już ci to pisałam.

Ja argumenty mam tyle że niezgodne z twoim zdaniem, a ty przecież musisz miec rację. Już na początku, kiedy sie ze mną kłóciłaś, ludzie mi pisali na privie żebym nie dała ci się sprowokować bo to lubisz i nie odpuszczasz. Po kilku miesiącach zaczynam im przyznawać rację.

wstyd to czytac takie teksty, przepychanki słowne, kazdy ma swoje zdanie,ma prawo je napisac i nawet dyskutowac, ale rób to z godnością, im wiecej ublizasz innym, tym gorzej swiadczy to o tobie...

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #423 dnia: 12 Cze 2012, 18:47:13 »
Mala czarna na jakiej podstawie stawiasz znak rownosci miedzy szczepieniami i autyzmem?
Na podstawie artykulow z " wolne media" bo jesli tak to musze stwierdzic, ze takiego pseudo naukowego belkotu juz dawno nie czytalam. Artykul, ktory tak naprawde nie dowodzi niczego.
A co do demonizowania szczepien naprawde uwazacie, ze szczepienia przeciwko ospie byly zle? Polio, odrze, rozyczce?

Na podstawie dowodów i tysięcy dzieci które po szczepieniu zachorowały.
Dowodów jest mnóstwo chociażby wcześniejsze linki podane na tym forum.

A z tymi wolnymi mediami widzisz to tak jest bełkoczą i bełkoczą ,nie można ich przekupić(zupełnie nie lecą na kasę jak inni lekarze ,czasopisma medyczne itd), nie można zastraszyć (chociaż próbowano różnych sztuczek ) ,dla nich prawda jest najważniejsza i już !  :D
Uparli się aby uratować jak największą liczbę dzieci i dorosłych i nijak nie można im tego z głowy wybić. ;) :D
Wywlekają na światło dzienne  wszystkie machloje Wielkiej Farmy i ich sługusów ,wydaje się że mają wszędzie swoje macki ... jak nawiedzeni nękają nas prawdą  ;) :D .

Offline marysha

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
  • Wszystko co robisz, rób dobrze.
« Odpowiedź #424 dnia: 12 Cze 2012, 19:16:47 »
Mała Czarna! Boże, jak się cieszę, że znalazła się tak szlachetna osoba, która chce stoczyć walkę ze skorumpowanym środowiskiem farmaceutyczno-lekarskim. Jest to osoba o niesamowitej kulturze osobistej, empatii, bezinteresowna, tolerancyjna i otwarta na dyskusję...
Jako, że przejęta jestem losem wszystkich dzieci narażonych na pochopne decyzje ich nieświadomych matek, chciałabym wiedzieć , jak duży jest odsetek szczepionych dzieci, u których zdiagnozowano spektrum autyzmu. Ponad wszelką wątpliwość, żadne tam takie być może, zdaję się. Zdaję się na dane Małej, bo przecież nie można polegać na tej bandzie przekupnych medyków.
Z wyrazami szacunku.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #425 dnia: 12 Cze 2012, 19:33:15 »
marysha :) proponuję jednak literaturę i badania np.profesor Majewskiej linki powyżej.

Co do mojej osoby ,sama korzystam z informacji przekazanych przez niezależnych lekarzy ,naukowców ,media itp.

Pamiętam chłopca z którym się bawiłam ,dziś nie ma z nim kontaktu !  :'(
Nie obchodzi mnie co inni myślą/ mówią/argumentują , wszystko wydarzyło się po podaniu szczepionki.
Dziecko urodziło się zdrowe , a teraz cierpi na autyzm !  :'( :'( :'(

Nie wspomnę w jakim stanie psychicznym jest matka!

Offline marysha

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #426 dnia: 12 Cze 2012, 19:55:55 »
Czytałam artykuł i zwróciłam uwagę na to, ze ta pani krytykuje głównie USA, Polskę przestrzega a Danię chwali za umiarkowanie w szczepieniu.Postudiowałam również wszystkie linki przez nią-ta profesor- podane i nie są one zbyt wiarygodne-zbyt wiele ogólników, zaokragleń, okresleń ,,może prowadzić do choroby,,. Ja wiem, że te niedokładności spowodowane są zapewne  tym, ze ktoś nie chce dać pieniędzy na przeprowadzenie badań.Komisje Europejska pieniadze dała, ale nie to, na co chciałaby pani profesor .Zapewne też jest w spisku.Spisek, zmowa- być może łatwiej jest żyć w takim świecie. Cóż, megalomania niektórych nie ma granic...Uważają się za zbawcę naródów, brak jedynie pokrycia w rzeczywistości.
Mój wcześniejszy wpis był ,,nieco,, złośliwy w stosunku do Ciebie, ale zasłużyłaś sobie na to niestety. Rozumiem rozwagę, rozstrzygnięcie za i przeciw szczepieniom, nie rozumiem paniki, próby wpędzenia kogoś w bezczelny sposób w poczucie winy, bo dziecko szczepił, szerzenia niepotwierdzonych informacji i znawianie znaku równości miedzy szczepieniami i autyzmem.Może to taka chęć zaistnienia...Poczytaj trochę o spektrum autyzmu. Chociaz to zapewne zbędne, Ty i tak wiesz najlepiej. Z Reksiem tworzycie świetny spiskowy duet wzajemnej adoracji.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #426 dnia: 12 Cze 2012, 19:55:55 »

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #427 dnia: 12 Cze 2012, 21:21:43 »
Na podstawie dowodów i tysięcy dzieci które po szczepieniu zachorowały.
Dowodów jest mnóstwo chociażby wcześniejsze linki podane na tym forum.

A z tymi wolnymi mediami widzisz to tak jest bełkoczą i bełkoczą ,nie można ich przekupić(zupełnie nie lecą na kasę jak inni lekarze ,czasopisma medyczne itd), nie można zastraszyć (chociaż próbowano różnych sztuczek ) ,dla nich prawda jest najważniejsza i już !  :D
Uparli się aby uratować jak największą liczbę dzieci i dorosłych i nijak nie można im tego z głowy wybić. ;) :D
Wywlekają na światło dzienne  wszystkie machloje Wielkiej Farmy i ich sługusów ,wydaje się że mają wszędzie swoje macki ... jak nawiedzeni nękają nas prawdą  ;) :D .

Do tej pory jedyny link, ktory moglby miec jaies znaczenie w dyskusji to List Prof Majewskiej. Bo tam przynajmniej nikt nie probowal grac na emocjach. Pozostale to kiepska publicystyka, poslugujaca sie frazesami i ogolnikami. A sama profesor Majewska nie mowi nie szczepcie, tylko szczepcie z rozsadkiem. Nie mowi, szczepienia sa zle i napewno powoduja autyzm, tylko byc moze... Gani polski system szczepien chwali skandynawski ale juz nie wspomina, ze roznica jest taka ze w skandynawskim nie ma obowiazkowego szczepienia przeciw gruzlicy i zoltaczce, natomiast jest przeciw pneumokokom. I nigdzie nie postawila znaku rownosci miedzy autyzmem a szczepionkami.
Ty stawiasz znak rownosci i mowisz, ze jest to poparte badaniami. Jakimi? Co w takim razie z dziecmi, ktore nie byly szczepione a choruja na autyzm?
Co do nazwy wolne media, to, ze cos sie nazywa wolne wcale nie znaczy, ze takie jest.
Umiar i rozsadek jest wskazany we wszystkim.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #428 dnia: 13 Cze 2012, 00:34:45 »
marysha :) proponuję jednak literaturę i badania np.profesor Majewskiej linki powyżej.

Co do mojej osoby ,sama korzystam z informacji przekazanych przez niezależnych lekarzy ,naukowców ,media itp.

Pamiętam chłopca z którym się bawiłam ,dziś nie ma z nim kontaktu !  :'(
Nie obchodzi mnie co inni myślą/ mówią/argumentują , wszystko wydarzyło się po podaniu szczepionki.
Dziecko urodziło się zdrowe , a teraz cierpi na autyzm !  :'( :'( :'(

Nie wspomnę w jakim stanie psychicznym jest matka!
Mala, przy calym moim szacunku do CIebie oraz uznania, dla dyskusji, ktora potrafisz prowadzic na kulturalnym poziomie, musze jednak stwierdzic, ze chyba masz bardzo nikle pojecie o autyzmie.
Brak kontaktu, to jedynie jeden z symptomow, niestety nie jedyny. Dotyczy tylko glebokiej formy autyzmu, wystepujacej wbrew panujacej opinii wsrod mniejszosci chorych. Sa tysiace dzieci/doroslych autystycznych, z ktorymi jest swietny kontakt. Sa tysiace autystykow, ktorych trudno wyodrebnic z tlumu. Sa tysiace samodzielnych, swietnie funkcjonujacych doroslych.
Autyzm, to naprawde cos innego niz brak kontaktu.

Co do matki, jesli ja znaasz (a jak Cie znam, to znasz), powinnas jej pomoc, stanac jak najszybciej na nogi.
Koniec z umartwianiem sie i rozpacza, by pomoc dziecku, musi sie pozbierac. Tak wiec daj jej pozytywnego kopa i w droge. Naprawde mozna zdzialac cuda!
Rozpaczajace i placzace matki nie sa w stanie pomoc dziecku, zreszta, co ja TOBIE! bede pisac. Ty wiesz najlepiej! (tak jak i wiesz, ze nie pisze tego ironicznie, a znow z uznaniem dla Ciebie)
« Ostatnia zmiana: 13 Cze 2012, 00:49:21 wysłana przez Jomir »
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #429 dnia: 13 Cze 2012, 00:42:05 »
Wcześniej też pewnie były ale w 1943  dopabuse jednostka chorobowa została nazwana i zdiagnozowana,jeśli dobrze pamiętam jednocześnie w dwóch ośrodkach chyyyba Wiedeń i USA poszukaj to znajdziesz mnie się nie chce :-[
Wolę się przyłączyć do twojej drużyny gwiżdżących, obiecuję dać z siebie wszystko  ;) :D

Einstein hihihi mnie uczono, że miał ADHD biedny już mu tyle choróbsk przypisano, a to wszystko że zwiał ze szkoły w 6 klasie hihihi  :D   

Autyzm, Zespol Aspergera, Zespol Turrotea, ADHD, ADD, OCD...
Te choroby leza bardzo blisko siebie, roznia sie niuansami, wsrod ktorych na obecna chwile i lekarze poruszaja sie jak dziecko we mgle. Jest bardzo wiele wspolnych symptomow, czesto te choroby wspoltowarzysza sobie.
Za Autyzmem/Zespolem Aspergera u Einstaina przemawia jego genialny umysl i glebokie zainteresowanie jedna dziedzina. To to typowe dla autystykow.
Poza tym jego nieumiejetnosc dostosowania sie do grupy, zaakceptowania regul spolecznych, funkcjonowania w spoleczenstwie.

Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #430 dnia: 13 Cze 2012, 12:35:28 »
marysha, Idris piszecie o braku dowodów , pokrycia w rzeczywistości ...
A ja czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się jak można być tak bezdusznym ,uciekać od prawdy ? 

Spójrzcie w oczy matkom , ktore weszły do gabinetu lekarskiego ze zdrowym dzieckiem a po kilku dniach stwierdziły że zaczyna się z dzieckiem coś niedobrego dziać!
Powiedzcie im ,że ich dzieci nie są ofiarami szczepień ! A one są wariatki i snują teorie spiskowe !!!
Ja mojej kolezance nie potrafiłabym powiedzieć że sobie wymyśla i nie ma dowodów na to że jej jedyne dziecko zostało autystyczne na wskutek szczepienia ! Nie potrafiłabym zaprzeczyć ,patrząc na jej szlochy,łzy ,wyrzuty sumienia i żal do całego świata bo uważa  ze lekarz miał obowiązek jej powiedzieć o zagrożeniu.A nie powiedział!
Nie potrafię zaprzeczyć ,bo pamiętam to dziecko było zdrowe !

Ok.Dwu letnie dziecko -ma już świetny kontakt z otoczeniem ,pięknie zaczyna mówić ...po szczepieniu w/g matki dostał gorączki ,odpłynął w swój świat,przestał mówić,reagować na pytania .Nie mówił do 5 r.ż., a lekarze znów swoje bajki a to ze chłopcy mówią później, a to że może wada rozwojowa...dziś chłopiec ma  ponad 7 lat i zaczyna mówić po swojemu.Matka go rozumie i nikt więcej ...nooo pojedyncze słowa . On denerwuje się bo chciałby bawić się z innymi dziećmi ,oczywiście po swojemu. Inne dzieci nie rozumiejąc odpychają go od siebie Podobnie w rodzinie achhh... A był przecież normalnie rozwijającym się dzieckiem ! Urodził się zdrowy!
Takich dzieci są tysiące ,miliony ... :'( :'( :'(

No tak zapomniałam to nie wasze dziecko ,po co martwić się innymi nieszczęśliwymi maluchami ,które mogły mieć normalne  życie !
One nie są dowodem, bo nie mogą się bronić ,ich mózgi już nie funkcjonują normalnie!
A przeciwników drwiących ,kpiących z oczywistych dowodów ich dramatów życiowych -takich jak wy-niby matek ,niby kobiet,niby ludzi -są tysiące!
Bo przecież ktoś z tytułem naukowym zawsze mówi prawdę , a jakaś załamana matka  zawsze kłamie albo wymyśla sobie !  To takie oczywiste!
Jezus napisał pewną charakterystykę osób ,które pomimo dostarczanych im dowodów będą jak ślepi i głusi
 * mają oczy a nie widzą maja uszy a nie słyszą*
Czy ja zamierzam ich/was uświadamiać?NIE!Jezus był doskonały nie przekonał*mądrych*do prawdy, jeśli jemu się nie udało, ja nie mogę być lepsza!   

Z moich wieloletnich obserwacji /pracy mogę jedynie z przykrością stwierdzić, że niestety często
największym wrogiem dziecka-kochającym wrogiem ...jest matka ! 
Jak się uprze przy jakiejś teorii , zamknie oczy na prawdę to choćby była świadoma to i tak będzie wszystkiego się wypierać, aby tylko postawić na swoim ...a ofiarą znów jest dziecko!
Przykłady podałam  wcześniej.

I jeszcze jedno . Marysia ! Gdzie widzisz abym kogoś wpędzała w poczcie winy ?
I rzekomo bezczelnie to robię ?
Czyżbyś nie doczytała mojego wpisu gdzie pisałam o delikatności w uświadamianiu matek?
Podałam przykłady negatywnych działań, próbowałam to też powstrzymać wyjaśniając  na priv.
Teraz widzę jaką jesteś osobą ,jak czytasz ze zrozumieniem ,jak analizujesz ,sama się przyznałaś do złośliwości...
No cóż mają oczy a nie widzą ...

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #431 dnia: 13 Cze 2012, 16:37:54 »

Z moich wieloletnich obserwacji /pracy mogę jedynie z przykrością stwierdzić, że niestety często

To sie zgadza  ;D

P.s jezeli z 9 zmarlych osób 7 to dzieci to mozna sobie przeliczyc co bedzie jesli wybuchnie epidemia i umrze nie 9 a 9000 osób. Juz nie pamietam co to bylo? Odra?

To na co sie szczepi to nie przeziebienie to groznie, smiertelne dla dzieci choroby. W Europie to najczesciej juz rzadkie choroby ale mamy 21 wiek ludzie podrózuja, u nas gruzlicy nie ma ale w swiecie dalej sie na nia umiera a zarazic sie latwo.
Ja nie wyobrazam sobie zeby moje dzieci/rodzina wybrali sie da Tajlandi bez szczepionki na zóltaczke i tezec a zarazonych zóltaczka, kokluszem, guzlica czy czyms tam innym  ludzi z Tajlandi, Burundi czy skads tam jeszcze  mozna dzisiaj spotkac w Bilce majac dzidziusia w wózku.
Wolna wola.

Kazda matka decyduje sama ale jak ktos pieknie napisal: ...niestety często
...

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline marysha

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #432 dnia: 13 Cze 2012, 18:56:06 »
Mała Czarna! Jeśli piszesz, że nabusezważni rodzice , poprzez szczepienie, wpędzają dziecko w chorobę, to jest to bezczelne wpływanie na poczucie winy. To działanie tych głupich matek spowodowało, ze dzieci są chore. Sorry.
Nie zauważyłam, abym w którymkolwiek momencie wykazała się bezdusznością i obojętnością. Zauważyłam tylko, jak kiepskie to dowody, niczym nie potwierdzone, którymi podniecają się miłośnicy teorii spiskowych. Sama jestem matką dziecka z Aspargerem, ne był szczepiony w ogóle przed postawieniem diagnozy. Znam takich dzieci więcej.
W przytoczonych przez Ciebie linkach brak podstawowych danych. Liczba dzieci z autyzmem -,,wynikiem,,-szczepienia na całkowitą liczbę dzieci szczpionych.
Daruj sobie tą egzalatację i przestań ,,lecieć,, Jezusem. Powróć do ,,ziemskich,, i rzeczowych argumentów. Jakoś nie widzę u Ciebie delikatności w uświadamianiu matek, żadnej delikatności nie widzę. Jest tylko pycha, megalomania i zalatuje tanim sekciarstwem. To, że koś się z Tobą nie zgadza, nie znaczy że nie potrafi analizować danych. Może właśnie potrafi, lepiej niż Ci się wydaje. Ciebie jednak nie przekona nic. A co do mojej złośliwości...Bywam, oczywiście, ale tak skromnie dodam, to cecha ludzi inteligentych, o czym zapewne wiesz z własnego doświadczenia ::).
A pani Majewska_? 
Prof. Majewska zaczyna od słów dr Thomasa Verstraetena, którego praca była jednym z głównych tematów konferencji w Simpsonwood:

(…) prezentując swe wyniki Verstraeten powiedział „Byłem przerażony tym, co odkryłem” i cytował wcześniejsze badania wskazujące na związek thimerosalu z opóźnieniem mowy, ADHD i autyzmem.

Kilka faktów. Tak, wstępne wyniki badań Verstraetena wykazały, że istnieje korelacja między szczepionkami z timerosalem a pewnymi zaburzeniami neurorozwojowymi. Tak, Verstraetena stwierdził, że był “oszołomiony” (“I was stunned by what I saw” – czyli – “byłem oszołomiony przez to, co zobaczyłem”, a nie „Byłem przerażony tym, co odkryłem”), ale mam wrażenie, że Robert F. Kennedy Junior i prof. Majewska, która przytacza jego słowa chcą żebyśmy uwierzyli, że Verstraeten odkrył jakąś straszną prawdę o szczepieniach. A tak naprawdę ten wypreparowany fragment dotyczy tego czy z punktu widzenia poznanych już przez naukę mechanizmów biologicznych rtęć może powodować problemy neurorozwojowe. Verstraeten na podstawie lektury wcześniejszych prac na ten temat (to one były powodem owego “oszołomienia”)  stwierdza, że taka możliwość istnieje, ale są też inne możliwe powody, dla których dzieci szczepione wydawały się być bardziej narażone na  problemy neurorozwojowe. Mowa m.in. o tym, że dzieci częściej szczepione mogą być częściej wyłapywane i diagnozowane z tymi problemami, co nie koniecznie oznacza, że to szczepienia się winowajcą. Verstraeten – co należy podkreślić z całą stanowczością – przez cały czas jest otwarty na wszystkie możliwe hipotezy, łącznie z tą, że to szczepienia są odpowiedzialne na niektóre problemy neurorozwojowe. Spiskowiec pełną gębą. Wszystko do sprawdzenia. Stenogram, strony 165-166.

Następny fragment z prof. Majewskiej:

Stosunek establiszmentu szczepionkowego do zaprezentowanych danych o toksyczności thimerosalu najlepiej ilustrują niektóre wypowiedzi jej uczestników. Dr Bob Chen, kabusewnik CDC odpowiedzialny za bezpieczeństwo szczepionek, wyraził się: „biorąc pod uwagę newralgiczność tych danych, na całe szczęście udało się nam je zabezpieczyć przed przedostaniem się w nieodpowiednie ręce”

To tłumaczenie prof. Majewskiej cytatu ze strony 256. Niedokładne.  Tłumaczenie powinno brzmieć:

„biorąc pod uwagę newralgiczność tych danych,  udało się nam je zabezpieczyć przed przedostaniem się w mniej odpowiedzialne ręce”.

Nieodpowiednie. Mniej odpowiedzialne. Brak “na całe szczęście”. Niby drobna różnica, ale różnica w wymowie obu tłumaczeń jest chyba widoczna.  Poza tym czemu prof. Majewska nie wspomina, że na tej samej stronie stenogramu inny uczestnik konferencji, dr Roger Bernier, jasno stwierdza, że dokumenty zostaną… upublicznione pod koniec miesiąca na spotkaniu Advisory Committee on Immunization Practices? Czy dobrze rozumiem, że naukowcy konspirują żeby ukryć szokujące dane, tylko po to żeby kilka tygodni później je opublikować? Prof. Majewska znowu bezkrytycznie cytowała artykuł Kennedy’ego Juniora, który kłamliwie powyciągał cytaty z kontekstu i zignorował te fragmenty, z którymi nie było mu po drodze. Powtarzam, sprawdźcie sobie sami. Strona 256.

Następny cytat przywoływany przez prof. Majewską (która pamiętajmy cały czas nieudolnie tłumaczy fragmenty artykułu Roberta F. Kennedy’ego Juniora bez weryfikowania jego cytatów):

(…) doradca WHO od szczepień, dr John Clemens, powiedział: „to badanie w ogóle nie powinno być przeprowadzone”.

Zanim padają te słowa, dr Clements (nie Clemens) dziękuje wszystkim uczestnikom konferencji za ogromny wysiłek i pracę. A oto uzupełniony cytat:

I naprawdę chcę zaryzykować obrażenie każdego w sali i powiedzieć, że być może to badanie w ogóle nie powinno być przeprowadzone, ponieważ jego wynik, do pewnego stopnia, mógł być przewidziany i wszyscy teraz osiągnęliśmy ten punkt, w którym pozostajemy bez odpowiedzi, choć słyszę, że większość konsultantów mówi Zarządowi, że nie są przekonani, iż istnieje bezpośredni związek przyczynowo-skutkowy między timerosalem i różnymi wydarzeniami neurologicznymi.

Jak te fragmenty umknęły uwadze Kennedy’ego Juniora i prof. Majewskiej nie mam pojęcia. OK, mogę zgadywać jak umknęły prof. Majewskiej. Prawdopodobnie nigdy sama nie czytała stenogramu z Simpsonwood. Warto też wspomnieć, że dr Clements mówi dalej o pewnych potencjalnych politycznych i społecznych konsekwencjach tego spotkania i wniosków jakie zostaną na nim wyciągnięte. Clements obawiał się, że praca uczestników konferencji zostanie wykorzystana i zniekształcona do celów politycznych. Jego obawy dotyczyły też tego, że media i pewne grupy mogą wybiórczo przedstawiać dokonania konferencji. Jak pokazał czas, obawy dr Clementsa były prorocze. Ponownie, zachęcam wszystkim do weryfikacji moich twierdzeń. Strony 247-249. 
Magia tytułów naukowych może działać na laika. Czy słusznie?
Pani Majewska posługuje się publicystyką przy przedstawianiu swoich pogladów.   Narracja, jaką stosuje pani profesor pozwala zbudować prof. Majewskiej przekonywującą na pierwszy rzut oka wizję świata, w którym mała grupa dzielnych i niezależnych naukowców oraz rodziców odkrywa ogromny spisek przygotowany przez agencje rządowe, międzynarodowe organizacje pozarządowe, skorumpowanych naukowców i wszechmocny przemysł farmaceutyczny. Bubel!!!

Offline Idris

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #433 dnia: 13 Cze 2012, 19:00:14 »
marysha, Idris piszecie o braku dowodów , pokrycia w rzeczywistości ...
A ja czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się jak można być tak bezdusznym ,uciekać od prawdy ? 

Spójrzcie w oczy matkom , ktore weszły do gabinetu lekarskiego ze zdrowym dzieckiem a po kilku dniach stwierdziły że zaczyna się z dzieckiem coś niedobrego dziać!
Powiedzcie im ,że ich dzieci nie są ofiarami szczepień ! A one są wariatki i snują teorie spiskowe !!!
Ja mojej kolezance nie potrafiłabym powiedzieć że sobie wymyśla i nie ma dowodów na to że jej jedyne dziecko zostało autystyczne na wskutek szczepienia ! Nie potrafiłabym zaprzeczyć ,patrząc na jej szlochy,łzy ,wyrzuty sumienia i żal do całego świata bo uważa  ze lekarz miał obowiązek jej powiedzieć o zagrożeniu.A nie powiedział!
Nie potrafię zaprzeczyć ,bo pamiętam to dziecko było zdrowe !

Ok.Dwu letnie dziecko -ma już świetny kontakt z otoczeniem ,pięknie zaczyna mówić ...po szczepieniu w/g matki dostał gorączki ,odpłynął w swój świat,przestał mówić,reagować na pytania .Nie mówił do 5 r.ż., a lekarze znów swoje bajki a to ze chłopcy mówią później, a to że może wada rozwojowa...dziś chłopiec ma  ponad 7 lat i zaczyna mówić po swojemu.Matka go rozumie i nikt więcej ...nooo pojedyncze słowa . On denerwuje się bo chciałby bawić się z innymi dziećmi ,oczywiście po swojemu. Inne dzieci nie rozumiejąc odpychają go od siebie Podobnie w rodzinie achhh... A był przecież normalnie rozwijającym się dzieckiem ! Urodził się zdrowy!
Takich dzieci są tysiące ,miliony ... :'( :'( :'(

No tak zapomniałam to nie wasze dziecko ,po co martwić się innymi nieszczęśliwymi maluchami ,które mogły mieć normalne  życie !
One nie są dowodem, bo nie mogą się bronić ,ich mózgi już nie funkcjonują normalnie!
A przeciwników drwiących ,kpiących z oczywistych dowodów ich dramatów życiowych -takich jak wy-niby matek ,niby kobiet,niby ludzi -są tysiące!
Bo przecież ktoś z tytułem naukowym zawsze mówi prawdę , a jakaś załamana matka  zawsze kłamie albo wymyśla sobie !  To takie oczywiste!
Jezus napisał pewną charakterystykę osób ,które pomimo dostarczanych im dowodów będą jak ślepi i głusi
 * mają oczy a nie widzą maja uszy a nie słyszą*
Czy ja zamierzam ich/was uświadamiać?NIE!Jezus był doskonały nie przekonał*mądrych*do prawdy, jeśli jemu się nie udało, ja nie mogę być lepsza!   

Jak się uprze przy jakiejś teorii , zamknie oczy na prawdę to choćby była świadoma to i tak będzie wszystkiego się wypierać, aby tylko postawić na swoim ...a ofiarą znów jest dziecko!
Przykłady podałam  wcześniej.

I jeszcze jedno . Marysia ! Gdzie widzisz abym kogoś wpędzała w poczcie winy ?
I rzekomo bezczelnie to robię ?
Czyżbyś nie doczytała mojego wpisu gdzie pisałam o delikatności w uświadamianiu matek?
Podałam przykłady negatywnych działań, próbowałam to też powstrzymać wyjaśniając  na priv.
Teraz widzę jaką jesteś osobą ,jak czytasz ze zrozumieniem ,jak analizujesz ,sama się przyznałaś do złośliwości...
No cóż mają oczy a nie widzą ...
Brak mi slow.
Mala nie znasz mnie wiec prosze nie oceniaj jakia to niby kobieta, matka i czlowiekiem jestem

Offline CzaryMary

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 8
« Odpowiedź #434 dnia: 13 Cze 2012, 21:37:26 »
Marysha, jestem pod wrażeniem Twojej wypowiedzi i myślę, że innym będzie trudno z nią dyskutować.

Jeżeli jesteśmy już przy szczepieniach, to chciałabym zapytać jak to jest ze szczepieniem na gruźlicę, tutaj nie ma w programie - czy doszczepialiście to w Polsce? Czy można to zrobić w dowolnym momencie? Ile dawek w jakich odstępach czasu?  Zastanawiam się nad koniecznością tego szczepienia, skoro tutaj go nie ma w programie, ale z drugiej strony nie wiem czy to wystarczający argument skoro tutaj np. nawet personel medyczny w szpitalu nie jest poddawany szczepieniom przeciwko żółtaczce, co akurat mi się w głowie nie mieści.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #434 dnia: 13 Cze 2012, 21:37:26 »

ciaza

Zaczęty przez kjoopDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6853
Ostatnia wiadomość 30 Gru 2014, 08:58:30
wysłana przez Jomir
Ciąża

Zaczęty przez Hania1111Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8209
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2022, 21:41:32
wysłana przez RybkaWillego
Ciąża a akasse

Zaczęty przez ewkasDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6795
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2014, 10:21:42
wysłana przez letniak
Ciąża a praca na farmie norek

Zaczęty przez asienka17225Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9064
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2018, 09:34:26
wysłana przez Michalina3838
Ciąża i bezrobocie.

Zaczęty przez ewelina_corazonDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12470
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2012, 17:55:33
wysłana przez roga