Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
Jomir:
Agg, ta miska jest dobra na pierwszych 3-4 miesiace, pozniej dziecie chce cokolwiek widziec, wiec jak nie planujecie duzo jezdzic, to moze na okres wyjazdow, po prostu mozesz wypozyczyc z Baby Samu (zakladam, ze masz gdzies blisko). MOzesz tez sprobowac znalezc uzywana na www.dba.dk albo www.guloggratis.dk , moze CI sie trafi cos fajnego.
Aczkolwiek my miski nie mielismy i tez przezylismy, ale tez i nie jezdzilismy za wiele.
CO do Twojego pytania, to odpowiem publicznie tylko tyle, ze z jednej z najmniejszych kommun w Danii", ktora lezy na Zelandii :)
Agg, co do rozmiarow, to wszystko zalezy od tego jakie duze Twoje dziecie sie urodzi, chciaz moja corka jest zaprzeczeniem wszystkiego :)
Generalnie: rozmiar 56 - ok. 0-3 miesiace zycia
rozmiar 62 - 3-6 miesiace
rozmiar 68 - 6-9
rozmiar 74 - 9 - m-cy
rozmiar 80 - 12 miesiecy
[Posted on: 21 Wrz 2011, 21:01:43]
To sa zalozenia standardowe. Aczkolwiek dzieci z romiaru 56 wyrastaja nieco szybciej, pozniej mniej wiecej mozna polegac na rozmiarowce.
Moja corka w wieku 5 miesiecy wyrosla z 68, a teraz (7,5) z 74. Kupilam sporo ciuszkow z wyprzedzeniem, wiec 74 mialam przygotowane na jesien, a letnie mialam na 68... Jakze sie zdziwilam... Ale coz sie dziwic - moj maz ma 195, wiec rosnie kolejna dluga-chuda glizda ;D
kicia:
hejka:)
Jomir co do rozmiaru to synek ma 7,5 miesiąca a rozmiar 68 odchodzi już do lamusa u Nas:)
mi się wydaje że wygląda to tak
roz 56-62 do 3 miesiąca
68 do 6miesiąca
74-80 9-12 miesiąca
co do fotelika to ja i tak kupiłam taki od 0-do 36 kilo bo jak jeżdzimy do Polski a to jednak kawałek drogi to zawsze pozycja trochę leżąca wydaje mi się lepsza
a tak na marginesie to dziecko do bodajże 6 miesiąca może w samochodzie jeżdzić w gondoli tak nas poinformował policjant tutaj w Danii
syn waga 9kilo 7,5 miesiąca ale mąz też u mnie wysoki to mniejmy nadzięję że w tatusia ślady idzie ;D
Jomir:
Takiej od wozka????
A gdzie bezpieczenstwo dziecka? Przeciez w momencie zderzenia, wyleci z tej gondoli przed maske samochodu.
Wydaje mi sie, ze policjant mial na mysli ten fotelik z gondola.
kicia:
widzisz sama się zdziwiłam
[Posted on: 21 Wrz 2011, 21:14:26]
widzę że akurat jesteś i nasze niutki w tym samym wieku powiedz mi jedno jak karmisz małą tzn ile posiłków i czym???
mój syn 8 luty
Jomir:
Nie wiem jaki policjant CI to mowil, ale tu prosze cos na ten temat:
http://www.fdm.dk/love-og-faerdselsregler/autostole
A tu prosze broszura na ten temat z wiarygodnego zrodla.
http://www.sikkertrafik.dk/I%20bil/Boern%20i%20bilen/Laes_brochuren_boern_i_bilen
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej