Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
psychopata:
--- Cytat: cwsm111 w 20 Wrz 2011, 21:24:34 ---
Cudowna wypowiedz oddająca glebie charakteru.
--- Koniec cytatu ---
Uhm. Jak to baby: jak w kurniku, albo jak w maglu, na jedno wychodzi.
kicia:
My tez używamy głownie papmers czasem libero, ostatnio dostałam z polski biedronkowe Dada i muszę przyznać ze są fajne, co prawda jeszcze nie zaryzykowalam z ubraniem ich na noc ale w ciagu dnia sprawdzają sie bardzo fajnie.
my właśnie używamy pieluch Dada jak tylko byłam w Polsce to koleżanka mi poleciła i uważam że są naprawdę dobre w nocy oczywiście też Dada a wcześniej tutaj używałam Libero co do kosmetyków to tak jak już pisali nie ma takiej potrzeby próbki na bardzo długo wystarczą bo na samym początku w sumie ich się nie używa a póżniej to tylko jak jest taka potrzeba a nie codziennie (np. jak pupa odparzona) co do ciuszków też jestem zdania że nie za dużo bo dzidzia rośnie w zaskakującym tempie
tutaj szybko z dzieckiem na dwór się wychodzi więc kombinezon miałam roz 62 (rodziłam w lutym) ale taki welurowy przyjemniejszy dla dziecka
co do wózka to rzeczywiście mam ten 3w1 i synek już mi z niego wyrasta (7mc) dla mnie akurat to nie problem bo marzy mi się lekka spacerówka ;D
co do pomocników typu sterylizatory podgrzewacze to się nie wypowiem nie używałam i jakoś nie żałuję jednym słowem uważam że da radę bez nich spokojnie sobie poradzić
powodzenia
Jomir:
Szczesciara :) Moja Gwiazda tez z lutego, a juz praktycznie wyrosla ze wszystkiego - bo i z pierwszego fotelika tez. I tu mamy zagwozdke - nastepny fotelik jest albo do 9 miesiaca, albo od 9 kg. Mloda wazy 8,5 i ma 7,5 miesiaca, wiec nie spelnia zadnych kryteriow, a pasy w foteliku startowym sa ponizej lopatek, czyli juz nie zapewniaja bezpieczenstwa w razie wypadku.
Z glebokiego wozka wyrosla majac 6 miesiecy (miala wtedy 72 cm wzrostu) , gdy probowalam wtedy spacerowki, wygladala i siedziala w niej zalosnie. DOpabuse teraz do niej dorosla tak na dobra sprawe.
Ubranka zaczynamy uzywac w rozmiarze na roczek, z tych na 9 miesiecy juz kolejno wyrasta.
A pieluszek Dada sprobowalam jak bylismy w Polsce, sa faktycznie super. Moim zdaniem lepsze od Libero, ktore jest strasznie grube i sztywne. Te pieluszki z Aldi sa bardzo podobne do Dada, wiec jak je lubisz i masz blisko Aldi, to mozesz smialo kupic.
Cena tez fajna, bo bodajze 80 czy 90 korn za okolo 80 szt.
agg:
Ta miska Jomir to swietna sprawa ! I troche droga sprawa :P co do pampersow to juz kolejny raz - takze na opiniach z PL czytam ,ze pieluchy z Biedronki sa b.dobre .Z jakiej kommuny jestes ?
Kaarolina - spiworek dolaczyl do naszej listy zakupow .Dziekuje za gratulacje :) Tak ,dobrze pamietasz ,bede rodzila na Skejby ( mam w planie ) .Jestes z Århus kommune ,dobrze pamietam? - czy masz dunski wozek ?
JoannaDark - gratuluje coreczki :D
Dziekuje Wam dziewczyny za te wszystkie cenne informacje - jak to dobrze zapytac i dostac az tyle odpowiedzi
Jak szybko rosnie noworodek ?Jakie ciuszki pasuja na 1wsze 3 mies i kolejne 3 ? Jak szybko wyrasta z ciuszkow?
Solvej:
--- Cytat: jakotako w 03 Sie 2011, 19:55:36 ---
Jutro idziemy do gminy zmienić lekarza (mamy jednego - podobno dobrego „z polecenia”). Brat ginekolog stwierdził że nie ma innej rady tylko żonka musi powiedzieć u tego nowego lekarza że „źle się czuje” aby zrobili te badania krwi (całe szczęście cały okres ciąży czuje się wyśmienicie).
Cha cha cha ... ale braciszek ginekolog :D Po mowic, ze zle sie czuje skoro czuje sie dobrze ??? ??? ::)
Ręce opadajavascript:void(0);ją, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. <--- smiac!! Usmialam sie , serio! gdy czytam ta Twoja opowiesc :D
[/color]
.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej