Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
kaaarolina:
Agg tak jestem z Aarhus:) nie mam dunskiego wozka ale w zlobku do ktorego idzie Adas sa wozki do spania takze mam nadzieje ze nie bedzie z tym problemu, szczerze mowiac gdyby nie Jomir to pojecia bym nie miala o tym....
moj syn ma 6 miesiecy a juz nosimy r.74 od jakichs 2 tyg....zostalo jeszcze kilka bluzek na 68 ktore jeszcze pasuja, wazy ponad 8kg...chyba po dziadku jest taki duzy bo ani ja ani moj chlopak nie nalezymy do wysokich:) chociaz oboje lubimy jesc i to pewnie odziedziczyl po rodzicach bo codziennie zjada caly duzy kubek obiadu, czyli jakies 250ml.
my dzien zaczynamy po 8 - 120ml mleka
pozniej 11 obiad
15 - 100ml deserek + cyc
17 cyc
po 19 - 210ml kaszki
i pozniej zaczyna sie nocne wiszenie na cycu....czasem juz o 23 sie budzi ale z reguly jest to miedzy 1 a 2 i czesto do rana co godzine...nie wiem jak go tego odzwyczaic bo juz chodze jak zombi:)
teraz ja mam pytanie do Jomir, chodzi mi o ryby i o to gdzie i jakie kupujesz?
Solvej:
A niech to szlak! Napisalam sie i sekcja wygasla >:( Willy moglby jakies zapamietywanie zainstalowac :P
a pisalam mianowicie o fotelikach. Dziwi mnie Wasza dyskusja o nich, bo kazde z fotelika jest dobrze opisane, mam na mysli waga i dlugosc dziecka i sa ich chyba tylko 4 rodzaje ?
AGG wozek polecalabym gleboki i dlugi. Ja kupilam jako pierwszy 98cm . Syn przez pierwszy rok mial tylko ten, po roku kupilismy spacerowke , w ktorej i tak nie chcial siedziec bo wolal chodzic. W 2 roku odstapil gleboki dla nowonarodzonej siostry a ona na pewno bedzie z niego korzystac do 3 roku zycia.
Lepiej jest wydac wiecej pieniedzy na ten wozek niz na te 3 w 1 , ktore za zadne skarby nie kupilabym. Bo one tylko ladnie wygladaja a jakosc ... hmmm przemilcze :)
Agg, jesli sie martwisz, ze na spacerze ostygnie Ci butla z mlekiem, wystarczy, ze ja wsadzisz za pazuche- latwo i tanio, :)
Mialam to szczescie, ze dzieci nigdy z butli nie pily :)
Jeszcze o czyms pisalam ... ale zapomnialam ;)
A to co pisze Jomir, o menu dla niemowlaka, wszystko to bedziesz miala z ulotkach, ktore dostaniesz od pielegniarki. Ona tez Ci da dobre rady .
Acha, pisalam tez o spiworze. Ja mam podobny do tego http://webshop.gudrungudrun.com/sovepose.aspx ciepla bluza, czapeczka i na gole nogi w zimie nie marzli i nawet sie nie pocili. Polecam.
[Posted on: 21 Wrzesień 2011, 21:55:29]
Kaaarolina, a zacznij dzien od platkow owsianych na wodzie ,lyzka nie z butelki a mleko na deser ;) i kaszki ? Kaszki kupowalam na podroz .
Ja od 6 mies dawalam chleb ciemny. Maly kawalek wsadzalam do polika bo przy tym dziecko cwiczy jezyk.
A co do jezyka. Nie wiem jakiej narodowosci jest Twoj maz, ale Ty zawsze mow do dziecka po polsku w wieku 2,5 -3 lat bedzie pieknie mowiilo w 2 jezykach .
kicia:
Solvej ale to menu było dla mnie nie dla Agg i to raczej z ciekawości jak je i ile tak dla porównania:)
Jomir:
Naturalna skora nie jest za bardzo polecana dla noworodkow, z uwagi na ryzyko wystapienia alergii u dzieci.
Co do fotelika, chyba sie nie wczytalas.
Moja corka powinna jezdzic w foteliku w rozmiarze 0.
Ma 7,5 miesiaca i wazy ponizej 9 kg, wiec wedlug wszelkich zalecen powinna pasowac do tego rozmiaru fotelika.
Problem polega na tym, ze ma dlugosc dziecka okolo 9-10 miesiecznego (93 centyl) i pasy, ktorymi sie dziecko spina, leza w miejscu niewlasciwym.
W instrukcji montazu i sadzania dziecka w foteliku, takie umiejscowienie pasow jest wskazane jako bledne i nie zapewniajace bezpieczenstwa.
Co do zywienia, tez sie chyba nie wczytalas. Ja nie podaje schematu zywieniowego. Agg zapytala jak Mala karmie, to i odpisalam. W zadnym momencie nie napisalam, ze komus to polecam.
Solvej:
Rozumiem Kicia :) Przepraszam Ciebie i Agg :) i Jomir
Czytam od poczatku i rady wciaz , no dobrze, pewnie nie odroznilam :)
Moje dzieci byly duze, pierwszy fotelik wymienilismy juz przed 6 miesiacu. Drugi byl podkrecany wiec wciaz na lezaka byly.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej