oj Tylda, Tylda jaka ty jesteś płytka w swoim światopoglądzie (Impos animi). Skąd w twoich wypowiedziach tyle agresji nie możesz spokojnie podjąć dyskusji typu "ok ale ja uważam że..." 
a na powracając do tematu:
Mylisz się nawet nie wiesz jak bardzo ponieważ,
po pierwsze nie jestem kibolem,
po drugie nie mam ogolonej głowy,
po trzecie "Arabska wiosna ludu" tego sformułowania użyłem jako przenośni mając na myśli nie walkę narodu o wyzwolenie się od tyranii i izolacji a zryw narodowo-społeczny, czyli protest społaczeństwa na nieudolne rządy ludzi którzy zostali wybrani by dbać o lepsze jutro całego narodu, ludzi których obietnice przedwyborcze jak się okazuje to fikcja polityczna. Jak teraz wygląda Polska polityka na dzień obecny?
"im większe koryto tym świnia głośniej kwiczy by przypadkiem nikt inny nie mógł tego koryta jej zabrać." a taka na marginesie to też taka przenośnia gdybyś nie zauważyła.
i na przyszłość nie obrażaj innych jak nie jesteś pewna o czym piszą, bo to bardzo nie grzeczne.
Turbo,
po pierwsze, wytykasz mi niezrozumienie, że użyłeś przenośni - sam natomiast nie zauważyłbyś jej, nawet gdyby Cię w d... ugryzła.
Skąd niby mam wiedzieć jaką nosisz fryzurę? Skąd mam wiedzieć, czy kibicujesz jakiejś drużynie?
Jednak na podstawie Twego posta mogę stwierdzić, że prezentujesz typowo kibolskie myślenie. Co zresztą potwierdziłeś w kolejnym poście.
Kibolstwo to nie tylko czynny udział w zbiegowiskach pseudokibiców, ale także rodzaj mentalności (wyjaśniam, na wypadek, gdybyś do tej pory nie zrozumiał).
Populizm, czy też uleganie mu, to znak firmowy politycznego kibolstwa. I Ty jesteś tego żywym przykładem tutaj.
Świadczy o tym Twoje naiwne wyobrażenie na temat rewolt w krajach arabskich, a także "charakterystyka" polskiej polityki, którą byłeś uprzejmy "sformułować".
Po drugie, wyciągasz pochopne wnioski co do mojej płci.
Idż więc i zarabiaj korony, a o ojczyznę nie turbuj się. Świetnie sobie bez Ciebie poradzi.
ps. zanim spróbujesz obrazić kogoś przy użyciu łaciny, popracuj nad poprawnością języka ojczystego.
Bo jak byś się nie spinał, wychodzi komicznie.
No chyba, że wolski jest Twoim ojczystym językiem, wówczas przepraszam;)