poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Kontakt ze skatem  (Przeczytany 4856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marzanna

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Kontakt ze skatem
« dnia: 04 Sie 2011, 12:29:03 »
Witam.

Czy ktoś może mi pomóc? Chodzi mi o kontakt ze skat-em w sprawie otrzymania poświadczenia. Czy istnieje możliwość otrzymania od skat-a jakiegokolwiek dokumentu na polski adres. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
Odp: Kontakt ze skatem
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Sie 2011, 14:07:17 »

Offline marzanna

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sie 2011, 10:22:51 »
Dziękuję  CI bardzo za odpowiedź, ale czy ktoś miał podobny problem i udało mu się uzyskać od skat -a zaświadczenie z potwierdzeniem? Bardzo proszę Was o jakieś informację, gdyż sprawa jest dla mnie bardzo ważna.

Pozdrawiam.

[Posted on: 05 Sie 2011, 09:32:03]

Greg1969 a mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie, wysyłałam  mail-a do skat-a , wyczytałam gdzieś tam po drodze, że aby odczytać od nich informacje muszę się zalogować na indywidualnym koncie. Ja to wygląda w praktyce, czy to prawda gdzie to znaleźć na koncie w skacie. A może mam sprawdzać na mail-a,  który podałam wysyłając do nich wiadomość.

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sie 2011, 17:18:16 »
Wysyłając do SKAT maila system wymusił na tobie podanie hasła. Na adres mailowt podany dla skat w tym mailu dostaniesz odpowiedź z linkiem. Jak klikniesz w link system poprosi Cię o podanie tegoż hasła i wtedy odczytasz odpowiedź.
P.S.
Napewno się naczekasz albo będziesz zmuszona pisać aż do skutku, ciężko od nich otrzymać odpowiedź, znam to z autopsj ale przy odrobinie szczęścia.  ;D

Offline marzanna

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Sie 2011, 07:12:57 »
Ok, dziękuję Ci bardzo. Będę pisać do skutku, to sprawa dla mnie zbyt ważna, aby tak sobie odpuścić, jeszcze raz dzięuję i serdecznie pozdrawiam.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Sie 2011, 13:37:40 »
Dziękuję  CI bardzo za odpowiedź, ale czy ktoś miał podobny problem i udało mu się uzyskać od skat -a zaświadczenie z potwierdzeniem? Bardzo proszę Was o jakieś informację, gdyż sprawa jest dla mnie bardzo ważna.
Pozdrawiam.

[Posted on: 05 Sie 2011, 09:32:03]

Greg1969 a mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie, wysyłałam  mail-a do skat-a , wyczytałam gdzieś tam po drodze, że aby odczytać od nich informacje muszę się zalogować na indywidualnym koncie. Ja to wygląda w praktyce, czy to prawda gdzie to znaleźć na koncie w skacie. A może mam sprawdzać na mail-a,  który podałam wysyłając do nich wiadomość.
Najlatwieszym i najskuteczniejszym sposobem zwracania sie do Skat to email bezposrednio ze swojej teczki podatkowej. Piszac w ten sposob masz automatycznie potwierdzenie wyslania maila do Skat, ktory trafi automatycznie do wlasciwwego oddzialu (na podsrtawie twojego profilu itp. w teczce podatkowej). Tak postepuje wielokrotnie od lat w imieniu podatnikow. Odpowiedz w teczce podatkowej, zazwyczaj w ciagu 10-14 dni. Mozesz rowniez wysylac emaile z zalacznikami, jezeli to konieczne.

[Posted on: 07 Sie 2011, 13:30:44]

Jezeli chcesz napisac do Skatu po dunsku (chyba najszybsza reakcja z ich strony) -  napisz do mnie na priv. tekst po polsku
to zredaguje go po dunsku. Jezeli masz "odwage" mozesz podac mi swoj cpr.nr. i koddostepu do teczki podatkowej, to napisze i wysle ten email do Skat, ale sadze, ze potrafisz zrobic to sama w swojej teczce podatkowej.

[Posted on: 07 Sie 2011, 13:35:05]

Przed wyslaniem emaila z teczki podastkowej, musisz sprawdzic w swoim profilu czy posiadany przez Skat twoj email nadal jest aktualny. 

Offline marzanna

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Sie 2011, 17:35:10 »
Dziękuję roga za informacje, wysłałam mail-a na priv, tylko nie jestem pewna czy poszedł, jeśli mógłbyś sprawdzić byłabym wdzięczna bo troszeczkę się opisałam.

Pozdrawiam.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 08 Sie 2011, 17:35:10 »

Kontakt FerieKonto / Odzyskanie feriepenge

Zaczęty przez bombel2019Dział Podatki

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 7417
Ostatnia wiadomość 11 Cze 2019, 08:35:54
wysłana przez bombel2019
potrzebny Kontakt do pani Alicji z hotelu

Zaczęty przez Grisza391Dział Praca w Danii