Ogólne > Rodzina ...

JESTEM W CIAZY;-)POMOZCIE-CO DALEJ???

(1/6) > >>

dzumbastc:
Jestem w upragnionej ciazy;-)jednak nie wiem co teraz zrobic???pracuje przez posrednika,niestety za 60dkk,nie chodze do pracy gdyz krwawie od dwoch tyg,moja ciaza jest wczesna-4ty tydz....nie mam pojecia co teraz w jakiej kolejnosci??wiem ze przysluguja mi pieniadze z komuny,bo przepracowalam min rok,,,,,,pomozcie,poradzcie co teraz?(w pracy nie powiedzialam o ciazy)....KASIA.

Jomir:
Po pierwsze gratuluje!
Natomiast jezeli chodzi o to co masz zrobic, to na tym etapie to nic nie mozesz niestety zrobic. Tak wczesnej ciazy lekarz jeszcze nie potwierdzi. Jedyne co moze zrobic to poprosic o zwolnienie lekarskie. Takie zwykle, nie ciazowe.

nadusiaa:
a gdzie bylas z tym krwawieniem.ktos cos zaradzil

elena333:
Powinnas postarac sie o zwolnienie lekarskie z pracy. Jesli Cie zwolnia z pracy z powodu redukcji etatu, masz szanse na pomoc z komuny. Jesli sie zwolnisz sama sprawy Ci sie moga pokomplikowac i komuna moze odmowic pomocy. Jesli nie otrzymasz zwolnienia lekarskiego niestety bedziesz musiala pracowac prawdopodobnie do 8 m-ca.
Mieszkasz z mezem w Danii?
Jak najszybciej umow sie do lekarza, na podstawie badan krwi a dokladnie gonadotropiny mozna ustalic w ktorym tygodniu ciazy jestes. Piszesz ze jest to 4 tydzien, wiec da Ci to 100% pewnosc.
Ja zadzwonilam do swojej przychodni i powiedzialam ze nie jestem pewna czy jestem w ciazy, ze robilam 3 testy, pierwszy byl negatywny, 2 zrobione po tygodniu pozytywne. Mialam spotkanie z pielegniarka, ktora pobrala mi krew a po 2 dniach otrzymalam wynik.
Czytalam wiele postow tu na polonii o ciazach, dziewczyny pisaly ze krwawily podczas ciazy a lekarze stwierdzali, ze to normalne i czesto tak sie zdarza. Niestety o poronieniach tez tak mowia :(
Jesli Cie zignoruja, musisz sie nie poddawac i informowac ich, ze sie zle czujesz, masz bole itp. az do skutku.
Pierwsze USG jest pomiedzy 11 a 13 tygodniem ciazy, badaja wtedy przeziernosc karkowa, proponuje sie na tydzien przed zbadanie krwi tzw double test (rozszerzony pakiet badan prenatalnych) - robilas je przed zajsciem w ciaze?
Jesli martwia Cie te plamienia, postaraj sie zrobic USG wczesniej, upewnisz sie czy z malenstwem jest wszystko ok.
Ja Ci zycze powodzenia, duzo odpoczynku i radosci.

mokka:
W 4 tyg ciazy, lekarz bez problemu powinien potwierdzic ciaze, czy z usg dopochwowo, czy u lekarza pierwszego kontaktu, z badan krwi.
Ja bedac w 6 tyg ciazy, mialam lekkie bole podbrzusza, umowilam sie u gin.bez problemu i poprzez usg, sprawdzila czy jest wsystko ok.
W Twoim przpadku mysle ze bez problemu dostaniesz zwolnienie, jesli nie beda chceli dac, musisz sie poupominac, niestetz tak to tu dziala.
Powodzenia :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej