Ogólne > Rodzina ...

duński paszport dla dziecka

<< < (2/4) > >>

klerka:
a jesli oboje rodzicow sa polakami to czy obywatelstwo dunskie jest poza zasiegiem? tym samym paszport? jaki status bedzie kiedys mialo dziecko jesli bedzie mieszkalo cale zycie w danii? bedzie musialo sie ubiegac o obywatelstwo?

Idris:
Jesli rodzice sa polakami to dziecko tez ma obywatelstwo polskie. Z tego co wiem ma w zycie wejsc ustawa, ze dziecku zaproponuja obywatelstwo dunskie gdy ukonczy szkole podstawowa.

CzaryMary:
Paszport będzie oczywiście miało - z polskim orzełkiem  :)

sopocianka:
Jezeli oboje z rodzicow ma obywatelstwo polskie, to dziecko ma obywatelstwo po rodzicach, az do osiagniecia 18 roku zycia.
Potem, moze samo starac sie o obywatelstwo, wykazujac swoje "przywiazanie" do Danii.
Tak samo dzieci, nie urodzone w Danii.
To, ze dziecko urodzilo sie w Danii, nie stawia go w lepszym swietle, od dziecka, ktore przyjechalo tutaj z rodzicami.

Tu nie Ameryka, aby obowiazywalo "prawo ziemii"

Jezeli ojciec jest dunczykiem, to chyba sam powinien znac prawo swojego kraju  ??? a nie pytac polakow na forum   :D :D :D
wiem, ze jestesmy najmadrzejszym narodem, ale bez przesady...

newbie12:
My musieliśmy tylko zrobić zdjęcie maluszkowi. Następnie udaliśmy się do Borgerservice, tam nawet nic nie wypełnialiśmy, musiałam podac tylko swoje nazwisko i cpr, mąż tak samo, pokazać dziecko i podpisać się na tablecie. Paszport dostaliśmy pocztą po 4 dniach :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej