Surdejsbrød (na zakwasie) mozna kupic np. w dwoch wymienionych przeze mnie piekarniach; van Hauen i Bo Bech (na pewno tez w paru innych).
Tutaj czesc artykulu napisanego w zeszlym roku przez Mik Schack'a (bez watpienia kulinarny autorytet) na temat chleba:
"Det meste danske brød er noget decideret skidt at få i munden. Hvis du overhovedet når at få det i munden, inden det heliumfyldte bagværk svæver væk som en ballon.
Heller ikke, når
de fabriksfærdige melblandinger får tilsat revet gulerod eller græskarkærner, retfærdiggør det de ublu prisstigninger. Eller når de dyre brød bliver slået op på at være ’håndæltet’ med spelt, klid, ler, fuglefrø, og hvad ved jeg.
Især når de i den sidste ende mest af alt minder om ubagt cement fremstillet på F.L. Schmidt. Men det sælger! Sikkert fordi vi ikke aner, hvordan godt brød skal være. Det giver plads til krejlerne.
Hvordan kan det for eksempel være, at man kan få fremragende baguettes overalt i Frankrig, men ikke et eneste herhjemme? Det nærmeste, vi kommer, er faktisk den forbagte stenovnsbaguette fra Frankrig, som er lavet på surdej, og som kan købes for en tier i Netto og Rema. Det er så også det eneste brød, man med fordel kan købe i et supermarked.
Den eneste måde at højne brødkvaliteten i Danmark på er ved, at bagerne holder op med at lynhæve
og bage færdigblandet brødmiks om natten og i stedet sætter ordentligt brød til langtidshævning om eftermiddagen og først bager næste formiddag.