Ogólne > Rodzina ...

Program szczepień ochronnych

<< < (2/5) > >>

CzaryMary:

--- Cytat: Jomir w 10 Paź 2011, 22:32:46 ---Najpowszechniejszy jest typ B.
By zalapac A lub C, trzeba miec naprawde niefart.

--- Koniec cytatu ---

Nieprawda, żółtaczką typu A zarazić się jest bardzo łatwo, można sobie przywieźć taką pamiątkę z wakacji w komfortowym hotelu nad Morzem Śródziemnym. Dlatego najlepiej szczepić się od razu na WZW A  i WZW B. Na WZW C nie ma jeszcze szczepionki, podobnie jak jeszcze nikt nie wynalazł szczepionki na wspomnianą przez Ciebie wyżej malarię.

Jomir:
Nie bralam pod uwage wojazy zagranicznych, piszac o chorobach watraby.
Natomiast tam gdzie malaria, choroby tropikalne itp. jest usmieszek.

Osobiscie uwazam, ze ze szczepieniami nie ma co przesadzac.
Ich wplyw na organizm wcale nie jest obojetny. Chocby kwestia szczepienia a autyzm, ktora wciaz powraca (mam na mysli, jedni naukowcy ja obalaja, inni znow podnosza).
Oczywiscie moje dzieci zostaly zaszczepione i absolutnie nie jestem przeci szczepieniom, aczkolwiek podchodze do tematu ostroznie.

CzaryMary:

--- Cytat: Jomir w 11 Paź 2011, 09:58:59 ---Nie bralam pod uwage wojazy zagranicznych, piszac o chorobach watraby.

--- Koniec cytatu ---
A kto tu pisze o jakichś wojażach zagranicznych. Wyjazd nad Morze Śródziemne to w dzisiejszych czasach przy cenach biletów Ryanaira mniej taka sama egzotyka jak przejazd pociągiem z Jutlandii do CPH. Znam dzieci, które częściej podróżują samolotem niż autobusem w swoim mieście. Poza tym nie wydaje mi się, aby moje dziecko miało spędzać wakacje a potem urlopy w Daniii / Polsce (zwłaszcza, że połowa genów przyszłego globtrotera jest moja  :D).
Jest to porada dla innych, bo skoro ktoś ma szczepić WZW B, to najlepiej za jednym zamachem pozbyć się ryzyka związanego z WZW A, zwłaszcza że przyjęcie zalecanych dawek szczepień chroni na całe życie. Poza tym jak widzę jak w Guldbageren w Kolding ładują tymi samymi łapskami bułki do torebki, którymi kasują od wszystkich pieniądze, to bardzo się cieszę, że mam ważne szczepienie na WZW A.

machin82:
  http://nwonews.pl/artykul,3810,Zanim-pozwolisz-zaszczepic-dziecko

Polecam wyrzej wklejony artykul, na prawde daje duzo do myslenia w sprawie szczepien...
Czy moglby mi ktos orientujacy sie w temacie wyjasnic czy groza jakies konsekwencje prawne w danii za nie zaszczepienie noworodka???
Jest moze ktos na forum kto nie szczepil swojego dziecka ???
Ja nie mam wogole zaufania do szczepien, po doglebnym zapoznaniu sie z dostepnymi info na ten temat jestem przerarzony w skutkach  zdrowotnychjakie moga nastapic po szczepieniu.... Polecam zapoznac sie ze skladem szczepionek podawanych naszym dzieciakom.... Wlos sie jerzy na glowach.....

Pozdrawiam...

newbie12:

--- Cytat: machin82 w 23 Wrz 2012, 14:49:33 ---  http://nwonews.pl/artykul,3810,Zanim-pozwolisz-zaszczepic-dziecko

Polecam wyrzej wklejony artykul, na prawde daje duzo do myslenia w sprawie szczepien...
Czy moglby mi ktos orientujacy sie w temacie wyjasnic czy groza jakies konsekwencje prawne w danii za nie zaszczepienie noworodka???
Jest moze ktos na forum kto nie szczepil swojego dziecka ???
Ja nie mam wogole zaufania do szczepien, po doglebnym zapoznaniu sie z dostepnymi info na ten temat jestem przerarzony w skutkach  zdrowotnychjakie moga nastapic po szczepieniu.... Polecam zapoznac sie ze skladem szczepionek podawanych naszym dzieciakom.... Wlos sie jerzy na glowach.....

Pozdrawiam...

--- Koniec cytatu ---

A ja polecam.... znaleźć balans. Nie jestem zwolenniczką szczepienia na wszystko, natomiast uważam, że na niektóre choroby należy dziecko zaszczepić, inne można sobie darować.
Zastanów się z jakimi chorobami dziecko może się zetknąć i na co je narażasz nie zaszczepiając.
Pamiętaj, że to Ty jesteś odpowiedzialny za zdrowie/życie swojego dziecka.
I jeśli chcesz się na czymś opierać, radzę poczytać literaturę medyczną i rozważyć wszystkie za i przeciw. Równie dobrze mogłeś wkleić artykuł z "Faktu".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej