Ogólne > Edukacja

Sosu skole a SU

<< < (3/4) > >>

inna:
Hormony moze nie wiem  ::)

lilia:

--- Cytat: inna w 05 Lis 2011, 19:22:44 ---zapomnailes dodac ze trzeba przepracowac 2 lata w DANII aby otrzymac SU !!!!!

--- Koniec cytatu ---

Nie trzeba.
Poczytaj o zasadach, a później krzycz.

Rowrom, Twoja żona dostanie SU.

psychopata:

--- Cytat: rowrom w 05 Lis 2011, 20:27:52 ---Zona skladala podanie na sosu hjælper. I spelniala warunki aby zostac przyjeta. Ale mimo ze konczy wlasnie DU3 nie czuje sie dobrze w dunskim i postanowila zaczac od grundforløb. Gdyby zaczynala od  hjælper dostala by elevløn, a ze zaczyna od grundforløb-nie wiem czy dobrze to pisze-to dostanie tylko SU.Tak powiedziano jej w szkole.szkola jest w odense

--- Koniec cytatu ---
Pogadaj z zona. Jesli zda PD3, zanudzi sie na grundforløb, to jest dla raczkujacych w dunskim, serio.

roga:

--- Cytat: roga w 06 Lis 2011, 13:33:25 ---Zgadza sie, ale wystarczy rowniez, ze maz przepracowal wymagany okres. Dlaczego tyle wykrzyknikow :)

--- Koniec cytatu ---
Poprawka: wystarczy ze maz ma status "arbejdstager". Taki status posiada sie rowniez bedac zarejestrowanym w Jobcenter.

agg:
Wlasnie (tydzien temu  ;D )skonczylam Sosu hjælper , zaczynalam tak jak Twoja zona od grundforløb poniewaz nie mialam skonczonych wszystkich modulow (DU3 modul 3),na grundforløb dostalam SU i nauke dunskiego codziennie gratis ,gdzie byla to nauka bardziej intensywna niz w szkole jezykowej ,po kilku miesiacach przeskoczylam na Sosu hjælper.
Nauczyciel ocenia kto moze przejsc na kolejny krok szybciej ,wiec nie martw sie wypowiedzia ,ze grundforlob jest dla raczkujacych ,bo to jest indywidualna sprawa.
Dodatkowym plusem grundforløb jest przygotowanie do materialu,ktory bedzie przerabiany na Sosu hjælper,wiec pozniej jest latwiej nadazyc za tzw jezykiem fachowym.
To prawda,ze aby dostac jakiekolwiek swiadczenia pieniezne trzeba miec przepracowane min 2 lata.
Nie wiem jak jest teraz z SU ,ale ja musialam zwracac pieniadze,ktore otrzymalam poniewaz za duzo zarobilam pracujac dodatkowo wieczorami.

Chodzac na sosu hjælper mozna dostac dodatkowo nauke dunskiego,rowniez podczas praktyk,gdzie jest sie zwolnionym z praktyk na rzecz dodatkowych lekcji ,taka oferte maja w Århus .Warunki w szkole b.dobre - wypozyczanie laptopow ,rowniez do domu.Warto korzystac z mozliwosci jakie daje szkola.Polecam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej