Ogólne > Kultura
Religia w DK cz.2
fiskeren30:
--- Cytat: @ae@ w 12 Gru 2011, 18:33:33 ---...w islamie cudzołóstwo (زناء zina) jest uznane za ciężki grzech jako złamanie kontraktu małżeńskiego i jest karane ukamienowaniem lub chłostą,...
Ukarana jest tylko kobieta, mezczyzna nie. Tak samo jak gwalt - zgwalcona kobieta zostanie ukarana, mezczyzna który gwalcil nie.
A tak sobie czytam o cudzolóstwie, malzenstwie i mysle sobie ze troche za wczesnie piszemy 21 wiek, powinnismy pisac: 12 :-)
--- Koniec cytatu ---
dokładnie! Jak pójdę z obską babą to jest cudzołóstwo. Ale jak kocham jedną kobietę i tylko z nią wymieniam płyny organiczne to to NIE JEST cudzołóstwo i basta!
@ae@:
--- Cytat: @ae@ w 12 Gru 2011, 18:33:33 ---.
A tak sobie czytam o cudzolóstwie, malzenstwie i mysle sobie ze troche za wczesnie piszemy 21 wiek, powinnismy pisac: 12 :-)
Biblia? Która? Czyja? Ta po hebrajsku? Grecku? Katolickie, pózne przeklady zatwierdzane przez papiezy o których kosciól bardzo chcialby zapomniec ? Biblia mormonów? Prawoslawna? :-))
--- Koniec cytatu ---
slaban:
Za Cudzołóstwo mężczyźni w Islamie ponoszą taką samą kare jak kobieta
MalaCzarna:
--- Cytat: fiskeren30 w 12 Gru 2011, 18:30:13 ---Drugi raz piszę, bo mi poprzednie wypociny nie wrzuciło :(
Mała nie rzucaj mi biblią bo biblia to jedno a kościół to drugie i w żaden sposób nie jest ze sobą powiązane. Kościół to hipokryzja. I nie porównuj ludzi bez ślubu z mordercami...
--- Koniec cytatu ---
Ale ja się z tobą zgadzam! :) :) :) Kościół jedno a Biblia drugie! O tym już pisałam wcześniej...
Fiskeren ja kocham czytać i jak sobie poczytałam jaki rodowód mają święta,symbole religijne ...ufff gorąco mi się robiło czasami .
Ja nie porównuje ludzi żyjących bez ślubu z mordercami ...ja tylko ośmieliłam się zacytować...nie ja napisałam takie słowa w Biblii ...
fiskeren30:
OK...mój błąd, przepraszam! Nie jest moim celem wzbudzać jakieś zadymy. Do ewentualnej rzeczowej dyskusji jestem jak najbardziej gotowy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej