Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej

" kluski slaskie " - za czym tesknie w tej chwili i jak to zrobic

<< < (3/3)

Tula:
Ja dostalam swojego czasu przepis na REWELACYJNE wloskie kluski gnocchi:
http://www.foody.pl/strony/1/i/764.php
Najlepszy przepis to klasyczne kluski polozone na szpinaku (szpinak z mrozonki, siekany, uduszony na masle z przyprawami i czosnkiem z odrobina smietany), polane sosem z rozpuszczonego w puszce pomidorow camemberta (puszke siekanych pomidorow z ziolami wlewamy do rondla, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy camembert pokrajany w kostke, mieszamy do rozpuszczenia).
Alez to jest pyszne...

mawi:
ja czasami kupuję gotowe  gnocchi w  super - best   , w smaku przypominają  nasze kopytka
 polecam

marysha:
Kluski ziemniaczane, zrobione z wymieszanych pół na pół mniej wiecej, ziemniaków ugotowanych i surowych, to nasze przepyszne polskie pyzy. Oczywiście z farszem mięsnym w środku. Chociaż przeprowadzałam kulinarne eksperymenty i nadziewałam je również farszem grzybowym i grzybowo-kapuścianym(kiszona kapusta). Każde były przepyszne.
Dzisiaj zrobiłam nasze rodzime kremówki. Żeby sobie ułatwić robotę, ciasto francuskie kupiłam gotowe, wyprodukowałam własnoręcznie jedynie krem. Są pyszne. I juz kończę, bo obawiam się że nastąpi chwila ,,były". A ja pożarłam ,,tylko" jedną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej