Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej
" kluski slaskie " - za czym tesknie w tej chwili i jak to zrobic
Tula:
Ja dostalam swojego czasu przepis na REWELACYJNE wloskie kluski gnocchi:
http://www.foody.pl/strony/1/i/764.php
Najlepszy przepis to klasyczne kluski polozone na szpinaku (szpinak z mrozonki, siekany, uduszony na masle z przyprawami i czosnkiem z odrobina smietany), polane sosem z rozpuszczonego w puszce pomidorow camemberta (puszke siekanych pomidorow z ziolami wlewamy do rondla, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy camembert pokrajany w kostke, mieszamy do rozpuszczenia).
Alez to jest pyszne...
mawi:
ja czasami kupuję gotowe gnocchi w super - best , w smaku przypominają nasze kopytka
polecam
marysha:
Kluski ziemniaczane, zrobione z wymieszanych pół na pół mniej wiecej, ziemniaków ugotowanych i surowych, to nasze przepyszne polskie pyzy. Oczywiście z farszem mięsnym w środku. Chociaż przeprowadzałam kulinarne eksperymenty i nadziewałam je również farszem grzybowym i grzybowo-kapuścianym(kiszona kapusta). Każde były przepyszne.
Dzisiaj zrobiłam nasze rodzime kremówki. Żeby sobie ułatwić robotę, ciasto francuskie kupiłam gotowe, wyprodukowałam własnoręcznie jedynie krem. Są pyszne. I juz kończę, bo obawiam się że nastąpi chwila ,,były". A ja pożarłam ,,tylko" jedną.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej