poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Polacy z DONG-byggeri oszukani na pół miliona koron. Polacy wyrzuceni na bruk, p  (Przeczytany 50406 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JULIA1964

• Gość
heeeej...to miało być dzisiaj :/
pisałam ze dzis musiałam jechac basen do szefa wyczyscic ,no za te 100 koron na godzine ,jutro truskawki ,bo beda swieze ;)

MalaCzarna

• Gość
MalaCzarna to juz zaczyna byc jak NORMA.dziwie sie tylko jak długo mozna znosic takie ponizanie bez wody ,bez ciepła ,bez swiatła,widocznie jestem idiotka bo ja to zaraz wrzeszcze jak mi cos nie pasuje.nie mozna wywalac wszystkiego z siebie dopabuse jak sie zaczyna grunt pod nogami walic.siedzac cicho przystajac na takie warunki wszyscy mysleli ze im pasuje .a spytac sie czemu nie ma tego czy tamtego jeszcze nie zaszkodziło nikomu.ale juz nie pomoze takie pisanie . ::)

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:03:18]

Masz rację pisanie już nic im nie pomoże.Teraz mogą liczyć na związki zawodowe.Wierzę że wygrają!!!
Ale...
Julcia oni tam ciebie potrzebowali jakbyś  powrzeszczała na Monikę Annę Guziak to pewnie warunki poprawiłby się ,a oni siedzieli cicho... 

fiskeren30

• Gość
pisałam ze dzis musiałam jechac basen do szefa wyczyscic ,no za te 100 koron na godzine ,jutro truskawki ,bo beda swieze ;)

świeże truskawki to będą w sezonie :) Zresztą impreza pewnie i tak by nie doszła do skutku...tak jak wcześniej omawiane spotkanie przy ziółkach :D

JULIA1964

• Gość
MalaCzarna to juz zaczyna byc jak NORMA.dziwie sie tylko jak długo mozna znosic takie ponizanie bez wody ,bez ciepła ,bez swiatła,widocznie jestem idiotka bo ja to zaraz wrzeszcze jak mi cos nie pasuje.nie mozna wywalac wszystkiego z siebie dopabuse jak sie zaczyna grunt pod nogami walic.siedzac cicho przystajac na takie warunki wszyscy mysleli ze im pasuje .a spytac sie czemu nie ma tego czy tamtego jeszcze nie zaszkodziło nikomu.ale juz nie pomoze takie pisanie . ::)

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:03:18]

Masz rację pisanie już nic im nie pomoże.Teraz mogą liczyć na związki zawodowe.Wierzę że wygrają!!!
Ale...
Julcia oni tam ciebie potrzebowali jakbyś  powrzeszczała na Monikę Annę Guziak to pewnie warunki poprawiłby się ,a oni siedzieli cicho... 

jestem idiotka , moj maz mowi ze ja kopie studnie zanim sie zaczyna palic .jak tylko interweniuje w jakiejs sprawie ten mnie ucisza ,a pozniej mowi,,miałas racje,, tak pania Minie jakbym dorwała to nie recze za siebie . napewno by mi załatwiła darmowy wyjazd ,

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:29:15]

świeże truskawki to będą w sezonie :) Zresztą impreza pewnie i tak by nie doszła do skutku...tak jak wcześniej omawiane spotkanie przy ziółkach :D
nie pamietasz to z kim ja ...i te ziołka.oj :-\

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:30:43]

ale mi na niebiesko sie wszystko pokazuje.  :-[ naprawde człowiek zartuje ale chłopacy maja problem no albo ta MONIKA

fiskeren30

• Gość
nie pamietasz to z kim ja ...i te ziołka.oj :-\

pamiętam doskonale :)  Mimo podeszłego wieku pamięć mam jeszcze dość dobrą...krótką , ale dobrą ;D

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:34:48]

Problem to już raczej tylko ta cała Monika ma, i to poważny

JULIA1964

• Gość
glajda jakich mało ,jak slysze ze ktos kogos wykorzystał,to sie zastanawiam ,ze ktos nie zobaczy ze jego ofiara ma tak spracowane rece,ze zapieprza na zimnie,ze ma takie same potrzeby zyciowe  itd itd.i tak mozna by było pisac i pisac. takie  cos jak ona ,bo nie mozna nazwac jej człowiekiem i pisze to z pełna odpowiedzialnoscia nie ma serca ,nie ma pprawdziwych przyjaciół.ma tylko kase ktorej nie zarobiła sama.jest jak PIJAWKA

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:41:27]

OBY SIE NIE OKAZAŁO ZE ZA KASE ZAŁATWI WSZYSTKO I SPRAWIE ŁEB UKRECĄ

fiskeren30

• Gość
OBY SIE NIE OKAZAŁO ZE ZA KASE ZAŁATWI WSZYSTKO I SPRAWIE ŁEB UKRECĄ

Nie tutaj, w Polsce tak, ale nie tutaj...na szczęście

poloniainfo.dk

Offline mariuszk

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
http://cvr.dk/Site/Forms/CompanySearch/CompanySearch.aspx?findsimilar=32937225&regtyp=CVR

Zobaczcie sobie ile tam firm jest zarejestrowanych pod tym adresem i od razu wiadomo o co chodzi.........

http://cvr.dk/Site/Forms/CompanySearch/CompanySearch.aspx?findsimilar=32937225&regtyp=CVR

a tu ich wczesniejsza firma....

JULIA1964

• Gość
no i co nie ma na nich silnych ? tu nie Polska, ???

Offline gumiscph

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +5/-4

Zobaczcie sobie ile tam firm jest zarejestrowanych pod tym adresem i od razu wiadomo o co chodzi.........

a tu ich wczesniejsza firma....

akurat  na  nia   to jest  raptem  9  i  pod  innym  adresem  ,  w valby  na przyklad . http://www.cvr.dk/Site/Forms/CompanySearch/DisplayPerson.aspx?adrnog=fZnfG4B9UZcrI_07hO3cmg2&type=0
Natomiast  ciekawa  jest  ta  DK PARTNER na liscie  . Czy  to nie  jest  ta firma  ksiegowa  ktora  sie  tak bardzo oglaszala  i  d..y  w koncu  dala ???
Glowna  firma to  widze  monika  holding . Za kazdym  razem jak bankrutuja  jakas   firme  to przenosza  aktywa  do  holdingu  a  reszta plynie .
co  ciekawe  to  w  holdingu  podpisuje  tylko niejaki  Maciej i  hiding oficjalnie jest na minusie  ... hmm . To  gdzie  ta  kasa  po  drodze  znika  ???

Zeby  bylo jeszcze  ciekawiej  to  duza  czesc  tych firm ma  oficjalny  email info@dkpartner.dk .........  Dk PARTNEr  jest  podobno konkurs . Nezly  metlik  ale  gdyby  Dong  chcial  to  by  to  sprawdzil w  ciagu paru minut . Pewnie maja jakiegos  swojego  w  DONG  i tak  dostaja kontrakty . Niestety :(
Zreszta pamietam ze  PL ambasad  organizowala  chyba jakies spotkanaia  na ktorych ci z DK Partner mieli  wyjasniac  dunski  rynek  pracy. Ciekaw  jestem jak  wyjasniali  :)
Byl ktos  na tych spotkanach  ??

« Ostatnia zmiana: 19 Gru 2011, 23:34:28 wysłana przez gumiscph »

Offline max07ima

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
Witam wszystkich . Monika Guziak to tylko jedna str. medalu za większość decyzji odpowiadał tam dyrektor Tomasz Szajda . Ta sytuacja ciągnie się od paru lat , poprzednia firma MT enterprise zostawiła ogromne długi nie płacąc firmom podwykonawczym 
sumy rzędu 4500000dkk .Rok temu informowałem 3f o nadużyciach do dzisiaj nie odzyskałem feriepenge to w końcu musiało wypłynąć na wierzch. Wstyd mi za tych ludzi.       

Offline gumiscph

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  Z  4  firm  w  ktorych oficjalnie  wystepowal juz  zadnej  nie  ma . http://www.cvr.dk/Site/Forms/CompanySearch/DisplayPerson.aspx?adrnog=CBnywH3uo2NAzDWiboCjXg2&type=0 

Offline zorro

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
Monika ?( uzywa 3 nazwisk Guziak - Johansen - Lewinska) w wywiadzie udzielonym dziennikarzowi ze zwiazku 3F oswiadczyla: " Nie bede od tego uciekac". Lecz jakaz to jest nieludzka odpowiedz w stosunku do pracujacych ciezko na nia chlopakow, Bo: Ona uciekla od odpowiedzialnosci przy zatrudnieniu kazdego z nich bo jesli tak bylo jak mowi ze od poczatku byly problemy ekonomiczne to po co ciagnela wyzysk chlopakow do maksymalnej granicy przepasci - bankructwa firmy. Ona uciekla od odpowiedzialnosci bo nie przybyla na spotkanie ( zaproszona z 5 dniowym wyprzedzeniem) pojednawcze do zwiazkow 3F ( bo byla chora) i wyslala na spotkanie juz zwolnionego z firmy Tomasza Szajde, ktory nie przedstawil ani jednej kartki wyplat - ani jednej listy godzin - ani jednego dowodu przelwu bankowego pensji bo ksiegowa Malgorzata Anna Hadrys nie udostepnila mu zadnych papabusew - bo nie ma zadnych papabusew tylko - zaplanowany szfindel. Lecz chwileczke duet prowadzacy juz od lat proceder oszustw w firmach robot kablowych ELtel - MT Entreprise - MT Brolægning stal za firmami doradczymi DK Partner i Polish Danish Consulting House. Te firmy zajmowaly sie poradami zwiazanymi z dunskim rynkiem pracy - rozliczeniami podatkowymi itd. i to dziwne ze duet nie znal sie na prowadzeniu firm kablowych i zobowiazan w stosunku do pracownikow. A takie instytucje jak Polska Misja Handlowa przy ambasadzie uzywala tych firm  i osob zwiazanych z nimi do np. spotkan informacyjnych w kosciele na Amager. Monika ? moze nadal pracuje jako konsulent dla misji?
Lacz tutaj sie nie konczy koszmar bo byla pracownica firm Malgorzata Hadrys jest juz dyrektorem nowej firmy doradczej pod nazwa pdch.dk czyz nie przypomina on w skrocie wyzej podanej nazwy firmy. Lecz Hadrys to tylko figurant bo za firma stoi oczywiscie Monika i Szajda. Na miejscu pracy oszukanych chlopakow pracuje juz nowa firma ktora kiedys stworzyla Monika! Takze znany nam duet ciagnie nadal za sznureczki.
[Usunięto ze względu na treść niezgodną z regulaminem forum.Willy]
P.S. Monika moze wyslesz troszke forsy dla dzieci - oszukanych ojcow rodzin - bo one moze gloduja w wigilie z twojego powodu!!!!!
« Ostatnia zmiana: 06 Lut 2012, 21:26:44 wysłana przez willy »

Offline gumiscph

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
No  zgadza  sie , adres ten sam http://www.cvr.dk/Site/Forms/PublicService/DisplayCompany.aspx?cvrnr=33785399 .
To jest  jakas [Usunięto ze względu na treść niezgodną z regulaminem forum.Willy] ktorzy  wykorzystuja  ten nieuidolny  dunski  system . Moze  by  sie  tu  przydal  ten  artykul 585 z  polskiego  kodeksu handlowego  o odpowiedzialnosci karnej  dzialaniu na  szkode  firmy  ???
Jedyne  o  czym sie  slyszy  to  skat  i  skat ,  tylko  ze jak oni  sobie  wyplacaja  czyjas  naleznosc  sami  jako  pensje ( a  slyszalem ze  w DK partner  ktore  dupy  dalo  to pani  dyrektor  brala  po 100 tys. miesiecznie ) to  wobec  Skat  sa  czysci .
A zostaja  kredytorzy  z  reka  w nocniku . Najgorsze  ze  te  palanty  z polskiej ambasady  do  tej pory tych cwaniaczkow   promowaly  :(
Wesolych :)
« Ostatnia zmiana: 06 Lut 2012, 21:27:09 wysłana przez willy »

Offline KRIS54

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
Jak to jest, że ta pani zmienia nazwiska ( Guziak, Johnson, Lewinski i kilka innych ), firmy i wspólników i za każdym razem wypływa na powierzchnię. Ma juz wczesniejsze wyroki i nie dalej nie płaci tym, których okradła. Jest zapraszana na salony naszej Ambasady gdzie paraduje dumnym krokiem. Czyżby Jego Ekselencja Pan Ambasador i Jego pracownicy nie wiedzieli z kim mają "zaszczyt" ? A może to dla nich wygodne ? A może .... ?
Panie Ambasadorze najwyższy czas zrobić porządek nie tylko z tą panią ale także innymi lodziarzami kręcącymi swoje wyroby kosztem naszych Bogu ducha winnych Rodaków. DO ROBOTY  EKSELENCJO !!!   

poloniainfo.dk

Polacy wyzyskiwani w Danii z Rzeczpospolitej 30.06.07r.

Zaczęty przez mala_z_AarhusDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 4978
Ostatnia wiadomość 02 Lip 2007, 09:30:51
wysłana przez mala_z_Aarhus
Polacy na emigracji

Zaczęty przez MargaretMitchellDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4399
Ostatnia wiadomość 08 Lip 2008, 08:11:15
wysłana przez vera
Polacy w Vejle

Zaczęty przez Polacy w VejleDział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 51886
Ostatnia wiadomość 15 Maj 2019, 21:30:38
wysłana przez dzumbastc
Czy tacy sa Polacy rowniez w KBH

Zaczęty przez NiutekDział Hydepark

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 11973
Ostatnia wiadomość 13 Sty 2013, 17:29:55
wysłana przez aisak
polacy w Århus i okolicy

Zaczęty przez aarhusNDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 55366
Ostatnia wiadomość 20 Cze 2016, 12:16:22
wysłana przez deathclaw