Regionalne > Kopenhaga
CHOROBA!!
Jomir:
Czasami sie nie da bez antybiotykow.
Co do dawki smiertelnej, to uwierz mi, ze granica smiertelnosci w antybiotykach lezy bardzo bardzo wysoko. Wiec nawet jezeli lekarz Cie nie zwazyl (choc powinien) i zle obliczyl dawke, to do zabicia Ciebie bylo jeszcze bardzo daleko.
Ania8520:
Spokojnie :) to było pół żartem pół serio z ta śmiercią. Póki co żyje i radzę sobie bez antybiotyków! :)
Jomir:
I slusznie :) im mniej ich pozeramy, tym latwiej nas bedzie w razie potrzeby wyleczyc.
newbie12:
Hydrokortyzon jest z dodatkiem sterydu wiec nie jest to taka "zwykla" masc.
Malami: jesli wyniki sa ok to lekarz przewaznie nie odzywa sie.
A swoja droga mnie osobiscie przeraza jak lekka reka lekarze w Polsce przepisuja antybiotyki, i to dzieciom, ludziom starszym... na dodatek najczesciej bez wymazu.
Moje dziecko jeszcze nigdy nie dostalo antybiotyku, z wyjatkiem kropli do uszu na zapalenie ucha, tymczasem syn brata, rowiesnik mojej corki, kilka razy do roku, na przeziebienie dostaje recepte
daniaa:
Oh, juz tak nie płaczcie nad tymi antybiotykami. Kiedyś średnia życia wynosiła 40 lat, bo nie było nowoczesnych leków takich jak np. antybiotyki.
Duński dermatolog kiedy już się poddał i szczerze odpowiedział, że nie wie co mi dolega, przepisał mi maść ze sterydem, czyli też nie zalecana substancja jak antybiotyk. Oj, tak, przerażające, duńscy lekarze też przepisują sterydy :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej