poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Rozmiar butow  (Przeczytany 10087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
Rozmiar butow
« dnia: 03 Lut 2012, 21:00:23 »
Witam :)
  Czy ktoś z Was może mi pomoc w ustaleniu numeru buta ...? A doklanie, znazlam w necie kozaki dla dzieci firmy Sorel, slyszalam, ze trzeba kupić kilka rozmiarów większy , ale ile ? Moja córka ma 24 a syn 26. Gdy zaczelam liczyć centymetrem wyszło na to, ze muszę kupić córce 28 a synowi 30  :o

Czy ktores z Waszych dzieci ma ten rodzaj butów i moglby mi podpowiedziec jaki wziasc zapas? Nie mam teraz mozliwosci jechać do sklepu i przymierzyć a buty na wyprzedaży mogą wykupić szybko ;)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: Rozmiar butow
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lut 2012, 21:26:38 »
Hej, liczylas na mnie, ale niestety nie wiem :( Nawet nie znam tej marki.
Jedyne co moge zrobic, to odwiedzic jutro sklep z butami w mojej miejscowosci i zrobic wywiad. Napisz mi wszystko na priva.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +13/-27
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lut 2012, 21:37:25 »
ja moge ci odsprzedac nowe nie uzywane botki na plaskim czarne dla dziewczynki za 150kr rozmiar 28 z czarnej skory wiazane dla dekoracji a tak to sa na zamek z boku, ja kiedys swojemu kupilam i niestety synek nie chcial ich nosic ba nawet zalozyc, jak spobowalam to konczylo sie krzykiem aua a potem sie dowiedzialam ze to buciki dla dziewczynki, a dziewczynki maja waskie stopki bardziej, tylko ze botki nie sa z tej firmy co piszesz a z firmy friends, ja teraz kupuje buciki na przecenach zawsze o rozmiar wieksze na kolejny sezon tak by w nich latal dluzej.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lut 2012, 21:43:57 »
Adriano, ja kozaki mam dla dzieci, chce kupic tylko cieplejsze, a te Sorel ociepla do temperatury -32 stopni. Albo Kamik, tez cieple buty.
Chyba, ze Twoje to takie termo kozaki/gumowce ?

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +4/-6
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lut 2012, 21:52:51 »
ja mierzyłam kiedys sniegowce Sorel, 1,5 rozmiaru wieksze musialam miec, ale w cm dobrze podają, nosze 40 rozm i 26 cm, a u nich 26 cm to odpowiednik chyb a 41 1/3 :)

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lut 2012, 21:54:06 »
oj nie moje to takie jesien /wiosna :-( za to synowi kupilam po przecenie ecco z gorotexem i chwale je sobie bo tak jak teraz jest zimno a mysmy szli spory kawalek z buta do domku to mial bardzo cieplutkie stopki nie zmarzly mu wogole wiec ecco sobie chwale, natomiast w polsce kupilam sniegowce tez na ostre zimy takie gumowe z miskiem w srodku , poszedl raz do przedszkola i po jednej ganianinie  mu sie rozlecialy :-(

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lut 2012, 22:00:52 »
Vaxa, wlasnie na tej stronie podaja tez w centymetrach rozmiary , dodalam po 2 cm , 2,5cm i rozmiar mnie zaskoczyl bo planowalam kupic 26 corce a synowi 28 .
Moze jutro sie jeszcze czegos dowiem .

Adriana, ja kupilam  gumowiec ze skarpeta, mialo byc termo, ale gdzie tam ... gdy pol dnia w przedszkoly w sniegu, lub w wodzie jest to albo zamoczone, albo chlodne nogi. A dziecko podczas zabawy nie czuje ..

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lut 2012, 22:00:52 »

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lut 2012, 22:09:30 »
ale z Ecco kupowalas? kurcze sama mam ecco tez nosze od paru lat i powiem buty nie do zdarcia, rok temu jak bylo po 20pare stopni mrozu ja pol dnia spedzilam na pchaniu auta na drodze to zimna nie czulam w much butach, kiedys kupowalam tanie na zime ale teraz wole wydac pare koron wiecej a mam pewnosc ze synkowi bedzie cieplutko w stopki, i dodam mial moj niuniek buty na wiosne tez inne z ecco tez z gorotexem przelatal mi cala wiosne te cieple dni  lato i do jesieni tej wczesnej, a buty dalej calkiem bardzo dobrze sie trzymaja, nie widac nawet ze az tak czesto byly uzywane choc uzywal ich praktycznie codziennie no chyba ze byly upaly to mu dawalam sandalki, ale ja ecco zachwale bo jakosciowo sa skubane dobre, ani nic nie uwiera , super dopasowane do stopek dzieci moj maly tez nie narzeka, jak sie go pytam czy gdzies boli to zawsze mi mowi ze nie, a moj  ex kiedys kupil adidasy adidasa maly polatal miesiac i buty mozna bylo wyrzucic na smietnik tak je zuzyl.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Lut 2012, 22:14:45 »
Z ecco mam, ale "cichobiegi ";) o Sorel i Kamik slyszalam najlepsze opinie, a ze tez mi sie podobaja to miec musze :)

Offline aneczka.k

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 12
  • Reputacja: +6/-0
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Lut 2012, 15:04:47 »
to zalezy czy chcesz je kupic na teraz do noszenia czy na nastepna zime  :) , powiem tak syn mial sorel kupione koncem ostatniej zimy na przecenach z mysla o tej zimie i jak z rozmiarem trafilam bylo zapasu 1,2 cm to okazalo sie ze nie wchodzi mu noga, mezowi sie udalo ale jednak z wielkim trudem wiec sprzedalam je bo dziecko w zlobku nie bedzie sie meczyc z zakladaniem butow.... pozniej bylam w sklepie i okazalo sie ze to zalezy jakie podbicie ma na nozka, zaznaczam ze do tej pory nigdy nie mialam problemu z kupieniem dziecku butow tylko w tych sorel sie pojawil  :(
mowa o tym modelu tylko wersja chlopieca

Moze te wiazane sa lepsze... nie wiem bo juz mialam zakupione ecco wiec nawet nieprzymierzalismy  ;)

wiem ze te buciki sa super cieple ale wedlug mnie nie posluza jaka jedyna para zimowek, bo przy tak lekkiej zimie jaka mielismy na poczatku nigdy nie ubralabym ich dziecku, my od kilku lat uzywamy ecco i jestesmy zadowoleni, noga nigdy nie zmarzla, buciki nigdy nie przemokly i dzieciaki sa zadowolone  :D

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Lut 2012, 15:19:06 »
najlepsza metoda mierzenia stopek , maluszek staje stopkami na kartkach odrysowoje sie stopki na papierze , idzie sie do sklepy wyciaga wkladke i mierzy bucia, potem by byl na kolejny sezon dodaje sie 1.5 do 2 cm, nie ma lepszej metody na kupno butow jak ta, bez stresow i meczerni dziecka i siebie samego i w spokoju sie wybiera butki :-)

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Lut 2012, 16:00:47 »
Aneczka, wlasnie o takie mi chodzi, o te wiazane dla chlopca i dziewczynki.
 Corka wyzdrowiala wiec jutro sie wybierzemy na zakupy.

Adriana, to wiem, ja pytalam bo przez internet chce kupic a ta marka butow robi psikusy ;)

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Lut 2012, 17:54:58 »
Buty zakupione o dwa numery wieksze, oczywiscie,  ;)
Jesli ktos zainteresowany to Næstved stor - Center ma wiele promocji na buty, a tu polecam link z ktorego planowalam kupic.

http://www.billigsport24.dk/products/productlist.aspx?ManufacturerID=74

;)

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Lut 2012, 20:11:13 »
naleze do tych co bardzo chwala sobie  firme Sorel , sama sie skusilam i 2 lata temu kupilam damski model Joan . jestem z nich  bardzo zadowolona i polecam wszystkim.

Offline Pankracy

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Lut 2012, 17:28:54 »
Kupowałem według tego wykresu Sorele dla siebie. Może Ci pomoże:

http://casanovasadventures.com/catalog/snowshoes/p7184.htm

poloniainfo.dk