poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Mam problem :(  (Przeczytany 4371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amorek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Mam problem :(
« dnia: 02 Mar 2012, 11:01:04 »
Mam dylemat ! Niby mam pracę legalną w firmie sprzątającej.Zapewniony kontrakt na czas nie określony ale do 25 godz.tyg.Fajnie praca legalna-mam CPR,złożone papiery w emigracyjnym. Ale zarabiając 3000 kr miesięcznie nie jestem w stanie przeżyć za tę kwotę,nie mówiąc o załatwieniu czegokolwiek.Nie mam szans na złożenie papierów w komunie o przydział mieszkania itd.Zdaję sobie sprawę,że początki są trudne.W chwili obecnej utrzymuję się z pieniędzy jakie przywiozłam z Polski na start.Ale kasa się koczy.Daje ogłoszenia o pracę na portalach i nic.Może jest ktoś kto mógłby podpowiedzieć gdzie szukać pracy za ,,godne'' pieniądze? Ja szukam na Poloniuszu, Polonii dk i Poloniainfo dk.Może są jakieś firmy? Może inne portale?Proszę pomóżcie. Nie wiem co robić i gdzie szukać.

Offline giuseppe_Randers

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +0/-0
  • Mieć czy być, być czy mieć?
Odp: Mam problem :(
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Mar 2012, 13:00:42 »
jobnet.dk, jobindex.dk, lokalna prasa, znajomi w szkole jezykowej, ogloszenia w marketach (?) No i jezdzic (choc to kosztuje) po fabrykach i skladac i wysylac cv w ciemno nawet jak nie ma oferty pracy (ponoc doradzaja zeby tak robic na spotkaniach w zwiazkach zawodowych). Ewentualnie na ww. portalach poszukaj dodatkowej pracy w np. sprzataniu na 2h dziennie, tyle ze w innych godzinach niz praca ktora obecnie wykonujesz, zapytaj u obecnego pracodawcy czy nie moze dorzucic Ci jeszcze kilku godzin. Zycze powodzenia :)

Pzdr. G.

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 15
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +2/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Mar 2012, 16:14:34 »
Witam !

Proponuję jobindex.dk,zaczynałem tak jak ty,nie poddawaj się,bo wiem ile taki wyjazd człowieka kosztuje,są oferty warto podjechać zawsze i porozmawiac osobiscie,choc wiem ze nie zawsze chcą rozmawiać,Powodzenia!!

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Mar 2012, 00:05:28 »
Mam dylemat ! Niby mam pracę legalną w firmie sprzątającej.Zapewniony kontrakt na czas nie określony ale do 25 godz.tyg.Fajnie praca legalna-mam CPR,złożone papiery w emigracyjnym. Ale zarabiając 3000 kr miesięcznie nie jestem w stanie przeżyć za tę kwotę,nie mówiąc o załatwieniu czegokolwiek.Nie mam szans na złożenie papierów w komunie o przydział mieszkania itd.Zdaję sobie sprawę,że początki są trudne.W chwili obecnej utrzymuję się z pieniędzy jakie przywiozłam z Polski na start.Ale kasa się koczy.Daje ogłoszenia o pracę na portalach i nic.Może jest ktoś kto mógłby podpowiedzieć gdzie szukać pracy za ,,godne'' pieniądze? Ja szukam na Poloniuszu, Polonii dk i Poloniainfo dk.Może są jakieś firmy? Może inne portale?Proszę pomóżcie. Nie wiem co robić i gdzie szukać.

Kurcze , to za jaka stawke Ty pracujesz?? Bo ja mam najnizsza legalna w Danii i za 15h /tygodniowo zarabiam wiecej niz Ty.   Moja rada- przejdz sie do najblizszego Jobcenter i popros o pomoc ale nie o pieniazki, tylko konkretnie: kursy, praktyki, moze jaki plan aktywizacji zawodowej. Tylko nie biadol, bo wtedy odesla Cie z hukiem, ale wrecz przeciwnie, pokaz, ze chcesz pracowac, wykaz sie swiadectwami, dyplomami i kursami z Polski. Nawet jezeli sa one tylko po polsku, zrobia na nich wrazenie. Pokaz sie jako aktywna osoba chetna do wspoldzialania, zaznacz tylko, ze potrzebny Ci jest rodzaj pewnego wsparcia na poczatku. Powodzenia:)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Mar 2012, 00:05:28 »

problem z ubezpieczeniem auta w Alka

Zaczęty przez marinaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 18869
Ostatnia wiadomość 05 Mar 2010, 11:07:02
wysłana przez vera
problem z wydaniem CPR (albo z pracodawcą)

Zaczęty przez Tomasz RakowskiDział Podatki

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10557
Ostatnia wiadomość 29 Lis 2010, 10:47:23
wysłana przez CHOINA
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16769
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Problem