poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Rozliczenie 2011  (Przeczytany 7289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrus69

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
Rozliczenie 2011
« dnia: 04 Mar 2012, 20:53:52 »
Witam.
Jest czas rozliczeń, no i w związku z tym mam pytanie. Moje dziecko chodzi do niani (dagpleje) . Słyszałem, ze pieniądze, które za nią płacę mogę odliczyć. Czy ktoś coś więcej na ten temat wie? dziękuję za ewentualne odpowiedzi :D

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
Odp: Rozliczenie 2011
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Mar 2012, 22:25:02 »
A od kogo to slyszales? Bardzo mi sie zacznaja podobac coraz czestsze posty o tym co ktos slyszal na temat zwrotu podatku. Coraz to lepsze "sluchanki"  :o Jedna Pani mnie zapytala, czy jest mozliwosc odliczenia za dowoz zakupow do do domu od købmanda bo miala grype i nie mgla wyjsc z domu, a druga pytala czy mozna odliczyc na wydatki na kosmetyczke i fryzjera poniewaz pracujac w recepcji hotelu pracodawca wymaga aby wygladala porzadnie..

Proponuje podobny rozdziaj jak "z ogloszen" tylko pod tytulem "z zapatan"

Offline hiti1984

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Mar 2012, 09:24:49 »
Roga powiem krotko ... wkur.... mnie, Nie wiem jakiej plci jestes ale musisz byc kims kto jest bardzo nie przyjemny na codzien, bo wydaje Ci sie ze zjadlas/es wszystkie rozumy.
Kolego masz racje, mozesz odliczyc dagpleje ale co do szczegolow to juz nie wiem ale jestem pewien na 100% ze dobrze slyszales bo wczoraj natrafilem na to jak przegladalem strony skat.
Pozdrawiam

Offline hiti1984

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Mar 2012, 09:46:22 »
Kolego tutaj masz ze skata to co powinno Cie zainteresowac: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1986989&vId=0

varszafiak

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Mar 2012, 11:56:58 »
nie trafiles

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Mar 2012, 12:26:45 »
Roga powiem krotko ... wkur.... mnie, Nie wiem jakiej plci jestes ale musisz byc kims kto jest bardzo nie przyjemny na codzien, bo wydaje Ci sie ze zjadlas/es wszystkie rozumy.
Kolego masz racje, mozesz odliczyc dagpleje ale co do szczegolow to juz nie wiem ale jestem pewien na 100% ze dobrze slyszales bo wczoraj natrafilem na to jak przegladalem strony skat.
Pozdrawiam
Przede wszystkim cieszy mnie ze od czasu do czasu kogos wkur....pobudza do dyskusji. A to czy jestem przyjemny czy nie na codzien, to twoja opinia mnie nie interesuje i oczywiscie masz ja prawo miec. Ja wiem ze jestes conajmniej rownie nieprzyjemny udzielajac rady osobie pytajacej wprowadzajac ja calkowicie w blad. Moze zjadlem wszytskie rozumy, niektore przelknalem, a niektore mnie troche dlawia, ale probuje je przetrawic i tylko jak potrafie tak sie nimi dziele, byc moze mniej tutaj na forum jak priv. a dzisiatki a moze juz setki podziekowan (tutaj jestem troche nieskromny) to najpiekniejsza sprawa jaka mozna doznac. Im wiecej dajesztym wiecej otrzymujesz z powrotem. Oczywiscie ni dajac bzdurnych i pustych odpowiedzi, ktorych nikt niemoze do niczego uzyc i nikomu nie pomoga. Waznym mysle jest, aby przekazywac informacje i rady sprawdzone, rzetelnie poparte faktami i przepisami. Zalaczasz link dotyczacy odliczania pewnych kosztow przez osoby prowadzace dagpleje/nianki o czym powszechnie wiadomo poniewaz maja pewne obciazenia z powodu uyzczania swojego lokalu mieszkalnego dzieciom (slitage), a pytajacemu chodzi o ulge jezeli oddaje swoje dzieci do nianki - tak ja zrozumialem pytanie, a moze sie pomylilem? Radze troche wiecej opanowania zamiast wkur.........

Offline nadin

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Mar 2012, 13:16:06 »
Hej,jeśli dobrze rozumiem tekst  link, który zamieściłeś  dotyczy osób które zajmują się dziećmi<dagpleje> a nie osób które prowadza dzieci do dagpleje.Jeśli się mylę proszę mnie poprawić... ;)życzę pomyślnych rozliczeń.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Mar 2012, 13:16:06 »

Offline bluemay

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Mar 2012, 13:19:47 »
Mało się udzielam na tym forum, ale to musiałam napisać. DZIĘKI ROGA! Dla mnie jesteś the best;). Zawsze z uwagą czytam Twoje posty, bo wiem, że mogę się z nich dużo dowiedzieć. I nawet jeżeli dla kogoś Twój sposób bycia jest bezczelny czy jakiś tam to nie przejmuj sie, bo tak jak napisałeś, dostajesz setki podziękowań. I chwała Ci za to, że w ogóle chce Ci sie tu pisać, infromować, doradzać. A jeżeli komuś się nie podoba w jaki sposób piszesz to już jego problem. Niech nie czyta.
Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził ;) ;).
Dzięki ROGA! :)

Offline hiti1984

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Mar 2012, 13:49:16 »
I tu Roga masz przyklad tego ze jesli sie o cos pytam to oczekuje odpowiedzi na zadane pytanie a nie opisywanie tego od tylu, nie chcac mowic od d..y strony. Specjalnie to sprowokowalem aby pokazac wam jak naprawde jestescie pomocni...czyli najpierw sie czepiacie a pozniej moze laskawie uda sie doczytac odpowiedz na zadane pytanie.
Pozdrawiam

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Mar 2012, 15:52:37 »
....I tu Roga masz przyklad tego ze jesli sie o cos pytam to oczekuje odpowiedzi na zadane pytanie a nie opisywanie tego od tylu...

Oczekiwac odpowiedzi mozesz od swojego prywatnego doradcy podatkowego, któremu zaplacisz 800 kr za godzine.

Na otwartym, darmowym forum internetowym mozesz zadac pytanie i MIEC NADZIEJE ze ktos o dobrym sercu i WIEDZY bedzie mial ochote i ci odpowie. A jak ludzie nie beda mieli ochoty to nie odpowiedza - tylko ich ochota i dobre serce a nie twoje "wymagania-oczekiwania.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Mar 2012, 17:34:34 »
I tu Roga masz przyklad tego ze jesli sie o cos pytam to oczekuje odpowiedzi na zadane pytanie a nie opisywanie tego od tylu, nie chcac mowic od d..y strony. Specjalnie to sprowokowalem aby pokazac wam jak naprawde jestescie pomocni...czyli najpierw sie czepiacie a pozniej moze laskawie uda sie doczytac odpowiedz na zadane pytanie.
Pozdrawiam

Nie zwrocilem uwago zebys w ogole o cos pytal , w ktorym poscie tego tematu ?. Jedno co zauwazam ze stwierdzasz cos co jest bledne. Ja odpowiedzi na moje pytania (a zadaje sobie sam mnostow pytan) szukam u siebie, mojego network i rowniez tutaj na forum. Czytam sobie i przyswajam, nie muszac na nie odpowiadac. Czysta przyjemnosc i poglebianie wlasnej brakujacej wiedzy. Mysle, za na jakis czas ku zadowoleniu wielu wylacze sie, poniewaz daje sie od czasu do czasu prowokowac, chociaz usilnie pracuje nad tym aby tego nie robic. Nie oznacza to, ze sie poddaje, nie. Jak zwykle proszy pytac ile sie da na priv., chyba ze Willy jest juz zmeczony moimi bledami i odpisywaniem ze znowu odpowiedzialem emailem zamiast pamietac "nie odpowiadaj na ten email......to tylko powiadomienie.... Pozdrawima. Aha warto zapamietac motto Jomir (zawsz a dole pod jej postem).

Offline piotrus69

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Mar 2012, 20:19:20 »
Czyli jednym słowem nie da się odliczyć dagpleje?

jens

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Mar 2012, 20:44:10 »
Witam.
Jest czas rozliczeń, no i w związku z tym mam pytanie. Moje dziecko chodzi do niani (dagpleje) . Słyszałem, ze pieniądze, które za nią płacę mogę odliczyć. Czy ktoś coś więcej na ten temat wie? dziękuję za ewentualne odpowiedzi :D
tak pewnie jeszcze troche to robote na czarno tez beda chcieli rozliczac ::)

Offline hiti1984

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Mar 2012, 20:49:22 »
Skoro alimenty mozna odliczyc to dagpleje mysle ze tez

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Mar 2012, 21:01:21 »
Myslisz ze mozna dagpleje odliczyc - czy wiesz ze mozna dagpleje odliczyc?

To duza róznica.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 05 Mar 2012, 21:01:21 »

Rozliczenie

Zaczęty przez edipolo1Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 9183
Ostatnia wiadomość 22 Mar 2007, 21:39:16
wysłana przez edipolo1
skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 23382
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
Zerowy dochód. Rozliczenie.

Zaczęty przez pablito08Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 10167
Ostatnia wiadomość 27 Kwi 2011, 22:07:12
wysłana przez pablito08
Chorobowe a rozliczenie - proszę o pomoc