Ogólne > Rodzina ...
Podróż w ciąży
leo1:
Moim zdaniem najlepiej wykupic sobie dodatkowe ubezpieczenie na zdrowie i zycie ja takowe posiadam i place lekko ponad stowke na miesiac a mam ubezpieczenie praktycznie na wszystko oprocz sportow ekstremalnych.
Jomir:
Ciaza nie jest choroba, ale nagly porod przed planowanym terminem (przed 38 tygodniem), uznaje sie za sytuacje nagla i podlegajaca bezplatnej pomocy jak wszelkie inne nagle przypadki.
@ae@:
Mój dopisek o chorobie/ciazy odnosil sie do jednego z wymogów przy niebieskiej karcie: " fx har en kronisk sygdom og selvom du ved, du kan få behov for behandling ".
Ciaza to nie choroba mimo ze jest sie przygotowanym/wie sie ze moze byc zaistniec potrzeba pomocy lekarskiej.
kingamagda:
Czyli jak to w końcu jest ? tak się składa że jak pojadę do Polski przez Niemcy to jakby coś się nagle działo z ciążą to będę płacić za pomoc ? a jest jakiś inny sposób niż niebieska karta ?
greg1969:
Zamów online niebieską kartę jak aarhusN Ci doradził i będzie najlepiej. Miałem kiedyś problem bez niebieskiej karty, żółtej nie musi nikt znać w Europie, po to wymyślono niebieską, że ma ona taki sam wzór w całej EU i po problemie. Jak coś pokazujesz i wiadomo o co chodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej