Ogólne > Rodzina ...
ginekolog
Jomir:
Acha... Fizjioterapia na pewno pomoze. Znajdz tez moze zajecia na basenie dla ciezarnych. Jezeli nie znajdziesz, pojdz sama na basen. Woda rozluznia, na pewno poczujesz ulge.
Panodil po 13 tygodniu ciazy mozna brac, nie szkodzy dziecku ani ciazy, ale jezeli dasz rade bez, to lepiej nie brac. Wiadomo, jest to jednak lek.
kajda3333:
A u jakiej Pani Doktor bylas
zybis:
20 marca mam USG wiec bede wiedziala dokladnie na razie twierdza ze w 12 tygodniu, ale po brzuchu widze ze napewno jestem dalej niz 12 tydzien. odnosnie przeciwbolowych tabletek to juz nie wiem co mam robic jeden mowi zakaz tabletek a drugi pozwala brac i to 2 tabletki 4 razy dziennie w 19 marca mam termin na fizjoterapie, a 20 w szpitalu odrazu zaznacze jaka jest sytuacja a potem do lekarza niech robi tak zeby bylo dobrze.
Dziekuje wszystkim za pomoc
Jomir:
Wiesz... zawsze jezeli jest to mozliwe, to tabletek najlepiej unikac, mimo ze mozna, zwlaszcza na etapie, w ktorym dziecieciu sie dopabuse uklad nerwowy i organy, konczyny itp. ksztaltuja.
Niestety, jezeli jestes dopabuse w 12 tygodniu, to rada z oddzialem ginekologicznym odpada. Nie przyjma przed 20 tygodniem bez skabusewania. Po 20 tygodniu, bez problemu, a przed juz gorzej.
Powodzenia
Nawigacja
Idź do wersji pełnej