Ogólne > Rodzina ...

tlusty krem dla dziecka

(1/4) > >>

czerwiec99:
Witam,
czy mozecie polecic jakis bardzo dobry  tlusty krem do skory dziecka?
Do niedawna uzywalam Locobase kupionego w aptece. Niestety ten krem jeszcze bardziej podraznial skore mojego dziecka( przypuszczam , ze przez zawartosc parabenow). Kilka dni temu kupilam krem Dermy i Levevis ( bez parabenow), ale te kremy wogle nie natluszczaja skory dziecka, malo tego skora zrobila sie bardziej sucha i matowa, nie wspomne juz o tym ,ze skora jest bardzo czerwona i swedzi.
Kilka dni temu bylam poraz kolejny u lekarza z tym problemem i ciagle slysze natluszczac skore! Kazal zmienic wczesniejszy krem na Derme, ale tak jak pisalam nie jest skuteczny.
Oprocz tego mam przepisane sterydy w plynie ale ile to swinstwo mozna stosowac u dzieci!! Troche pomagaly ale musialabym codziennie dziecko sterydami smarowac zeby  mialo w miare normalna skore.
Jak macie jakies sprawdzone dobre kremy (oczywiscie bez parabenow) prosze piszcie!!
Serdecznie pozdrawiam i milego dnia zycze :)

me:
A w jakim wieku dziecko ??
Jazeli dosc male, to moze byc to skaza bialkowa a nie "sucha skora". Przerabialismy to pomiedzy opinia polskiego lekarza a tutejszego.

P.S. Widze, ze ostatnio moda "antyparabenowa" na calego  ...

RybkaWillego:
A może spróbuj smarować dziecko oliwką. Ja miałam ten sam problem z moją córeczką i oliwka pomogła :) 

Jomir:
Na skore mojego syna (niestety 15 letniego) dziala swietnie DECUBAL, tylko nie wiem czy on tez dobry dla niemowlat. Moze spytaj w aptece? dziala naprawde super.

Jezeli masz dostep do polskich aptek, to sprobuj kupic masc cholesterolowa (tluste swinistwo na potege!). Ja kiedys mialam tez na recepte robiona masc mocznikowa, byla super, ale nie wiem czy tu tez takie rzeczy robial.

aneczka.k:
Wlasnie dla niemowlaka polecila mi polozna decubal i byl rewelacyjny :-) My mielismy ten mocniejszy, bardziej nawilzajacy, opakowanie chyba czerwone.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej