Ogólne > Rodzina ...
tlusty krem dla dziecka
me:
Ze smarowidel, mazidel itp to:
emolium
oilatum
penaten
No i mozna tez dziecko myc w wodzie z dodatkiem oliwki, zeby nie myc sama woda.
Gazeciarz:
A my używamy kremu Exomega firmy A-Derma. Jeżeli ten nie pomaga to jest problem.
Lucylu:
Ja uzywalam bephanten zawiera dekspantenol po przeniknieciu do komórek zamienia sie w witaminte B5 ktora regeneruje skore i ma wieloskladnikowe podloze tluste :),zawiera tez lanoline natomiast do kapieli balneum lub emolium .
Jomir:
--- Cytat: aneczka.k w 23 Mar 2012, 11:19:04 ---Wlasnie dla niemowlaka polecila mi polozna decubal i byl rewelacyjny :-) My mielismy ten mocniejszy, bardziej nawilzajacy, opakowanie chyba czerwone.
--- Koniec cytatu ---
Jezeli polozna polecila, to ja polecam calym sercem Decubal. Syn ma alergie od urodzenia i koszmarna egzeme. Egzema jest leczona lampami na codzien, a w domu smarujemy Decubalem i jest naprawde rewelacyjny. I tez czerwony (o ktorym Aneczka pisze).
nutka53:
--- Cytat: czerwiec99 w 23 Mar 2012, 09:56:34 ---
Oprocz tego mam przepisane sterydy w plynie ale ile to swinstwo mozna stosowac u dzieci!! Troche pomagaly ale musialabym codziennie dziecko sterydami smarowac zeby mialo w miare normalna skore.
Jak macie jakies sprawdzone dobre kremy (oczywiscie bez parabenow) prosze piszcie!!
Serdecznie pozdrawiam i milego dnia zycze :)
--- Koniec cytatu ---
jesli dziecko ma atopowe zapalenie skory to musisz smarowac sterydami (bo z tego co piszesz to wnioskuje ze lekarz zapisal dla dziecka)a potem jak dziewczyny radza decubalem a jak zacznie sie robic ogniscie czerwona skora ,z malymi rankami i luszczyc to znowu sterydy ale musisz zapytac dokladnie lekarza .mi lekarz zalecil smarowac mascia ze sterydami maksimum 4 dni rano i wieczorem a potem natluszczac,,,,jest spokoj przez 2-3 tygodnie i znowu to samo od poczatku:sterydy,mam tak od roku ale oczywiscie ciagle probuje cos nowego z nadzieja ze znajde jakis zloty srodek i nie bede musiala stosowac sterydow
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej