Ogólne > Rodzina ...
Jak to z pozwoleniem na pobyt jest????????????????????????
Jomir:
W godzinach 8-13, obsluguja klientow, po 13 obrabiaja papiery. Do kosza wyrzucila, bo o niebieska karte sie stara, gdy planuje sie wyjazd na czas dluzszy bodajze niz miesiac czy dwa (leb mi peka, wiec nie pamietam, a i sprawdzac nie mam sily).
Kto, kto ledwie przyjechal i stara sie o rejsestracje pobytu, planuje od razu wyjazd na miesiac czy dwa?
Nie dziwie sie, ze wyrzucila. Tez bym wyrzucila, albo polozyla na kupke "z dziwnymi sprawami".
vordingborg:
Ja jak wchodzę do komuny itp. to od razu w drzwiach ryczę "Gud beskytte dronning" i z miejsca zaczynają pracować jak japońce (sprawdzone warto spróbować) :)
Magda_lena:
--- Cytat: vordingborg w 26 Mar 2012, 19:54:47 ---Ja jak wchodzę do komuny itp. to od razu w drzwiach ryczę "Gud beskytte dronning" i z miejsca zaczynają pracować jak japońce (sprawdzone warto spróbować) :)
--- Koniec cytatu ---
hehehehehe boskie, padłam ;D
Ja ostatnio walczyłam w statsforvaltninger, i udało sie. Chociaż jezdziliśmy cztery razy, bo za każdym razem każdy mówił co innego: pani numer 1 dała druki i rzekła że nie potrzeba żadnych dodatkowych dokumetów. Pan numer 2 chciał zaświadczenie z pracy. Pan numer 3 zazyczył sobie starą dokumentacje z udlænding service, akty urodzenia dzieci, akt małżeństwa, zasypał nas pytaniami...w końcu udało sie...
Reksio:
A mnie nikt nie pytał na ile jadę i po co mi niebieska karta :o Po prostu chciałam mieć i po dwóch tygodniach dostałam...
clubdk:
Na to bieganie kilka razy tu to tam bo cos zaginelo jest wspanialy sposob , jak odbieraja jakies dokumenty od was
w urzedach itd poproscie o pisemne pokwitowanie tego nie moga odmowic a wrazie jakis pozniej zajsc ze cos zaginelo ma
sie czarno na bialym ze zostalo albo oddane albo zlozone ( tez sprawdzone ) ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej