Ogólne > Hydepark

Fotoradar w Niemczech

<< < (3/3)

elitebookdania:
Sorki zapomniałem dodać, że z Polski do Danii oraz z Danii do Polski mandaty raczej nie przyjdą, gdyż Dania jako jeden z dwóch krajów Unii Europejskiej ( drugim była Wielka Brytania) nie podpisała umowy o wymianie danych osobowych, co skutkuje  brakiem możliwości o ubieganie się o dane właściciela samochodu.
Chyba, że wykroczenie będzie traktowane jako przestępstwo drogowe np. przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym o 100%.
Pozdrawiam

daniaa:

--- Cytat: elitebookdania w 09 Wrz 2016, 17:17:24 ---Sorki zapomniałem dodać, że z Polski do Danii oraz z Danii do Polski mandaty raczej nie przyjdą
--- Koniec cytatu ---
No to "sorki", ale już kilka lat temu duńskie mandaty nawet za złe parkowanie przychodzily na polskie adresy z odsetkami, bo wówczas mandat rosnął do wysokiej kwoty. Też pozdrawiam :)

roga:

--- Cytat: elitebookdania w 09 Wrz 2016, 17:17:24 ---Dania jako jeden z dwóch krajów Unii Europejskiej ( drugim była Wielka Brytania) nie podpisała umowy o wymianie danych osobowych.

--- Koniec cytatu ---

Nie sprawdzalem twojego przekonania o tym, ze Daia takiegiej umowy nie podpisala. Natomiast infomuje, ze np. SKAT nie ma najmnijeszego problemu wymiany danych osobowych, jezeli chodzi o egzekwowanie swoich naleznosci od podatnikow, ktorzy juz nie mieszkaja w Danii i nie maja juz obowiazku podatkowego dla Danii, a maja dlug podatkowy. Czesto mialem i mam z takimi sprawami do czynienia reagujac w imieniu podatnikow i probujac ograniczac "szkody". Odbywa sie to szybko i sprawnie. Skat kontaktuje Ministerstwo Finansow w Polsce, podajac dane osobowe podatnika, Ministerstwo potwirdza dane osobowe a nawet podaje aktualny adres podatnika do Skatu.  US wszczyna wodnajduje odpowiedni Urzad Skarbowy, podajac aktualny adres zamieszkania podatnika i inne jego dane osobowe do SKAT. Urzad skarbowy wszczyna w imieniu Skatu egzekwowanie dlugu.

tuktuk:
Jeżeli jestes zameldowany w Danii to zdjęcie pstryknięte w Niemczech ci do  niej nie przyjdzie, miałam taką samą sytuację z mandatem pstrykniętym w drodze przez Polskę do Niemiec samochodem na niemieckich blachach i mandat mi nie przyszedł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej