Ogólne > Rodzina ...
Zasiłek rodzinny
beenpl20:
--- Cytat: zpatentem w 02 Mar 2014, 13:17:51 ---Wytlumacze troszeczke z tym rodzinnym; rzad zatwierdzil polecenie urzednika Unii zeby rodzinne wyplacac od pierwszego dnia zatrudnienia; (...)
Ciekawe tez czy ludzie dotknieci tym 2 letnim prawem dostana jakies zwroty.
--- Koniec cytatu ---
Czy zgodnie z tą wypowiedzią ja jako osoba pracująca w Danii od sierpnia 2012 i pracująca wcześniej w Polsce mam prawo do otrzymania od razu pełnego rodzinnego? (wszystkie papiery, mam złożone w UD, czekam wciąż na decyzje w sprawie przyznania).
zpatentem:
Jomir znam od dawna stanowisko wszystkich parti w tej sprawie :) , ale chcialbym poznac ich stanowisko w obliczu wyborow (o ile dojdzie do tego w co watpie) bo SF moze wyleciec to samo Partia Konserwatywna, DF przybedzie mocno na wadze :) Enhedslisten troche mniej, a Socjaldemokraci straca duzo. Ciekawe by byly rozgrywki taktyczne :)
Polityczne manewry rzadu Helle Thørning w ktorych wielokrotnie zawiodla swoich wyborcow, zubozyly popularnosc S i SF, wzbogacily w to Enhedslisten i DF i na pewno mialy bardzo pozytywny wplyw na ekonomie Danii (opinia roznorakich ekspertow).
Pajac Løkke obserwowal pelen zadowolenia z boku, ze ktos kopiuje/realizuje jego plany; bedzie po wyborach mogl spelnic roznorakie obiecanki swoim wyborcom, bo beda na to srodki.
beenpl20 Nie wiem, wkrotce sie dowiesz..
Jomir:
--- Cytat: beenpl20 w 02 Mar 2014, 16:33:53 ---Czy zgodnie z tą wypowiedzią ja jako osoba pracująca w Danii od sierpnia 2012 i pracująca wcześniej w Polsce mam prawo do otrzymania od razu pełnego rodzinnego? (wszystkie papiery, mam złożone w UD, czekam wciąż na decyzje w sprawie przyznania).
--- Koniec cytatu ---
Nikt tego nie wie poki co.
happybeti:
--- Cytat: zpatentem w 02 Mar 2014, 16:43:32 ---
Polityczne manewry rzadu Helle Thørning w ktorych wielokrotnie zawiodla swoich wyborcow, zubozyly popularnosc S i SF, wzbogacily w to Enhedslisten i DF i na pewno mialy bardzo pozytywny wplyw na ekonomie Danii (opinia roznorakich ekspertow).
Pajac Løkke obserwowal pelen zadowolenia z boku, ze ktos kopiuje/realizuje jego plany; bedzie po wyborach mogl spelnic roznorakie obiecanki swoim wyborcom, bo beda na to srodki.
--- Koniec cytatu ---
...jakbym o Polsce czytała ;)- tylko nazwiska i nazwy partii pozmieniać ;)
Jednak "ciemny lud", jak widac, jest wszędzie ;)...
farvela:
ja dostałam dziś pismo z Udbetaling (sami z siebie wysłali), że jeśli wypełnię wniosek załączony to ponownie przeliczą/wyliczą "rodzinny". Że najpierw mam to odesłać wypełnione (są tam informacje gdzie przebywałam i pracowałam przez ost 10 lat), oni to sprawdzą potem w tym kraju EU i jeśli będzie zasadne ponownie naliczą owy rodzinny. Nie jest tylko napisane czy to chodzi o to co wstecz, czy dotyczy następnych wypłat. No nic, wypełniam i wysyłam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej