Ogólne > Rodzina ...

koniec macierzyńskiego...

<< < (3/11) > >>

sopocianka:
Wszystkim kończy się macierzyński i się boja...
Czyli przed zajsciem w ciążę, żadna nie pracowała...
Ale przecież im się należy!
Skazują dzieci od poczatku na zebranie.
I jak się domyślam, są "samotne matki"
Pewnie sikaly pod wiatr...

Idris:
Sopocianka odpusc sobie bo to az niesmaczne. O ile sie nie myle Ty tez jestes samotna matka, nie oceniaj innych co?
Autorko zapytaj sie najlepiej w swojej A-kasse tam podpowiedza Ci najlepiej i przynajmniej nikt nie bedzie Cie od zebrakow wyzywal.

mbj:
Sopocianko, trochę nieładnie...
Mi też się kiedyś kończył się urlop macierzyński i też się bałam... Nie dlatego, że nie miałam pracy. Dlatego, że wiedziałam, że wracając do pracy odrazu dostanę wymówienie. I też musiałam iść wtedy do komuny po pomoc. Uważasz, że też zebrałam?
Mi na szczęście wszystko szybko się poukładało. Niestety wiem, że nie wszyscy mają takie szczęście.

newbie12:

--- Cytat: sopocianka w 04 Cze 2012, 08:17:14 ---Wszystkim kończy się macierzyński i się boja...
Czyli przed zajsciem w ciążę, żadna nie pracowała...
Ale przecież im się należy!
Skazują dzieci od poczatku na zebranie.
I jak się domyślam, są "samotne matki"
Pewnie sikaly pod wiatr...

--- Koniec cytatu ---

Czemu tak ziejesz jadem? Sama też pytałaś na forum i dostałaś odpowiedzi. A może zazdrość,że ktoś coś może dostać a ty musisz zasuwać?
A ja nie pisałam, że boję się bo macierzyński mi się kończy tylko, że boję się o cokolwiek zapytać bo trafię na kogoś takiego jak ty, kto zamiast udzieliś odpowiedzi, zmiesza mnie z błotem.
Poza tym nie uważam,że jeśli komuś się coś należy to jest to żebranie. Po to ustalono jakieś przepisy, żeby z nich korzystać. Kto nie chce, nie musi.
Co za różnica, samotna matka czy nie.Samotnej tym bardziej trzeba pomóc ale chyba nie w świecie twoich wartości.
Kto upoważnił Cię do obrażania ludzi których nie znasz i o których nic nie wiesz?

MalaCzarna:
Mokka myślę, że źle postawiłaś pytanie i dlatego cale to zamieszanie.  :)
Powinnaś zadać zasadnicze pytanie: Czy w DK jest urlop wychowawczy ? Jeśli tak komu i kiedy się należy ?
Byłoby też miło gdybyś zaznaczyła, że szukasz pracy, a pytanie jest tylko na wypadek np.gdybyś tej pracy nie znalazła, bądź np.masz chore dziecko co nie pozwala ci podjąć pracy!

W PL jest wiele przywilejów po urodzenia dziecka jednak nie oznacza to, że należy się urlop z automatu w DK.

Na pewno widzisz w godzinach porannych wiele matek duńskich i nie tylko ,pędzących raniutko do żłobka,więc łatwo można zauważyć że mentalność/podejście Duńczyków do długiego przebywania w domu z dzieckiem jest zupełnie inna niż w PL ,a więc logicznie prawa są inne niż w PL.
Zauważyło to wiele młodych matek - Polek i jak widzę one zmieniły swoje zapatrywanie na to co ? ile ? kiedy ? im się należy ! Może i ty powinnaś zmienić swoje podejście ?  :)

Weszłam w twoją historię wypowiedzi i szczerze ci napiszę, przeżyłam malutki szok.
Większość pytań dotyczy: Co ci się należy w DK ?    
Pomyśl jednak o pracy ! Możesz pracować na zmianę z mężem ,możesz poprosić rodzinę o pomoc (dziadek,babcia niech przyjadą do pomocy).
 Praca działa wychowawczo na postawy ludzkie !!!
Trzymam kciuki aby i tobie udało się znaleźć pracę i zmienić postawę !  :)
Maluszkowi życzę duuużo zdróweczka!!!  :-*

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej