Ogólne > Rodzina ...

koniec macierzyńskiego...

<< < (7/11) > >>

Ratatata:
Sopocianka,chyba się troszkę zagalopowałaś,wysuwając zbyt daleko idące wnioski dotyczące autorki wątku,niczym nie poparte ...  :o
Skąd pomysł,że Mokka jest samotną matką ,że zachodząc w ciążę nie miała nikogo kto by ich utrzymał ,że ciąża to był tylko  pretekst do tego aby doić krowę zwaną Danią?
Czyżbyś mierzyła swoją miarą ?  8)

Nie tak dawno sama oferowałaś tutaj pomoc i chciałaś przygarnąć pod swój dach taką "niedojrzałą" osobę  ::)

newbie12:

--- Cytat: Idris w 05 Cze 2012, 11:38:32 ---Mala Cz nie twierdze, ze nie masz racji. Ale..
Ja nie znam autorki nie mialam ani czasu ani ochoty ani tez potrzeby analizowac jej wczesniejszych wypowiedzi. Tutaj natomiast widze proste pytanie czy jest mozliwosc a jesli tak to co w zwiazku z tym. I w odpowiedzi na to pytanie dziewczyna uslyszala, ze zebrze, uczy dzieci zebrania, jest samotna matka :o itd. Przepraszam ale to naprawde wyglada tak, ze nie mozesz zadac prostego pytania by zaraz ktos Cie nie obrzucil blotem.

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się w 100%. Dziewczyna zadała konkretne pytanie i zamiast uzyskać konkretną odpowiedź co słyszy? Wyzwiska na przemian z moralizowaniem. Nagle wszyscy ją znają, wiedzą kim jest, co robi, ba, nawet jaka jest. Może nawet wiedzą to lepiej od niej samej. A co was obchodzi jej sytuacja, jej motywacja, czy chce pracować czy nie. To, że zapytała o możliwości czyni z niej złodzieja okradającego państwo duńskie? Nawet jeśli takowe są?
Oczywiście, że łatwo jest powiedzieć marsz do pracy ale życie niestety nie jest czarne ani białe, nie znamy sytuacji autorki postu więc po co z góry oceniać. A, zapomniałam, fakt, niektórzy z tutaj obecnych byli zapewne materacem, na którym poczęło się dzieciątko

MalaCzarna:
Dziewczyny skopiowałam  dla was jeszcze raz  :)

Jeśli nie podoba ci się forma odpowiedzi zgłoś do administratora lub masz przycisk zgłoś do moderatora
więc użyj go i uzasadnij dlaczego uważasz wypowiedź za niewłaściwą !

Nie ma sensu w kółko mówić/pisać o tym samym tylko zgłaszajcie tam gdzie trzeba !

MalaCzarna:

--- Cytat: newbie12 w 05 Cze 2012, 15:19:32 --- A co was obchodzi jej sytuacja, jej motywacja, czy chce pracować czy nie.

--- Koniec cytatu ---

Ano obchodzi ! LENIWEMU nie należy się pomoc !!! Kto nie pracuje niechaj też nie je !!!

newbie12 W głowie mi się nie mieści, jak mogłaś tak napisać  ???
Nie wiem czy bardziej płakać nad postawą Mokki czy nad twoją wypowiedzią???  :'( :'( :'( :'( :'(

newbie12:

--- Cytat: MalaCzarna w 05 Cze 2012, 15:40:17 ---

newbie12 W głowie mi się nie mieści, jak mogłaś tak napisać  ???
Nie wiem czy bardziej płakać nad postawą Mokki czy nad twoją wypowiedzią???  :'( :'( :'( :'( :'(

--- Koniec cytatu ---

Chodziło mi tylko o to, że nie nam oceniać czyjeś postępowanie. Jeśli ktoś, czy to w tym wątku czy w innym o coś pyta, to po to by uzyskać odpowiedź a nie usłyszeć setki komentarzy na temat własnej osoby. Jeśli zepsuje mi się samochód i zapytam jak go naprawić to usłyszę, że trzeba było nie jeździć albo że źle użytkowałam?  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej