poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 54219 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #45 dnia: 04 Cze 2012, 19:54:41 »
Znalazłem  :) trochę ruskie zagłuszają  :(

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #46 dnia: 04 Cze 2012, 20:00:47 »
co niektórzy chcą udowadniać swoje racje futbolowe nie znając nawet nazwisk z podstawowego składu naszej reprezentacji
No. Boenisch, Polanski, Perquis, Obraniak... Ja nie zamierzam takiej druzynie kibicowac, ja stawiam na Niemcow lub Holandie ;)
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #47 dnia: 04 Cze 2012, 20:16:53 »
psychopata zamierza kibicować reprezentacji Niemiec -Boateng,Khedira,Ozil,Cacau,Podolski oraz Klose normalnie sami niemcy z dziada,pradziada !!! Obudz się chłopie bo w każdej reprezentacji są naturalizowani piłkarze mamy rok 2012 !!!

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #48 dnia: 04 Cze 2012, 20:20:11 »
Coz, jesli nie widzisz roznicy w kims naturalizowanym pare miesiecy przed Euro a Khadira czy Ozilem, urodzonymi w Niemczech, to nie mamy o czym gadac.
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #49 dnia: 04 Cze 2012, 20:24:04 »
wymieniłeś dwoch a pozostała czwórka??? Jak Olisadebe został naturalizowany 5 minut przed kwalifikacjami do mistrzostw świata i prawie samodzielnie załatwił nam awans to nikt się w kraju nie odezwał tylko mu wszyscy przyklaskiwali wiec po co ta hipokryzja teraz??????

Offline MartynaM

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +7/-9
« Odpowiedź #50 dnia: 04 Cze 2012, 21:14:36 »
Sjona, widac, ze jestes niepoprawnym optymista i troche takim ... romantykiem. W pelni Cie popieram. To bylaby wspaniala okazja zaprezentowac sie tutaj w tym kraju, w ktorym wielu z nas mieszka od lat (i nadal bedzie mieszkac), a jednoczesnie podkreslic nasze przywiazanie do Polski. Ale to jest poprostu niemozliwe. Nie wiem, czy kiedykolwiek zarzyla sie tu sytuacja, w ktorej uczestnikom tego forum udalo sie cos zorganizowac wspolnie. Jezeli sie myle prosze wyprowadzic mnie z bledu.
Ja niestety juz dawno stracilam zludzenia, ze mozemy wspolnie pokazac, ze Polska to wspanialy kraj, a Polacy to ludzie wartosciowi. Musimy kazdy z osobna pracowac na lepsze o nas zdanie.
A wspolnie to bedziemy pewnie sie przechwalac, kiedy Euro sie uda - wtedy wszyscy beda piali: "To my Polacy w naszej Polsce zorganizowalismy taka wspaniala impreze".
A jak sie nie uda - to Tusk, Kaczynski i wszyscy w Polsce beda winni.
Ja bede kibicowac naszej reprezentancji w gronie mieszanym polsko-dunskim. Nie licze na wielkie sukcesy (ani polskiej ani dunskiej reprezentacji) - choc marzy mi sie taka atmosfera, jak przezylam 20 lat temu, kiedy swietowalam na ulicach w tlumie z Dunczykami ich sukces, a znajomi z Polski dzwonili i mi gratulowali.
Mam nadzieje SJONA, ze znajdziesz grono Polakow, ktorych zarazisz swoja idea - i moze mala grupka zamanifestujecie swoja narodowa dume. Bo nie ilosc, a jakosc sie liczy.

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #51 dnia: 05 Cze 2012, 14:46:55 »
Martyna-Nie ma się o co martwić,jestem związany z piłką nożną od 6 roku życia,już wtedy na zgrupowaniu naszej kadry z chłopakami podawałem piłki nie trafione w światło bramki przez takie tuzy jak Boniek,śp.Smolarek,Kupcewicz czy Lato.Znam się znakomicie na futbolu ponieważ siedze w tym całe życie i od ponad 2 lat bardzo precyzyjnie zwracałem uwage na zawodników naszej reprezentacji na stadionach europy.Wniosek mam tylko jeden to najlepsza drużyna od ćwieć wieku,mamy 4 zawodników klasy światowej i kilku bardzo dobrych "rzemieślników",ta mieszanka da nam wyjście z grupy a dalej wszystko zależy od dyspozycji dnia i oczywiście szczęścia które jest potrzebne w każdym sporcie.Osobiście uważam że liderem naszej kadry będzie Błaszczykowski,ostatnie 40 meczów tego zawodnika i naszego trio z BVB obejrzałem do ostatniego gwizdka,chłopaki poczyniły niesamowity postęp gdzie od 2 lat wychodząc co 2 tygodnie na swój stadion gdzie w komplecie ponad 80 tys. ludzi wymagało od nich tylko jednego ZWYCIESTWA!!! tam nikt nie przyjmował do wiadomości że mecz możę zostać przegrany i musze śmiało przyznać że chłopaki unieśli ten ciężar znakomicie dlatego nie mam obawy że będą się kogokolwiek obawiać nadmienie że BVB ostatnich 5 meczów zlało na kwaśne jabłko wielki Bayern Monachium gdzie w podstawowym składzie zawsze grało 6 zawodników kadry Niemiec którzy wybiegną w podstawowym składzie na mecze Euro a jak by tego było mało to w ostatnim meczu 2 miesiące temu a był to finał pucharu Niemiec wręcz wdeptali w murawe zawodnioków Bayernu,przypomne 3 bramki Lewandowskiego i dwie wypracowane przez Błaszczykowskiego wynik 5-2!!! Dlatego ta trójka bedzie motorem napędowym naszej reprezentacji,Piszczek jest w tej chwili uważany za najlepszego obrońce świata Lewandowski strzelił w ostatnim sezonie 30 bramek w rozgrywkach Niemieckich co w histori nie udało się jeszce żadnemu Polakowi a Błaszczykowski to co robi teraz z piłką to jest poprostu wielka klasa światowa.Mamy też świetnego bramkarza który jest w Arsenalu wielką gwiazdą,mamy też świetntnych dwóch pomocników i jak pisałem-- jednego jestem pewny ta drużyna nie wystraszy się nikogo a jeżeli wezme pod uwage że mamy 12 zawodników BO TO MY WSZYSCY JESTEŚMY TYM 12 ZAWODNIKIEM,grając u siebie w domu gdzie cały stadion w stu procentach będzie za naszymi zawodnikami (TYLKO SPORTOWIEC WIE NA JAKIE WYŻYNY MOŻNA SIE WSPIĄĆ PRZED SWOJĄ PUBLICZNOŚCIĄ) naprawde wyjście z grupy do najlepszej 8 Europy nie będzie stanowiło aż takiego wielkiego problemu.Wiem też że pierwszy mecz w piątek będzie kluczowy i nie mam wątpliwości co do tego że Grecy zostaną poprostu zapchnięci do takiej defensywy jak chyba jeszcze nigdy nie byli,wspomnisz moje słowa.Obserwuj gre Kuby obserwuj Piszczka i zerkaj na Lewego choć on będzie miał najgorzej gdyż w każdym meczu będzie do niego przyklejonych dwóch przeciwników co z drugiej strony oznacza że jeden z naszych zawodników będzie miał o wiele więcej luzu niż można zakładać.Atmosfera w naszej kadrze jest wyśmienita,Polska juz oszalała wystarczy puścić jakikolwiek kanał informacyjny,nikt nie jest kontuzjowany, Franz może nie jest medialny ale on jest od przygotowania chłopaków do meczy a od gadania jest rzecznik prasowy kadry,wiec moim skromnym zdaniem wszystko jest pico bello ,mądrzejsi będziemy za 78 godzin ale ja jestem pewny sukcesu,pewnie tego Euro wygrać się nie da bo są tam jeszcze 15 innych zespołów a wiele z nich ma o klase lepszych zawodników ale awans do ćwiartki i wielka walka w niej będzie zapewne wielkim wynikiem a nadmienie że w ćwierć finale możemy spotkać któryś z 4 zespołów Niemcy,Holandia,Portugalia,Dania. Jeżeli chlopaki wyjdą z grupy to jestem niemal pewien że chcieli by trafić na Niemców a szczególnie nasze trio z BVB bo oni juz od dwóch lat mają patent jak tą niemiecka maszyne zatrzymać. Życze wszystkim kibicą wszystkiego dobrego i pamietajcie jak nie teraz to nigdy !!!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #51 dnia: 05 Cze 2012, 14:46:55 »

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 15
  • Reputacja: +19/-25
« Odpowiedź #52 dnia: 06 Cze 2012, 09:46:07 »
Ja proponuje zaśpiewać hymn   :D   
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #53 dnia: 06 Cze 2012, 13:17:57 »
DUMA NARODOWA

varszafiak

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 06 Cze 2012, 14:47:47 »

Offline robi2007

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 0
Euro 2012
« Odpowiedź #55 dnia: 07 Cze 2012, 20:06:42 »
jestem ciekaw czy, i jak opisują w prasie lub tv duńskiej Polske. Czy w ogóle coś mówią o euro?
Pytałem szefa a on nic nie wie  ;D

Offline dajanka3108

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
polska-grecja
« Odpowiedź #56 dnia: 07 Cze 2012, 22:10:49 »
czy wie ktos moze na ktorym dunskim kanale bedzie pokazywany mecz polska grecja? i czy wogole bedzie?bo ja nie moge w necie znalesc zadnego rozkladu;/
ale za to jak ktos che obejrzec mecz dania holandia w sobote to w centrum na kongens have( na tym placu gdzie stoja zolnierze) bedzie wystawiony wielki ekran;]

Krakers

• Gość
Odp: polska-grecja
« Odpowiedź #57 dnia: 07 Cze 2012, 22:32:32 »
Oj, ktoś słabo szukał ;)
Wygląda na to, że TV2 transmituje:
http://tvtid.tv2.dk/?channel

Przez net będzie można chyba obejrzeć każdy mecz:
http://euro2012.tvp.pl/plan-transmisji

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 07 Cze 2012, 22:34:42 »

Offline dajanka3108

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #59 dnia: 07 Cze 2012, 22:42:45 »
dziekowac barrdzo;]

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #59 dnia: 07 Cze 2012, 22:42:45 »

Zaliczkowa deklaracja podatkowa (Forskudsopgørelse 2012)

Zaczęty przez rogaDział Podatki

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 12038
Ostatnia wiadomość 16 Lis 2011, 20:16:06
wysłana przez noemi_1204
forskudsopgorelse na 2012 r

Zaczęty przez keny79Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4168
Ostatnia wiadomość 03 Lis 2011, 19:19:14
wysłana przez keny79
egzamin PD3 - maj/czerwiec 2012