poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 54743 razy)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Cze 2012, 21:12:45 »
Justin Bieber tez jest popularny i miliony go ogladaja i ABBA tez byla. I co z tego wynika? Nic.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Cze 2012, 21:14:36 »
Szkoda mi drogocennego czasu na jechowe dyskusje zapodaj swoje info do dziesiątków tysięcy ludzi w naszym kraju którzy od 6 lat w pocie czoła pracują nad tym aby to święto się udało wbrew niektórym którzy w każdej kwesti życzyli by jak najgorzej !!!

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Cze 2012, 21:22:18 »
@ae@ ty już sama do siebie chyba piszesz i sama sobie coś chcesz udawadniać ja o miliardzie ludzi przed telewizorem a Ty o koncercie ja o najwiekszej imprezie jaka nasz kraj kiedykolwiek organizował a Ty i co z tego wynika. normalnie jak byś przeleżała zahibernowana pod lodem od 300 lat i nagle sie budzisz i pytasz o co chodz,puść sobie jakikolwiek kanał w polskiej telewizji i pooglądaj 5 min. i to nie ja ich namówiłem żeby głosili w tym temacie dzień i noc nie pojmujesz ani skali wydarzenie ani rozgłosu jaki w świecie pozostanie.... a teraz żegnam gdyż nie zamierzam dalej dyskutować w tym temacie

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Cze 2012, 21:56:06 »
Chyba rózne kanaly ogladamy  :) A moze to dlatego ze ja nie ogladam reklam ?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 03 Cze 2012, 22:34:58 »
Justin Bieber tez jest popularny i miliony go ogladaja i ABBA tez byla. I co z tego wynika? Nic.

A tata mi mówił że wówczas w piłkę w reprezentacji grali Szarmach, Lubański ,Gadocha ,Deyna, a to była ABBA i na dodatek w barwach biało czerwonych ?  :o
A to ci kłamczuch ten mój tatuś!  ;)

Ale skoro teraz- 2012 Justin Bieber gra w piłkę nożną w naszej reprezentacji to już nie odpuszczę !

SJONA nie denerwuj się , tylko kibicuj naszym!

bart656

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 03 Cze 2012, 23:55:13 »
Euro 2012
Moze przed meczem jakies transparenty,ze jestesmy w danii przez rzady Tuska i nie mamy godziwej pracy w Polsce.
Ale oczywiscie kibicujemy Polsce,niech Rudy Kiwak Tusk pokaze nam autostrady (ale nie te do nieba).
Pozdrawiam Bartek

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 15
  • Reputacja: +19/-25
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Cze 2012, 08:37:31 »
Ale  - angielski gatunek ciemnobrązowego lub jasnobrązowego piwa uzyskiwanego z mieszanki słodu zwykłego i skarmelizowanego o smaku od bardzo gorzkiego do słodkawego. Wytwarzane jest ono przy pomocy drożdży górnej fermentacji. Zaliczane jest do piw jasnych i mocnych (zawiera 3-6% alkoholu).   
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 04 Cze 2012, 08:37:31 »

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #37 dnia: 04 Cze 2012, 11:47:15 »
Euro 2012
Moze przed meczem jakies transparenty,ze jestesmy w danii przez rzady Tuska i nie mamy godziwej pracy w Polsce.
Ale oczywiscie kibicujemy Polsce,niech Rudy Kiwak Tusk pokaze nam autostrady (ale nie te do nieba).
Pozdrawiam Bartek

Swietny pomysl  ::)
Druga grupa niech zrobi transparent obrazajacy Piss i Radio Maryja, a potem niech obie grupy sie efektownie pobija pod ratuszem. I to bedzie symbol naszej jednosci i dumy narodowej.

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Cze 2012, 12:14:23 »
W Egipcie były prezydent dostał dożywocie .Jakby tak zamknąc wszystkich naszych politykow do więzienia to moglibysmy  wracać do naszego pieknego kraju i cieszyc sie jego bogactwem .Można tez wyjśc z powieszoną kukłą Tuska i skandować  >zabic Tuska to przez niego wszyscy tu jesteśmy<  .Wtedy trzeba poszukać jakiegoś duńczyka neonaziste z zespołem downa ten pojedzie i zabije naszego premiera w nadziei że Polacy opuszcza jego kraj i sprawa załatwiona
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline Rycerzyk111

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Cze 2012, 13:39:51 »
Zapomnieliście o najważniejszym!Przed wejściem na stroget trzeba ustawić krzyż i wyznaczyć warty dla obrońców krzyża!:-P

Peace!

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Cze 2012, 14:50:28 »
Leżymy tu ze śmiechu z Was ! Zaproponowałem przejście na mecz z punktu A do punktu B, sprawa prosta jak papabuses a tu się już z tego polityka nawet zrobiła,to nawet nie jest żałosne, to jest po prostu śmieszne,co niektórzy wypędzeni z kraju przez Tuska,co niektórzy chcą udowadniać swoje racje futbolowe nie znając nawet nazwisk z podstawowego składu naszej reprezentacji a jeszcze inni porównują 3 najwiekszą impreze sportową świata do koncertu jakiegoś małolata. Długo nie musiałem czekać po swoim wpisie że Polacy kompletnie nie potrafią się zjednoczyć,za to w skakaniu sobie do gardeł robimy się potęgom!!!,wystarczy przejżeć ten temat i wszystko jest jasne.......                                                                                                                                                    PS. Komunikat do wypędzonych z kraju- w dniu gdy ja i znakomita większość moich znajomych wyjechała z Polski, nikt ani nie znał Tuska, ani tymbardziej nie wiedział kim jest ten człowiek!!!!! I w tym czasie również w Polsce była totalna lipa z pracą i zarabiało się jakieś śmieszne grosze!!! a nadmienie że w owym czasie lat 90 nie było ani żadnego kryzysu ogólnoświatowego ani też żaden kraj nie stał na krawędzi bankructwa tak jak w tej chwili cała Europa południowa!!!!!!! Wiec podarujcie sobie te śmieszne komentarze że Tusk jest winny nawet złej pogody bo jesteście nadzwyczajniej w świecie ŚMIESZNI !!! Zresztą cokolwiek by człowiek rozsądnego zaproponował to z tego co widze większość zawsze będzie ANTY I JESZCZE RAZ ANTY BEZ ŻADNEGO POWODU POPROSTU ANTU !!! No cóż poradzić... jak dla mnie ludzie takiego pokroju to chyba sami siebie nie nawidzą a słowo integracja czy to miedzy sobą, czy też z krajem w którym mieszkają jest dla nich czymś obrzydliwym a czytając co tu jest powypisywane na usta ciśnie się tylko jedno słowo WSTYD !!! A teraz atakujcie sobie dalej, wszystko i wszystkich wokoło to Wam wychodzi najlepiej !!!

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Cze 2012, 15:51:24 »
Podobno Tusk zrobił dziure ozonową umyślnie  ;D  a co do sportu to nawet genialny pan Kaczynski powiedział kiedys przed meczem Polska-Portugalia że jesli nasi przegrają to tylko z winy Tuska ;D ;D

Offline Rycerzyk111

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Cze 2012, 17:13:07 »
Ale popatrz SJONA, jaki powód do dumy-w czymś jesteśmy potęgą!Ja tam chodzę z podniesioną głową^^

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Cze 2012, 19:20:13 »
 Zamiast się kopać może lepiej zaśpiewajmy "Vi er røde, vi er Hvide"
   ps.Jeśli zgłodniejecie to HELLE UGOTUJE WAS......znaczy WAM  :)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #44 dnia: 04 Cze 2012, 19:26:39 »
A moze tak patriotycznie i po staropolsku: Szla dzieweczka do laseczka...?
 ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 04 Cze 2012, 19:26:39 »

Zaliczkowa deklaracja podatkowa (Forskudsopgørelse 2012)

Zaczęty przez rogaDział Podatki

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 12637
Ostatnia wiadomość 16 Lis 2011, 20:16:06
wysłana przez noemi_1204
forskudsopgorelse na 2012 r

Zaczęty przez keny79Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4396
Ostatnia wiadomość 03 Lis 2011, 19:19:14
wysłana przez keny79
egzamin PD3 - maj/czerwiec 2012