Ogólne > Rodzina ...
miejsce urodzenia Pomocy !!
kingamagda:
Witam.
Może miał ktoś już z tym do czynienia. Otóż potrzebuje zaświadczenia o miejscu urodzenia dziecka ( Bekræftelse af fødested ). Rodziłam 3 tyg temu w szpitalu w Randers a jest mi to potrzebne do paszportu. Gdzie mogę je uzyskać ?
W szpitalu mi je wystawią ? Jakie informacje muszą być w tym zaświadczeniu zawarte ?
Pozdrawiam
Idris:
Kinga takie zaswiadczenie dostaniesz w swojej parafii, tam gdzie rejstrowalas dziecko. Idz i powiedz ze potrzebujesz Bekræftelse... tyle.
Poza tym napisalam na priv.
kicia:
hej:)
zwróć tylko uwagę bo u nas był potrzebny dodatkowy świstek z kościoła bo miejsce urodzenia było inne niż zamieszkania np. rodziłam w Hillerod komuna Fureso ale mieszkam w Farum a to jest potrzebne do drugiego paszportu tzn. potrzebny jest Polski akt urodzenia do drugiego paszportu:)
mia460:
--- Cytat: kingamagda w 14 Cze 2012, 09:06:19 ---Witam.
Może miał ktoś już z tym do czynienia. Otóż potrzebuje zaświadczenia o miejscu urodzenia dziecka ( Bekræftelse af fødested ). Rodziłam 3 tyg temu w szpitalu w Randers a jest mi to potrzebne do paszportu. Gdzie mogę je uzyskać ?
W szpitalu mi je wystawią ? Jakie informacje muszą być w tym zaświadczeniu zawarte ?
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Witam, jestem nowa na tym forum.
Mam ten sam problem.
Dzwonilam do swojej parafii i uparcie mi mowia, ze moga mi dac tylko Fødsels og navneatest. Czy Udalo Ci sie zdobyc ten drugi dokument?
Pozdrawiam
Jomir:
Fødselsattest zawiera (potwierdza) miejsce urodzenia i rodzicow, zawiera plec dziecka, nie zawiera imienia.
Navnattest potwierdza imie dziecka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej