Ogólne > Rodzina ...
miejsce urodzenia Pomocy !!
Baumi:
Potwierdzam. Oba te dokumenty zawierają także miejsce urodzenia dziecka. Navnattest jest wystarczajacy do wyrobienia paszportu tymczasowego :)
Reksio:
--- Cytat: Jomir w 26 Lis 2012, 12:01:39 ---Fødselsattest zawiera (potwierdza) miejsce urodzenia i rodzicow, zawiera plec dziecka, nie zawiera imienia.
Navnattest potwierdza imie dziecka.
--- Koniec cytatu ---
Tu się nie zgodzę. Ja mam dokument od pastora z mojej parafii (ale rodziłam gdzie indziej), który nazywa się "Fødsels- og navneattest". Czyli wyżej wymienione dwa w jednym. Są tu imiona rodziców i dziecka, nie ma miejsca urodzenia ani rodziców ani dziecka, tylko data i miejcse zarejestrowania w naszej parafii mimo że miejsce urodzenia jest inne. No i nie ma wzmaianki o płci.
Jomir:
Reksio, Ty bys sie nie zgodzila z moja wypiwiedzia nawet, gdybym napisala, ze "Reksio jest madra" :)
Reksio:
--- Cytat: Jomir w 26 Lis 2012, 14:05:17 ---Reksio, Ty bys sie nie zgodzila z moja wypiwiedzia nawet, gdybym napisala, ze "Reksio jest madra" :)
--- Koniec cytatu ---
Nie, no z tym akurat bym się zgodziła ;) Po prostu informuję, że są różne formy. Mam wysłać skan? ;D
Jomir:
Reksio - w Polsce tez sa skrocone i pelne akty urodzenia :)
Wiec pewnie dyskutujemy o tym. Czy tego chcesz, czy nie to trzeba zapytac w kosciele, o wczesniej rzeczone dokumenty, ewentulanie zaznaczajac o tym, ze dokument musi zawierac.
Wzmianka o plci jest tylko w pierwszym "fødselsattest" wydanym przez szpital, albo przez kosciol wtedy kiedy dziecku jeszcze oficjalnie nie nadano imienia.
Pozniej jest tylko imie, bez plci, jako ze z zalozenia imie musi wskazywac plec.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej