poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Ubezpieczenia auta  (Przeczytany 5027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewkas

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Ubezpieczenia auta
« dnia: 17 Cze 2012, 15:17:35 »
Hej, czy ktoś ma ubezpieczone auto w daf forsikring?Jakie opinie macie na temat tej ubezpieczalni?

Offline kraszan

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
Odp: Ubezpieczenia auta
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Cze 2012, 16:54:00 »

DAF to tak naprawdę ETU forsikring
Proste procedury bez zbędnych formalności , ankiet i dokumentów .
Mam podpisana umowę na samo OC , żadna inna ubezpieczalnia nie zaproponowała niższej stawki .

Pozdrawiam

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Cze 2012, 20:12:37 »
Tez w tym roku zdecydowałem się przejść do nich. Na szczescie nie musialem jeszcze nigdy korzystac z ubezpieczenia, ale same formalnosci bez problemu, polisa przyszła na czas, bez problemu mozna bylo zamowic zielona (u nich nazwya sie ta niebieska) i czerwona karte przez net... Wiecej moze Ci powiedziec tylko ktos kto musial korzystac z ich uslug po wypadku :)

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Cze 2012, 20:45:08 »
Przy jakim selveisiko ? porównując oczywiście do innych firm.

Kiedyś wliczałem że oszczędzacze przy ewentualnej  zmianie 2 tysiące koron przy selvrisiku  wynoszącym 10 tysięcy stara ubezpieczalnia oferowała na poziomie 3 tysięcy, i jak to się ma opłacać?

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Cze 2012, 22:46:01 »
Jest jeszcze pytanie o ile wzrosnie skladka w razie pokrycia ew.szkody czy wyplaty odszkodowania.

Offline marrrek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Cze 2012, 20:20:36 »
miałem szkode w etu i powiem ze z jednej strony kiepsko ale z drugie nie najgorzej kolizje mialem w pl na urlopie celnąłem dzika byl lekki problem z dogadaniem sie przez tel na lawete czekalem ponad 3 godz bo jak sie okazalo pan w pl nie znal ani angielskiego ani tym bardziej dunskiego wiec nie mogli sie dogadac z polskim zwiazkiem motorowym z nimi maja umowe jakby co ale koniec koncow przyjechal pan zapakowal mnie na lwete i do domu a auto do serwisu na podstwie zdjec pana laweciarza stwierdzili ze calkowita szkoda i zostawia to auto w pl dziwne ale co mnie to mam kasko  autko zastepcze podrzucili z niemiec tu juz calkowita porazka z dogadaniem ale wies jest mala wszyscy wszystkich znaja gosc trafil dal cos do podpisania spisal z karty kredytowej badz 200 euro zaliczki auto oddalem w danii zaliczke zwrocili na konto minus paliwo z niemec do mnie i tak urlop minal wrocilem i zaczalem sie domagac kasy i wtedy maly balagan najpierw ze dadza potem ze jednak musza sciagnac auto do DK i wycenic bylem zly bo pewnie stalo na zewnatrz caly czas a to zima byla minal juz miesiac starsznie ich meczylem dzwonilem co drugi dzien i nikt mi nie umial powiedziec kiedy sciagna to auto a bez tego lipa wkoncu auto trafilo do danii tu juz poszlo w miare szybko wycene nawet nawet gorna cena z tego roku takze raczej zadowolony bylem choc jak bym sam naprawial a daliby kase tylko mozna sie połudzic to zmiescil bym sie ok 5000pln a oni skasowali dobre auto napewno znow jezdzi po polskich drogach w sumie trwalo to 2,5 miesiaca i tu porazka do tego musialem zaplacic zielony podatek za auto za 1,5 miesiaca nowego roku bo dopabuse jak go sciagneli i wycenili to dopabuse wyrejestrowali ( musialem zaplacic za pol roku i potem zwrocili reszte ) i oczywiscie za stary mi tez nie oddali teraz mam drugie tez u nich bo najtaniem maja a mam ponad 2 litry place 6600kr z kasko (selvrisik 5000)  tylko dali mi jakies ubezpieczenie na zycie czy cos bo inaczej sie nie da i to 2000kr rocznie ale niech bedzie jak jes zcze jakies pytania to pisac prosze postaram sie odpowiedziec
« Ostatnia zmiana: 18 Cze 2012, 20:48:06 wysłana przez marrrek »

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Cze 2012, 20:29:05 »
marrrek - chłopie, ogromny szacun, że Ty to tak jednym tchem napisałeś! ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 18 Cze 2012, 20:29:05 »

Offline ewkas

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Cze 2012, 22:13:19 »
Ile trzeba  czekać na polisę od nich?

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Cze 2012, 22:54:15 »
Przy jakim selveisiko ?

Możesz wykupić u nich dodatkowo tzw. skadefri dzieki czemu selfrisiko wynosi zero. Jedynym wyjatkiem jest selfrisiko od spalenia i kradziezy gdzie wynosi ono 10k dkk (podobno maja tez opcje 5k dkk, ale ubezpieczenie wzrasta).

Jest jeszcze pytanie o ile wzrosnie skladka w razie pokrycia ew.szkody czy wyplaty odszkodowania.

Skadka nie wzrasta w ogole, ale mysle, ze to juz standard (wczesniej mialem polise w If, alm brand i rowzniez w umowie mialem, ze stawka nie wzrasta).

Ile trzeba  czekać na polisę od nich?

Ja w sumie zamówiłem ubezpieczenie 2 miechy wczesniej i polisę dostałem nim ubezpieczenie zaczelo obowiazywac, wiec w sumie nie wiem ile mozesz czekac jezeli zamowisz teraz.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #8 dnia: 18 Cze 2012, 22:54:15 »

rejestracja auta sprowadzonego z Niemiec

Zaczęty przez HaniaSZ21Dział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 10067
Ostatnia wiadomość 06 Wrz 2011, 08:01:35
wysłana przez @ae@
odszkodowanie za zniszczenie auta

Zaczęty przez magdaleeenkaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 18