Ogólne > Rodzina ...
rodzinne PROSZE O POMOC
kingamagda:
Witam,
mam pytanie w sprawie rodzinnego. Czytałam na stronie Kommuny ze jest wypłacane co 3 miesiące i kommuna przelewa 20 lipca, potem 20 październik itd...Ja urodziłam syna 23 maja.
Moje pytanie brzmi: czy ja teraz otrzymam rodzinne ok 4200 dkk? czy odejmą mi miesiąc bo przecież 20 lipca to jest 2 miesiące, a może dopabuse dostanę w sierpniu ? Jak to jest?
Pozdrawiam
varszafiak:
zalezy kiedy zarejestrowalas/zameldowalas dziecko w kommune, jak zdazylas przed lipcem to powinnas dostac za kwartal (lipiec, sierpien wrzesien)
Idris:
Tak powinnas dostac teraz i nic nie beda odejmowac.
Roxi903:
Witaj...jesli urodzilas tutaj w danii to rodzinne dostaniesz juz teraz w lipcu...
Idris:
--- Cytat: Martadk213 w 17 Lip 2012, 09:07:59 --- Czesc rodzinne dostaniesz dopabuse po 3 miesiacach od urodzenia dziecka a nie jak Ci inni pisza ze dopabuse od zerejestrownia/zameldowania dziecka w Danii. Dzeicko jest automatycznie meldowane na adres gdzie ty jestes zameldowana pod warunkiem ze wyrobilas mu metrykie w donskim kosciele.
--- Koniec cytatu ---
Marto to co piszesz to nie jest prawda, nie po trzech miesiacach. Autorka urodzila w maju wiec pierwsze rodzinne dostanie w lipcu, bo wtedy jest wyplacane. Gdyby mialo byc tak jak piszesz to powinna je dostac w sierpniu.
Napisze inaczej znajoma urodzila 10 pazdziernika i dostala pierwsze rodzinne w pazdzierniku, ja 24 i dostalam w styczniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej