Ogólne > Rodzina ...
rodzinne PROSZE O POMOC
Jomir:
Rodzinne jest wyplacane 4 razy w roku: okolo 20 stycznia, kwietnia, lipca, pazdziernika.
BY otrzymac rodzinne dziecko musi sie urodzic, albo zostac zamelodowane przed data wyplaty rodzinnego.
Jezeli urodzilo sie np. 24 pazdziernika otrzyma rodzinne pierwszy raz w styczniu. Jezli urodzilo sie np. 15 stycznia. Tez otrzyma w styczniu.
Nie ma zadnego terminu, ze musi uplynac 2, 3 miesiace.
Dodam, ze rodzinne nie jest wyrownywane. Mam na mysli, ze dziecko z 24 pazdziernika nie otrzyma wyrowanania za listopad i grudzien.
Jomir:
--- Cytat: Martadk213 w 17 Lip 2012, 09:35:02 ---Idris wiem co pisze bo urodzilam 2 dzieci w danii 1 urodzilam 4 pazdziernika i dostalam rodzinne w styczniu. Chodzilam do komuny i sie pytalam jak to jest z rodzinnym i kiedy jest wyplacane. Powidzieli mi ze dopabuse jest wyplacane op 3 miesiacach od urodzenia dziecka,2 urodzilam w lutym a rodzinne dostalam za niego w maju
--- Koniec cytatu ---
NIe wyplaca sie rodzinnego w maju.
vaxa_rys:
urodziłam na koniec grudnia i dostałam rodzinne w styczniu, nie musi minac 2-3miesiace.
kingamagda:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)
właśnie jak pisałam na stwonie kommuny sa podane terminy w ktorych jest wypłacane rodzinne czyli teraz powinnam dostac 20 lipca.
Pozdrawiam
Mrozik:
Dostaniesz teraz w lipcu,a pieniadze za okres maj-lipiec beda wyrownane wraz z ostatnim rodzinnym czyli gdy dziecko skonczy 18 lat.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej