Ogólne > Pomoc!

Posiadanie broni gazowej w Danii

<< < (3/14) > >>

spooky:

--- Cytat: daniaa w 13 Lis 2015, 20:08:47 ---To będziesz musiała się tłumaczyć policji, gdy ten gaz użyjesz :) A.. jeszcze zapłacisz odszkodowanie dla napastnika  ;)

PS. Trochę mi to przypomina sytuację, która miała miejsce w Ameryce. Złodziej, który kradł koła od auta, dostał odszkodowanie za to, że kabusewca tego pojazdu nie zauważył jego i przejechał mu po rękach. Takie rzeczy tylko w Hameryce ;D

--- Koniec cytatu ---
A to przykład wymyślony, tak? :D
Ja znam przypadek, gdzie ojciec wracając wcześniej do domu zobaczył jak kuzyn własnego syna (lat ok. 8) ... go gwałci. Tak go zmasakrował - gwałciciela - że praktycznie rozpoznać się go nie dało. Wyrok? - nie, sąd stwierdził, że każdy ojciec by się tak zachował.
Chyba pomyliłeś Amerykę z Polską :D

damianelk:
Jako licencjonowany pracownik ochrony, potwierdzam. Wszelkie pałki teleskopowe, gazy oraz paralizatory są w Danii nielegalne.
I policja na pewno minimum wypisze mandat.

Jest jeszcze mozliwosc napisania podania o pozwolenie na posiadanie "gazu pieprzowego" w celu samoobrony, ale odsylam do Policji bo w 100 % nie jestem pewien.

spooky:
A w domu też nie można mieć?

A nóż można?

Jomir:
Spooky :) Policja pisze tak o tym :

Må man OVERHOVEDET bære noget på sig til selvforsvar, peberspray og lign. Eller ha’ det i hjemmet? Uden at overtræde nogen lov?
Politi: Der er ikke forbudt at have en køkkenkniv derhjemme. Peberspray er forbudt i Danmark

https://www.politi.dk/da/aktuelt/SporgsmalSvar/Facebook+sporgsm%C3%A5l+om+ny+vabenlov.htm

Damianlk
Peberspray jest traktowany jak bron w Danii i o jego posiadanie, trzeba wystepowac jak po pozwolenie na bron.

wiktorl:
To w takim razie czym mozna sie tu bronic?

Jak jest z obrona konieczna? Jak ktos zaatakuje, to mozna sie bronic, czy tak jak w PL?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej